Раздуване на задни калници на компакт.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Раздуване на задни калници на компакт.

Мнение от agstyles » 20 Юни 2015, 13:03

Става въпрос за е36 компакт (би трябвало да е ясно ама все пак..)

Купих на скоро количката, но има ръжда на задния калник, та идеята е така и така ще се заваря да се оправя обмислям направо да взема два предни калника от е46 (предвид цената на тайванските(60лв) има ли смисъл да взимам втора ръка?) вместо да си взимам вежда за е36-цата и нея да заварят.

Има ли по-добър вариант от калници за е46?
Не съм фен на фибростъклото, лесно се чупи и май е по-голяма играчка да се докара като хората.

Какво бихте посъветвали, колата най-вероятно няма да види кой знае какви специални джанти (освен ако не изпадне нещо тънко :D), засега си е със железарки и най-вероятно такива ще си останат, задните са обърнати.

Ето снимка на ръждата.
IMG_20150620_121323.jpg

IMG_20150620_121339.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Re: Раздуване на задни калници на компакт.

Мнение от Vanqu1sh » 20 Юни 2015, 16:19

Ако ще я караш в такива железни джанти според мен по-добре си вземи от е36 и недей да раздуваш. Няма да изглежда по-добре.

Потребител
Аватар

Мнение от agstyles » 20 Юни 2015, 17:12

Vanqu1sh написа:Ако ще я караш в такива железни джанти според мен по-добре си вземи от е36 и недей да раздуваш. Няма да изглежда по-добре.

Мислих да сложа фланци да изкара джантата навън и 205/215 гума за отзад, може да се получи добре.
Но не съм сигурен и затова питам за мнения, вярно по-малко занимавка ще е ако си сложа от е36 то само от едната страна е ръждата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M1

Мнение от peshobmw » 21 Юни 2015, 0:38

agstyles написа:
Vanqu1sh написа:Ако ще я караш в такива железни джанти според мен по-добре си вземи от е36 и недей да раздуваш. Няма да изглежда по-добре.

Мислих да сложа фланци да изкара джантата навън и 205/215 гума за отзад, може да се получи добре.
Но не съм сигурен и затова питам за мнения, вярно по-малко занимавка ще е ако си сложа от е36 то само от едната страна е ръждата.

За стокова кола и джанти оргиналното, не го барай.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36 в проект
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от marioneikov » 21 Юни 2015, 23:49

По - добре си остави оригиналното и заеби тайванските боклуци щото са по зле и от стъкломата :lol: :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 22 Юни 2015, 11:43

marioneikov написа:По - добре си остави оригиналното и заеби тайванските боклуци щото са по зле и от стъкломата :lol: :lol:

:yes: Прав е колегата
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от agstyles » 27 Юни 2015, 16:50

Значи няма да се раздува.
Сега трябва да си намеря кадърен майстор да оправи веждата че бая е изгнила под тая червената лепенка има голяма дупка, даже подкалника е почнал, то сигурно ако разчопля може и друго да излезе ама...
Като цяло гледах я отдолу и праговете и те имат ръжда, лесно ли се сменят и има ли смисъл, най-вероятно цената ще е доста висока..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от Hadjy » 27 Юни 2015, 21:06

Здравей,
Праговете се сменят сравнително лесно, но за съжаление нови се продават само за седан (55 лева за брой) и трябва да се преправят в твоя случай. Ако няма сериозни поражения вътре в праговете, смяната е проста операция.
Поздрави

Назад към E36