Проблем със стартер

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Проблем със стартер

Мнение от SH3M37A » 06 Сеп 2014, 4:10

Колеги и колежки ,
тази вечер ми се наложи в рамките на 5 часа да паля колата над 30 пъти .И установих следния проблем.Когато е топла колата и се помъча да запаля не върти само цъка и след ,като върна ключа да запаля пак прикашля все едно неуспешно съм запалил ? Не се чува бендикса ,стържене или някакви други признаци ? Просто въртя - цък и прикашля и претриса ? След 3-тия път захапва и си пали нормално.Пробвах и да изчакам преди да върна ключа нищо.
Преди 4-5 дена ми пристигна CCFL и си го монтирах ,като ползвах цоклите на габарита.Не знам дали има някакво значение .На габарит колата понякога не пали , а понякога си пали . Пък много ме радва как свети нощем :driving:
И как мога да разбера дали е на 100% стартера ? И не живея в България разчитам на написаното от вас и моята способност да асимилирам вашите съвети за решаването на проблема ми.
За да ме разберете правилно не е моята кола ,но почти ,като моята без стърженето и виенето :
https://www.youtube.com/watch?v=DJbjhTjzBGs
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем със стартер

Мнение от metodi80 » 07 Сеп 2014, 15:56

Бендикс или шалтер ....
На 100 % можеш да разбереш като го свалиш и му подадеш напражение , за да видиш дали изхвърля бендикса , но по описаното поведение , почти сигурно проблема ти е в бендикса или шалтера (по -вероятно бендикс).

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 07 Сеп 2014, 17:17

Сваляи и прави стартера докато не е спрял тотално.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 08 Сеп 2014, 10:22

:yes: бендиксът не изкача. Свалянето е голяма мъка, единиат вариант като махнеш колекторите, другият на канал има писно много по темата, но ако не го отстраниш проблема ще дойде момент когато само на бутане ще пали.

Успех
Няма начин да няма начин

Потребител
Аватар
Кара: е 36
Мечтае да кара: е 36

Мнение от Fentzo » 08 Сеп 2014, 17:32

Привет :) Аз имам същият проблем със стартера и да, наистина много трудно се сваля.Мисля, че вариант е сваляне и пълно рециклиране и подмяна на износените части за да не се налага скоро повторно разглобяване. Аз сам си разглобих колекторите, но горния болт на стартера не се развива.... :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SH3M37A » 09 Сеп 2014, 23:44

Ами в началото само цъкаше ,а снощи взе ида звучи ,като на клипа от youtube .... ще го сменям тотално тези дни.

Но проблема го прави само ,когато е топла колата ? Когато е студена чакмак от 1-вия зъб.

Но ще го сменя направо да не се занимавам с глупости ,а да си карам :driving: .

Благодаря ! Тези дни ще го разчекна и ако няма тема със снимки ще направя ,ако нещо не се закучи :)
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 11 Сеп 2014, 0:44

SH3M37A написа:Ами в началото само цъкаше ,а снощи взе ида звучи ,като на клипа от youtube .... ще го сменям тотално тези дни.

Но проблема го прави само ,когато е топла колата ? Когато е студена чакмак от 1-вия зъб.

Но ще го сменя направо да не се занимавам с глупости ,а да си карам :driving: .

Благодаря ! Тези дни ще го разчекна и ако няма тема със снимки ще направя ,ако нещо не се закучи :)

Колега нормално е да го прави когато е топла а на студено да пали,прави го. :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SH3M37A » 11 Сеп 2014, 23:06

Колеги .... не знам дали модераторите ще ми одобрят поста бързо ,но

Пробвах се да го смъкна от горната страна .... :censored: :censored: :censored: голям _!_ ,не успях да го развия ,че го развих отдолу ,а го измъкнах отгоре... Не знам как ще го зглобя ама ..... това бял кахар за ся. Проблема стана по сериозен счупи се една пластмаса на водната система и по добре.Когато я извадих,но я забравих.... но я намaм забравих я в колата .А колата я няма при мен ...
Изображение

Пластмасата намираща се между 8 и 6 и 15
Пластмасата влиза в двигателя и изход 8 се счупи :(

Но не знам какъв номер е тази пластмаса . В сайта няма нито номер нито име :(

Ако някой може да ми помогне и знае за какво иде реч ще съм благодарен да ми помогне.

Но по добре ,че се счупи понеже часта която влиза в двигателя беще изронена и въпрос на време да потече .Но въпроса е как да я намеря сега в тази пуста чужбина.....
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

Назад към E36