Планки за шенкелите за повече ъгъл
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Планки за шенкелите за повече ъгъл
Здравейте, някой случайно да има размери или чертеж на планките, които изместват отвора за кормилният накрайник назад ? Не ми се иска особено много да преправям шенкелите.

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Re: Планки за шенкелите за повече ъгъл
Интереснооо! Само да попитам: За какво ти е това!?! То БМВ-то си завива прекрасно с достатъчно малък радиус на завой.Освен ,ако не искаш да завива на място , като мотокар (макар че при мотокара завиват задните).И няма ли опасност да скъсаш спирачният маркуч при пълен ъгъл на завой?
- sekoy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 M50B20 | Peugeot 308 HDI
- Мечтае да кара: E36 or E46 Turbo 500+
- Детайли за колата: Има Шпер | Френска и чуплива
Колега тези планки изглеждат по-лесни за изработка
можеш да ги комбинираш с шайби на рейката за още по-голям ефект

Можеш и да потърсиш в чуждестранните сайтове, бяха ми казали че ги има по 30 лв с доставката ама се чакало месец докато дойдат
А относно защо са му на колегата, предполагам не му стига ъгъла на завиване като си прави кефа с колата

Можеш и да потърсиш в чуждестранните сайтове, бяха ми казали че ги има по 30 лв с доставката ама се чакало месец докато дойдат

А относно защо са му на колегата, предполагам не му стига ъгъла на завиване като си прави кефа с колата

- ръб
- младши ентусиаст
-
Ами аз сега съм с шайби на рейката и тампони на носачите с изместен център. На стенд-а ми показа 44 градуса ъгъл на завиване (от 36 заводски). Обаче след последното каране на писта, разбрах че няма да е лошо да има повечко.
Предлагат ми въпросните планки за 180лв, но ми се струва преувеличена цената, за това рекох да пиша тук, да видя дали някой случайно няма такива, или информация от къде да си поръчам, или чертежи/размери, да ги занеса на стругаря, който ми прави части за колата, и да ми ги направи
не е проблем доставката от чужбина, стига да ги намеря
Eто я на full lock. Този конкретен завой, с по-голяма скорост ме завърта с този ъгъл.

Предлагат ми въпросните планки за 180лв, но ми се струва преувеличена цената, за това рекох да пиша тук, да видя дали някой случайно няма такива, или информация от къде да си поръчам, или чертежи/размери, да ги занеса на стругаря, който ми прави части за колата, и да ми ги направи

не е проблем доставката от чужбина, стига да ги намеря

Eто я на full lock. Този конкретен завой, с по-голяма скорост ме завърта с този ъгъл.

- sekoy
- кандидат ентусиаст
-
Колега, ако набарам такива планки веднага ще им запиша размерите че обявената за тях цена е

Направо нечовешка за 2 парчета дуралуминий
А за преправяне на шенкелите, мислил ли си ?
Имам предвид така нареченото "разпробиване на шенкелите"

Направо нечовешка за 2 парчета дуралуминий
А за преправяне на шенкелите, мислил ли си ?
Имам предвид така нареченото "разпробиване на шенкелите"

- ръб
- младши ентусиаст
-
аа, предпочитам ги фабрични
имах и предложения за скъсяване, но не искам да им нарушавам целоста. Чудя се само, след като евентуално се направят въпросните плочки, със стандартните кормилни накрайници ли да остана, или да слагам унибали

- sekoy
- кандидат ентусиаст
-
Не съм сигурен, но предполагам с унибали ще е по-добре 
А относно тея планки, няма ли как да се докарат на място по размер
Смисъл то на снимката се вижда как трябва да изглеждат и примерно ако не са толкова заоблени,
а по-ръбати, няма да им прече на функцията

А относно тея планки, няма ли как да се докарат на място по размер

Смисъл то на снимката се вижда как трябва да изглеждат и примерно ако не са толкова заоблени,
а по-ръбати, няма да им прече на функцията

