Скърца ми съединителя и лявото колело.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Скърца ми съединителя и лявото колело.

Мнение от mirmidon » 16 Сеп 2006, 11:33

Немога да разбера защо ми скърца съединителя. При натискане до долу и отпускане скърца много дразнещо и ме побърква. Скърца само когато педала е натиснът до долу, когато е по-нагоре не скърца вече. А лявото колело и то скърца много дразнещо. Скърцането преди беше по-малко сега започна да се чува по често. Скъца когато минавам леко през по резки дупчици и при разклащане на купето. При бързо каране не скърца. Преди като спрех и ритнех колелото скърцаше веднъж или два пъти и спираше да скърца, а сега скърца доста повече, явно се засилва. Може да е някой тъмпон, аз съм млад шофьор и нямам опит с автомобилите, не разбирам много. Колата я вкарах наскоро от чужбина, точно проблемното колето ми прай миздерии и по друг въпрос. Като навартя пълен десен и ми жули в пластмасовата кора под калника, на пълен лев не се получава. Гумите са ми малко по големи от стандартните :) 225/45 R17 Continental Unroyal Rainsport 1. Забелязва се видима разлика на положението на двете колела спрямо калника. Проблемното колело е санитемът и половина по назад, но спрямо калника е много относително. Колата няма признаци да е удряна. Сменени са предни амортесиори и прожини малко преди да я купя. Над въпросното колело има малко корозия и пича го е замазал с спрей колкото да я продаде (немам думи австрийска работа :D ) Вчера ходих до мото-фое в региона с цел да ми погледнат предницата и да я регулират, пича ме накара да я кача на един канал и каза, че нема за регулиране на предница и няма смисал да си давам парите. След това я поогледа отдолу и каза, че няма признаци да е удряна и няма изкривени неща. Предположенията му бяха, че има вероятност да е изкривена носещата щанга ама не е сигорен. Абе направо си ми каза, че неможе да направи нищо при мен и че си разбира от форд, но според него няма проблем по ходовата част, да търся проблема някъде другаде. Какво бихте ме посъветвали? Да знаете само, че в моя град няма свестни сервизи :) Професионални сервизи изобщо няма има само така наречените гъражни сервизи.
B M W и всички останали!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 16 Сеп 2006, 12:34

1. спри да караш така да не ти хвръкне колелото някъде :mhihi:

Ся сериозно. Хубаво си я закарал на стенд, но предницата на компакт СЕ регулира. Само задницата не се регулира. намери свестен стенд.

и това което си казал че има видима разлика на двете колела спрямо калника - просто не си наказвай колицата повече. Не го знам тва Берковица къде, но ако искаш до Пловдив ела и на стенд и на сервиз. Ще те посрещна :lol:

П.П. обясни ми как си наврял тея гуми, не опират ли ? аз съм с 205/45 R16 и понякога обират малко по дупките.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 16 Сеп 2006, 12:39

Няма износване върху гумите, волана не ми дърпа на никъде. Гумите не съм ги навирал аз, предишният собственик ги е слагал в чужбина.
B M W и всички останали!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavareza » 16 Сеп 2006, 13:39

Мирмидонецо, не е било нужно да ходиш в Мото Пфое, пропиляно време е това. Тия не знаят защо са там, изпитал съм го. За реглаж на предница /и не само/, можем да уредим нещо при човек, който се ползва с уважение в тая област и не е "гаражен" :lol: . Но се обади предварително или ела на сбирката в четвъртък.
Иначе ти остава да отидеш в Пловдив :mhihi:.
Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 16 Сеп 2006, 15:29

Lok-Tar!

На мене ми трябва регулиране. Щото ми яде от вътрешната част на гумите. А отидох при един той вика т'ва не може се регулира. След 2 седмици намерих в интернет, че болта бил некъв малък и скрит и повечето майстори не знаели, че е за това. Сега пак ще трябва да ходя и да им обяснявам къде е ебати...
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 16 Сеп 2006, 17:31

Оправих скърцането. Днес съвсем случайно минах покрай една бензиностанция и видях, че има малак сервиз до нея, спрях и ги попитах какво може да е. Един пич легна под нея и ме накара да клата гумата, за да види какво скарца. Оказа се, че трите болта на главината са били разхлабени, абе направо пред падане и той ги зави. Сега всичко е наред скарцането го няма вече.
B M W и всички останали!

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 16 Сеп 2006, 17:34

Lok-Na-Rok!

Честито.. със здраве...
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 16 Сеп 2006, 17:34

Ми почерпи го човека, май големи главоболия ти е спестил :shock:
Изображение

Назад към E36