Gazova uredba za E316i E36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Gazova uredba za E316i E36
Iskam da si postavia gazova uredba na avtomobila BMW E36 316i,proizveden 10.1992god.Praviat li go tova niakade nadejdno?I dali e vaobshte e preporachitelno?Shte vi bada priznatelen za informatsiata.
P.S.Inache foruma e naistina super.Kato imam vreme shte go prerovia tselia.Samo BMW!!!
P.S.Inache foruma e naistina super.Kato imam vreme shte go prerovia tselia.Samo BMW!!!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
отг.
Прочети внимателно форумите, тази тема е обсъждана десетки пъти, тъкмо ще научиш и други полезни неща.
Въпреки, че Явор ти отговори много кратко и ясно!
Въпреки, че Явор ти отговори много кратко и ясно!
- Deakon
- FX Master
-
- Кара: нафтата да става на пушек
- Мечтае да кара: без да плаща
- Детайли за колата: '95 E34 525 TDS Touring
- batDancho
- младши ентусиаст
-
Аз карам същия модел с газова уредба и съм доволен от това, че имам АГУ. Виж във форум Е36 - там е разисквана темата. Ако нещо конкретно те интересува - ЛС
- Cult Society
- кандидат ентусиаст
-
Няма никакъв проблем........
да се сложи газ на 316
Аз разбирам напълно противниците на газта но БМВ с метални входящи колектори - 316 и 318 Е36, всичките Е30 нямат ядове с газта - някои даже тръгват по-добре на газ отколкото на бензин....
За разликата в цената на горивата няма смисъл да се говори - въпросът е да се направи качествено. Аз съм твърд привърженик на Ловато.
Ако наистина някой има интерес нека ми пусне лично съобщение.
Аз разбирам напълно противниците на газта но БМВ с метални входящи колектори - 316 и 318 Е36, всичките Е30 нямат ядове с газта - някои даже тръгват по-добре на газ отколкото на бензин....
За разликата в цената на горивата няма смисъл да се говори - въпросът е да се направи качествено. Аз съм твърд привърженик на Ловато.
Ако наистина някой има интерес нека ми пусне лично съобщение.
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
да бе на газ е супер, нема що!
то ако беше толкова хубаво да си на газ нямаше такситата в цял свят да са дизел, а щяха да са на газ, а и БМВ Ауди и МБ щяха да правят колите серийно на газ... глупости говорите, сигурно и на метан е много готино
като искате да карате маркови автомобили що слагате газ, купете си нещо там фиат форд или некоя друга чекия и връткайте на газ колкото искате...
то ако беше толкова хубаво да си на газ нямаше такситата в цял свят да са дизел, а щяха да са на газ, а и БМВ Ауди и МБ щяха да правят колите серийно на газ... глупости говорите, сигурно и на метан е много готино
като искате да карате маркови автомобили що слагате газ, купете си нещо там фиат форд или некоя друга чекия и връткайте на газ колкото искате...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
Не си съвсем прав. Все повече автомобилни компании произвеждат модели с двойна горивна система, или дори само на газ. Новите вектри имат газов модел, БМВ отдавна произвеждам 316g - движеща се само на газ. В Европа газта тепърва навлиза - това е по-евтино и по-чисто гориво, двигателят е по-добре омаслен, защото газта не сваля толкова масления слой от цилиндрите (макар, че ако маслото е добро...?). В Англия правителството иска да озвободи от екотакса автомобилите, каращи на газ - това означава още повече икономия за собственика. Не случайно тук се говори за бъдещо нашествие на български газаджии ( е това вече ще е катастрофа), които чакат бума на газта за да отварят сервизи :-)
Света се газифицира. Няма да избягаме от това. Няма лошо да караш на газ, обаче в България се наслушахме на страхотии от карбураторни газови системи наръгани безогледно в хубави автомобили.
Света се газифицира. Няма да избягаме от това. Няма лошо да караш на газ, обаче в България се наслушахме на страхотии от карбураторни газови системи наръгани безогледно в хубави автомобили.
- Nasti
-
-
ти колко 316г видя по витошка днес
шегувам се, може и така да е, но колата не е ли направена от завода с газ изобщо не искам да чувам, а вектра и бмв ауди или мб... това са други бири сещаш ли се

шегувам се, може и така да е, но колата не е ли направена от завода с газ изобщо не искам да чувам, а вектра и бмв ауди или мб... това са други бири сещаш ли се
- Cult Society
- кандидат ентусиаст
-
Nasti.........
Не си прав - добре сложената газова уредба не създава никакви проблеми, стига колата да е наред. извинявай ама най-страховитите истории идват точно от оная раса таксиджийте дето ако може и с мазут ще ги направят да вървят автомобилите. Или от некви кочини с пробили кабели, свещи на 100,000 км. и т.н. и т.н. Е, сори - да тогава газта създава проблеми - просто защото се иска по-прецизна настройка на двигателя. Също - българина си е дзифтар по рождение и мрази да плаща - и се почват едни втрои употреби от Италия и не знам си откъде. Монтират се от всекви самозванковци по най-просташкия начин.
На едно приятелче Аудито ( сори клуб на БМВ че дискутираме други марки) точно с твоя мотор (3А) е минало 90 000 км на газ - харчи му 10 градско, 7.5-8.5 извън градско - срещу 9 градско бензин, 7 извънградско....9000 л газ по средна цена 65 ст - 5850 лв срещу 8100 бензин средна цена 1.20 лв - 9720лв - Разлика - 3870лв.
Сиреч 1000 лв на година се пестят.
На едно приятелче Аудито ( сори клуб на БМВ че дискутираме други марки) точно с твоя мотор (3А) е минало 90 000 км на газ - харчи му 10 градско, 7.5-8.5 извън градско - срещу 9 градско бензин, 7 извънградско....9000 л газ по средна цена 65 ст - 5850 лв срещу 8100 бензин средна цена 1.20 лв - 9720лв - Разлика - 3870лв.
Сиреч 1000 лв на година се пестят.
- Nasti
-
-
кой на квото иска да кара, ако ще и на ракия, аз си купувам бензин като първия бунак 
- Momcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i Touring 95'
- Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring
Аз мисля,че няма смисъл да се слага АГУ на БМВ,особенно на 316-ска.От две години имам такова нещо под капака си и се чудя кво да излъжа баща ми та да я махна.Наистина цената на газта не може да се сравнява с тази на бензина,ама друго си е да си я караш на бензин
Все пак съдя по себе си 
Ама всичките оплаквания срещу газта са , защото поставяте газови уредби за карбуратори на инжекционна система. Взимаш си автомобил с Мотроник - толкова сили и труд са хвърлили инженерите да създадат електроника и софтуер, които оптимално управляват двигателя на автомобила, всичко е под зоркия контрол на безпогрешния чип. И изведнъж си слагаш газова бутилка и изпарител и газаджията ти изключва всичките тези мотроници и електроники. От високотехнологична запалителната система се превръща в карбураторна, от БМВ автомобила се превръща в жигула... И защо си купил тогава автомобил с инжекторна горивна система, като няма да я ползваш?
Ако поставиш инжекторна газова система - ситуацията е малко по-различна - поставя ти се газова дюза за всеки цилиндър, получаваш отново компютърно управление на подаването на газта. Макар пак да не е същото, определено е доста по-съвършено.
Ако поставиш инжекторна газова система - ситуацията е малко по-различна - поставя ти се газова дюза за всеки цилиндър, получаваш отново компютърно управление на подаването на газта. Макар пак да не е същото, определено е доста по-съвършено.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2