- Sparco_Racing
- младши ентусиаст
-
- Кара: CoMPacT M54Б30
- Мечтае да кара: 645Ci
ръб написа:предпочитам ги фабрични
Фабрични трудно или по скоро скъпо! Аз обмислях същите и взех един шенкел ... отидох при стругари ... показах снимката ... Няма да си кривя душата но се постараха доста и някак нищо не стана ...
ръб написа: Чудя се само, след като евентуално се направят въпросните плочки, със стандартните кормилни накрайници ли да остана, или да слагам унибали
Стандартните мисля че ставаха при този варянт с планките , но несмея да го твърдя поради причината , че не стигнах до монтаж на колата ...
Спрях се на носачи от Е46 ... При тях обаче се наложи да правя фтулки за вътрешните накраиници към реиката поради причината ,че тези носачи са с 3см по навън от Е36-вите и се наложи 30мм фтулки на реиката за който стругарите ми взеха 8лв

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Ама те носачите повече ъгъл не правят.
Какво не се е получило при стругаря? Иначе при по-дълги носачи, можеш да си направиш накрайници от унибали и шестостен дълъг, разпробит от двете страни - в едната шпилката на унибала, от другата сътрешния накрайник. Макар че твоя вариант с втулките на вътрешният накрайник, е доста по-лесен
Какво не се е получило при стругаря? Иначе при по-дълги носачи, можеш да си направиш накрайници от унибали и шестостен дълъг, разпробит от двете страни - в едната шпилката на унибала, от другата сътрешния накрайник. Макар че твоя вариант с втулките на вътрешният накрайник, е доста по-лесен

- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
https://www.youtube.com/watch?v=r7-vwXzVTOY Това ли трябва да се получи с тези планки? 

history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
- ръб
- младши ентусиаст
-
Tова би било в най-добрият случай

- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно
Аз на моето му резнах ухото на което се захваща кормилния накрайник. Сложих един винкел захванат на главината и един на шенкела за да запазя ъгъла на акермана. От там го заварих с СО стабилно след, което от въшния край заварях болт до червено и с чука го увивах по ухото на накрайника.. Уж за спокоен сън. От там подложки на рейката и завива повече от чудесно. Съдейки по заварките ... Нема как да се скъса. Разтоянието между центъра на шарнира и центъра на ухото за накрайника го направих 10,5 см. , но реално може да понеде още малко.
П.С. - с носачи от е46 съм.
- BMW_M42
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36
- Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас
BorisMitev написа:Аз на моето му резнах ухото на което се захваща кормилния накрайник. Сложих един винкел захванат на главината и един на шенкела за да запазя ъгъла на акермана. От там го заварих с СО стабилно след, което от въшния край заварях болт до червено и с чука го увивах по ухото на накрайника.. Уж за спокоен сън. От там подложки на рейката и завива повече от чудесно. Съдейки по заварките ... Нема как да се скъса. Разтоянието между центъра на шарнира и центъра на ухото за накрайника го направих 10,5 см. , но реално може да понеде още малко.
Колега даи неква снимка че ми стана интересно
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България
- Бобито
- Потребител
-
- Кара: 318ti
- Детайли за колата: 318ti M-technik
В ebay се продават въпросните планки, има няколко вида, като увеличават ъгъла с 20%,25% и 30%. Но цената пак е доста висока. До колкото знам, би трябвало да се използват в комбинация с носачи от е46, защото с оригиналните носачи гумите ще опират в роговете.
http://www.ebay.com/itm/Adapter-increas ... 1165397457
http://www.ebay.com/itm/ADAPTER-INCREAS ... p2047675.c
http://www.ebay.com/itm/ADAPTER-INCREAS ... 4442&rt=nc
Последна промяна Бобито на 29 Юни 2015, 17:39, променена общо 1 път
- peshobmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M1
Бобито написа:В ebay се продават въпросните планки, има няколко вида, като увеличават ъгълът с 20%,25% и 30%. Но цената пак е доста висока. До колкото знам, би трябвало да се използват в комбинация с носачи от е46, защото с оригиналните носачи гумите ще опират в роговете.
На фона на Wisefaba са без пари.
15 мнения
• Страница 1 от 1