капачка/кора над педалите - опасна
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
капачка/кора над педалите - опасна
и тази тема да отвориме - днес както си карах, нещо започна да ми закача крака. Поглеждам надолу, някаква кора точно над педала на газта пластмасова, около 8 на 12 см или там някъе се подала. Спрях и я понабутах докато се прибера да я видя (щото съм тъп).
И след 5 минути заблъсква някакъв убийствен дъжд, сигурно 30 литра в секунда, и не се вижда хич добре, и изведнъж гледам тоя пред мен спрял леко изненадващо бързо по-отдалеч на светофара, явно го е страх да не се хлъзне.. натискам спирачка - НИКОЙ
усетих че явно онова е паднало и подпряло, ма като бетон не поддава, закотвило се... един рефлекс и вече бях заковал на 15 см зад оня на ръчна. Аварийки, и я изтръгнах, тя се държеше на някакво 3 см парченце тапицерия. Ебаси глупавата пластмаса, ако не бях реагирал бързо (случвало ми се е и преди да ми откаже спирачка) щях да го накова оня с едно 30 км/ч красиво и централно.
Гледах я после незнам как се слага, и без това трябва да ходя за дреболии до сервиза пак да ми я върнат акто трябва. Но си е рисков елемент, да знаете ако се поразхлаби я МАХАЙТЕ ако не я сложите да е фиксирана добре, дане стане фал...
пак се надявам да съм бил полезен...
И след 5 минути заблъсква някакъв убийствен дъжд, сигурно 30 литра в секунда, и не се вижда хич добре, и изведнъж гледам тоя пред мен спрял леко изненадващо бързо по-отдалеч на светофара, явно го е страх да не се хлъзне.. натискам спирачка - НИКОЙ

усетих че явно онова е паднало и подпряло, ма като бетон не поддава, закотвило се... един рефлекс и вече бях заковал на 15 см зад оня на ръчна. Аварийки, и я изтръгнах, тя се държеше на някакво 3 см парченце тапицерия. Ебаси глупавата пластмаса, ако не бях реагирал бързо (случвало ми се е и преди да ми откаже спирачка) щях да го накова оня с едно 30 км/ч красиво и централно.
Гледах я после незнам как се слага, и без това трябва да ходя за дреболии до сервиза пак да ми я върнат акто трябва. Но си е рисков елемент, да знаете ако се поразхлаби я МАХАЙТЕ ако не я сложите да е фиксирана добре, дане стане фал...
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
Re: капачка/кора над педалите - опасна
t0sh написа:и тази тема да отвориме - днес както си карах, нещо започна да ми закача крака. Поглеждам надолу, някаква кора точно над педала на газта пластмасова, около 8 на 12 см или там някъе се подала. Спрях и я понабутах докато се прибера да я видя (щото съм тъп).
И след 5 минути заблъсква някакъв убийствен дъжд, сигурно 30 литра в секунда, и не се вижда хич добре, и изведнъж гледам тоя пред мен спрял леко изненадващо бързо по-отдалеч на светофара, явно го е страх да не се хлъзне.. натискам спирачка - НИКОЙ![]()
Ако не си я изхвърлил безплатно щи я оправя. Вероятно си я сритал без да искаш и се е измъкнала от ограничителя те са два единия е над педала за газта другия е от към съединителя. Аз по друг повод се чоплих с това.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
хвърлих я в багажника да не я гледам
иначе може да съм я сритал, с 47-ми номер крак съм, но дори да съм я сритал да падне така че да подпре яко спирачката е леко брутално

иначе може да съм я сритал, с 47-ми номер крак съм, но дори да съм я сритал да падне така че да подпре яко спирачката е леко брутално

- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
РЕ:
С чупещ волан ли си? Ако не си да се видим да сваля твойта и да туря една друга времянка докато я фиксна твоята
- t0sh
- старши ентусиаст
-
с чупещ съм, но моята просто ми се струавa че ще я и лепя леко или незнам, представям си със 130-140 примерно някой див олигофрен да ме засече с 80 на магистрала и да нямам спирачки, 1 секунда за рефлекс и може да е късно да го мина в аварийната лента, а ръчната с тая скорост ще ми покаже салто морталес с бмв
довечера съм на еко-то

довечера съм на еко-то

6 мнения
• Страница 1 от 1