Колега с IS и голям борд от София ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is
Колега с IS и голям борд от София ?
Търся колега с голям борд на ис-ката му. Колата трябва да е след 95та година. Молбата ми е да си сложа борда от моя ис за да го обуча на неговата кола. За благодарност правя безплатна диагностика + ако има нужда мога и неговия борд да обуча. 0886 323 303
Моята кола е 95та и няма връзка с таблото, следователно ДИС не може да прочете данни от него и не може да кодира борда.
Моята кола е 95та и няма връзка с таблото, следователно ДИС не може да прочете данни от него и не може да кодира борда.
Re: Колега с IS и голям борд от София ?
Пинът на борда за диагностика свързал ли си го със сигурност?
Иначе и аз имам този проблем и при диагностика не ми дава връзка с таблото. М52 мотор.
Иначе и аз имам този проблем и при диагностика не ми дава връзка с таблото. М52 мотор.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
Връзка с борда има, но не и с таблото. На всички коли до 95та включително го има този проблем явно.
zzvvmm написа:На всички коли до 95та включително го има този проблем явно.
няма нищо такова, как ги правите тея заключения..
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
Да, може би след като пробвах на 4 коли проблема е само в тях.. Ти щом си на друго мнение да дойда да ми го програмираш борда ?
Последна промяна zzvvmm на 16 Яну 2015, 11:57, променена общо 1 път
Пин 5 от борда - бял с виолетова ивица, пробвай да го свържеш не към таблото, а към друго място с ДАТА линия.
Мъжът струва точно толкова,
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
kagebista написа:Пин 5 от борда - бял с виолетова ивица, пробвай да го свържеш не към таблото, а към друго място с ДАТА линия.
Не виждам каква е разликата дали ще е там или на друго място ? Все пак е една и съща ел. верига.
zzvvmm написа:Да, може би след като пробвах на 4 коли проблема е само в тях.. Ти щом си на друго мнение да дойда да ми го програмираш борда ?
от къде да знам кой как си е връзвал борда, след като повечето дори не ползвате схеми и не знаете какво е етм, ами действате по цветове, описано от някой друг форумен специалист. на оригинална инсталация проблеми няма, независимо от годината
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
Аз проблеми с борда нямам. С таблото имам. Таблото не ми е садено.
Ако таблото ти не може да дава стойности , то и на кодиран борд за ИС пак няма да ти показва вярно.
За най-лесно си намери табло от ИС ,но да си сигурен че е такова и не е барано , програмираш си борда по него и всичко заспива. Аз на 28цата кодирах борда по таблото ми от м43 и познай какъв разход постигнах
Намерих си табло от 28ца сложих го , кодирах борда по него и разхода заспа +- 0.3/4 литра отклонение без корекции 
За най-лесно си намери табло от ИС ,но да си сигурен че е такова и не е барано , програмираш си борда по него и всичко заспива. Аз на 28цата кодирах борда по таблото ми от м43 и познай какъв разход постигнах

- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
КОЛЕГИ проблема не е в таблото!! Няма връзка с него! Проблема не е нито в борда! Пак казвам няма връзка с таблото! То само по себе си, както и борда и връзката към борда са ОК!
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
Това е идеята на темата - някой, като теб, който може да си кодира борда от таблото, да използвам колата му за да кодирам моя борд.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
може ли някои колега да разясни повече за тези комуникационни линии при Е36?
просто никога не съм се сблъсквал с подобен проблем и ми е много интересно как комуникира таблото с борда и какво точно си предават
просто никога не съм се сблъсквал с подобен проблем и ми е много интересно как комуникира таблото с борда и какво точно си предават
JOGI написа:zzvvmm написа:На всички коли до 95та включително го има този проблем явно.
няма нищо такова, как ги правите тея заключения..
Потвърждавам! Моята е 92 и си я диагностицирам с ДИС и има връзка със всичко.

14 мнения
• Страница 1 от 1