Дразнещ проблем - скърца волана !

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Дразнещ проблем - скърца волана !

Мнение от a3 » 15 Сеп 2006, 10:04

Здравейте, от едно известно време почна да ми прискърцва волана при навиване на ляв завой примерно 5см и при изправянето на обратно се чува леко прискърцване от вътре в купето. От няколко дни почна да прискърцва и при десен завой. От време на време не скърца изобщо :dunno: . Проблема е, че съм с air bag и ме е страх да пипам много много да не надуя възглавницата :mhihi: Какво ще ме посъветвате ? Къде трябва да се смаже за да се оправи ? И как се разглабя това чудо? Волана е стандартния (четири спици) не е спортен. Тенк Ю

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 15 Сеп 2006, 10:19

хм само да питам, а сигурен ли си че не ти е хидравличното масло за смяна, или рейка нещо... как реши че е самия волан?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 118i LCI

Мнение от PSiderov » 15 Сеп 2006, 10:50

От вчера имам същия проблем, но при завиване на дясно. И мисля, че нещо по хидравликата (предупредиха ме, че ще трябва да се оправят някакви неща). Тъй като не съм много наясно - опасно ли е да карам още около 200 км, защото горе долу след седмица ще мога да отида до моя майстор ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 15 Сеп 2006, 11:13

е как ни питаш, зависи от проблема, ако си пред почупване и до първия завой няма да изкараш сигурно :) само дето е малко вероятно, нормално и 5 хиляди трябва да ти изкара ако не е след сериозен удар някакъв покрит дефект...
мойта на студена кола посвирква, ще опитам първо маслото а после ако не ще - рейка :(

п.с. карай само направо :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 15 Сеп 2006, 11:43

Аз го имам същия проблем. Скърца някъде до лоста на мигачите и е адски дразнещо. Но тези дни ще го отвора, че минала зима пак скърцаше като се позастуди.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 15 Сеп 2006, 11:57

Прочетете, може да ви е от полза :arrow:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... E%EB%E0%ED

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 15 Сеп 2006, 16:54

t0sh написа:хм само да питам, а сигурен ли си че не ти е хидравличното масло за смяна, или рейка нещо... как реши че е самия волан?

Скърцането се чува от вътре точно зад волана !

Иначе може ли някой който е свалял волан с air bag да опише малко по-детайлно как става номера, че нямам никаква идея как става. Ще съм супер благодарен

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 16 Сеп 2006, 4:37

Lok-Tar!

Момчета първо... Проверете дали случайно не е от карето на волана...
И второ като базикате чантите с въздух изключвайте акумулатора.. Така няма да се отваоорят.. И трето внимавайте защото при разглобяване при чантата има жици, които не се разкачат.

Успех!
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 17 Сеп 2006, 9:45

И при мен го имаше, налях хидравлично масло и сега карам и пеем :) Просто нивото беше паднало до минимум. Друго опасно е хидравлична рейка. Спомена се, че се рециклира, но не съм имал нужда да го правя. Ако ви е за смяна, лошо. Парите са доста.

Назад към E36