клапан или дюза
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
клапан или дюза
значи от няколко дни насам от както е по хладно времето сутрин при студен старт след 20 -30 секунди започва да се чува тъничко метално чукане и не спира докато стрелката на температурата не застане по средата ,днес направих промивка на мотора и сложих кастрол 10W40 GTX но проблема си го има ,какво мислите дали е клапан и въобще възможно ли да е дюза ,а ако е клапан небитрябвало ли да си чука още в самото начало,ще ви бъда благодарен да изкажете мнения и съвети.
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Не знам на дизелите какво може да е, но при мен го има подобно тиктакане което не започва веднага след като запаля ами някъде след като изляза от синята зона и спира като загрее съвсем. Днес ходих на майстор, държах я да изстине и му го демонстрирах. Оказа се че не е от самия двигател ами от някаква клапа дето е на всмукателния колектор, въпреки че аз подозирам едно клапанче което пускало пари от резервоара към колектора за да изгарят, Четох в нета някакъв от USA писал по въпроса и симптомите ми са много подобни. Утре ще открия това клапанче и ще видя дали е от него.
- flober
- младши ентусиаст
-
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Така. Оказа се при мен наистина от тоя клапан. Той се управлява от ЕКУто и започва да тиктака като позагрее двигателя за да пропусне парите от резервоара. Предлаганото решение е да се отвие металната скоба която е прикрепена към ботуша на предното ляво колело и да се сложи същия тампон като тия които са на кутията на въздушния филтър. Само че на моята кола тая скоба е по различна и е с 2 болта. Но може и така да си карам сега като съм спокоен че не верита или клапани. Довечера в нова тема ще постна линк към оригиналната тема където има и снимки.
- flober
- младши ентусиаст
-
благодаря ти ,при мен се оказа съвсем друг проблем незначителене -шаибата на климатика и съм спокоен .
5 мнения
• Страница 1 от 1