м52б28 инсталация
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ivo_lution
- Потребител
-
- Кара: е30
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: 2.8
м52б28 инсталация
Здравейте колеги,
Съжелявам ако има писано по тази тема, но не можах да намеря точно това което ми трябва.
Интересува ме само - какъв цвят е кабела от х20 който подава сигнал на двигателя да завиши оборотите при пуснат климатик, и някои може ли да ми каже дали е +12
Също - мисля че има и такъв който при спачкана газ до долу да гаси компресора на климатика ако може и негория цвят, волтаж или поляритет.
По принцип и още няколко ми трябват като цветове и най-много ще ми помогне схемата на х20 и тази но компютъра по цветове и понове!
Предварително Благодаря!
Съжелявам ако има писано по тази тема, но не можах да намеря точно това което ми трябва.
Интересува ме само - какъв цвят е кабела от х20 който подава сигнал на двигателя да завиши оборотите при пуснат климатик, и някои може ли да ми каже дали е +12
Също - мисля че има и такъв който при спачкана газ до долу да гаси компресора на климатика ако може и негория цвят, волтаж или поляритет.
По принцип и още няколко ми трябват като цветове и най-много ще ми помогне схемата на х20 и тази но компютъра по цветове и понове!
Предварително Благодаря!

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: м52б28 инсталация
В раздел ето този : viewtopic.php?f=8&t=19053
А файла е ето този : http://www.mediafire.com/download/gldgn ... e36%29.pdf
А файла е ето този : http://www.mediafire.com/download/gldgn ... e36%29.pdf
- ivo_lution
- Потребител
-
Месеци по-късно и тестове и измервне на инсталация на същия двигател - без резултат.
Нека ако някои разбира да посъветва - искам само да манипулирам компютъра да завиши оборотите като пусна климатика!
С е30 и м52б28 съм и в момента ползвам оригиналното компче на 30-ката което директно има кабел до компресора и го кара да тръгва и имам климатик - но понеже компютъра не знае какво става и губя обороти и голяма част от конете - а при 36цата знам че всичко е навързано и компа взема сигнал от вътре за пуснат климатик и той подава сигнал на компресора да тръгне
Само ми трябва номер на пин, волтаж(понеже има такива на 5 волта) и поляритет на сигнала който да пусна до компа да завиши оборотите
Моля за съвет!
Благодаря
Нека ако някои разбира да посъветва - искам само да манипулирам компютъра да завиши оборотите като пусна климатика!
С е30 и м52б28 съм и в момента ползвам оригиналното компче на 30-ката което директно има кабел до компресора и го кара да тръгва и имам климатик - но понеже компютъра не знае какво става и губя обороти и голяма част от конете - а при 36цата знам че всичко е навързано и компа взема сигнал от вътре за пуснат климатик и той подава сигнал на компресора да тръгне
Само ми трябва номер на пин, волтаж(понеже има такива на 5 волта) и поляритет на сигнала който да пусна до компа да завиши оборотите
Моля за съвет!
Благодаря

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
До това не успя ли да се добереш?
RPM speed increase
премери на друга кола какъв е сигнала...

RPM speed increase
премери на друга кола какъв е сигнала...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ivo_lution
- Потребител
-
Да и през тази минах... и моята логика е такава по принцип - управляващото вътре да подава сигнал на компютъра че пускам климатика - от там той проверява дали пресостата е отчел налягане и дава сигнал на компресора да тръгне... а преждевременно и си завишава и оборотите...
до колкото си спомням от измерването на 2.8 е36-ца - този 19ти пин на компа който е VIO/GRY беше с постояннен +12 а като пуснем климата и падаше на +4 някъде. Понеже нямам възможността вече да го меря - ако може някой колега с 2.8 само да замери този кабел при пуснят и спрян климатик бих бил мн благодарен, защото все пак няма как просто да пусна +12, че компа може да го пишем бегал
Поздрави
до колкото си спомням от измерването на 2.8 е36-ца - този 19ти пин на компа който е VIO/GRY беше с постояннен +12 а като пуснем климата и падаше на +4 някъде. Понеже нямам възможността вече да го меря - ако може някой колега с 2.8 само да замери този кабел при пуснят и спрян климатик бих бил мн благодарен, защото все пак няма как просто да пусна +12, че компа може да го пишем бегал

Поздрави

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
ivo_lution написа:...ако може някой колега с 2.8 само да замери този кабел при пуснят и спрян климатик...
то би трябвало всеки с шестак и климатик да може да ти помогне, не само с две и осем... просто гледай да е същата година с донора
- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
Много се извинявам но някой може ли да ми даде схемата за е39/м52 към е36,понеже си слагам мотор от е39 в е 36...Благодаря
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
nesko написа:Много се извинявам но някой може ли да ми даде схемата за е39/м52 към е36,понеже си слагам мотор от е39 в е 36...Благодаря
E39 има с единичен и с двоен ванус на м52, двете инсталации нямат нищо общо.
- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
9 мнения
• Страница 1 от 1