Дразнещ проблем - скърца волана !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Дразнещ проблем - скърца волана !
Здравейте, от едно известно време почна да ми прискърцва волана при навиване на ляв завой примерно 5см и при изправянето на обратно се чува леко прискърцване от вътре в купето. От няколко дни почна да прискърцва и при десен завой. От време на време не скърца изобщо
. Проблема е, че съм с air bag и ме е страх да пипам много много да не надуя възглавницата
Какво ще ме посъветвате ? Къде трябва да се смаже за да се оправи ? И как се разглабя това чудо? Волана е стандартния (четири спици) не е спортен. Тенк Ю

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
хм само да питам, а сигурен ли си че не ти е хидравличното масло за смяна, или рейка нещо... как реши че е самия волан?
- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 118i LCI
От вчера имам същия проблем, но при завиване на дясно. И мисля, че нещо по хидравликата (предупредиха ме, че ще трябва да се оправят някакви неща). Тъй като не съм много наясно - опасно ли е да карам още около 200 км, защото горе долу след седмица ще мога да отида до моя майстор ?
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
е как ни питаш, зависи от проблема, ако си пред почупване и до първия завой няма да изкараш сигурно
само дето е малко вероятно, нормално и 5 хиляди трябва да ти изкара ако не е след сериозен удар някакъв покрит дефект...
мойта на студена кола посвирква, ще опитам първо маслото а после ако не ще - рейка
п.с. карай само направо

мойта на студена кола посвирква, ще опитам първо маслото а после ако не ще - рейка

п.с. карай само направо

- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Аз го имам същия проблем. Скърца някъде до лоста на мигачите и е адски дразнещо. Но тези дни ще го отвора, че минала зима пак скърцаше като се позастуди.
t0sh написа:хм само да питам, а сигурен ли си че не ти е хидравличното масло за смяна, или рейка нещо... как реши че е самия волан?
Скърцането се чува от вътре точно зад волана !
Иначе може ли някой който е свалял волан с air bag да опише малко по-детайлно как става номера, че нямам никаква идея как става. Ще съм супер благодарен
- KickingKing
- ентусиаст
-
Lok-Tar!
Момчета първо... Проверете дали случайно не е от карето на волана...
И второ като базикате чантите с въздух изключвайте акумулатора.. Така няма да се отваоорят.. И трето внимавайте защото при разглобяване при чантата има жици, които не се разкачат.
Успех!
Момчета първо... Проверете дали случайно не е от карето на волана...
И второ като базикате чантите с въздух изключвайте акумулатора.. Така няма да се отваоорят.. И трето внимавайте защото при разглобяване при чантата има жици, които не се разкачат.
Успех!

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
9 мнения
• Страница 1 от 1