Проблем със стартер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Проблем със стартер
Колеги и колежки ,
тази вечер ми се наложи в рамките на 5 часа да паля колата над 30 пъти .И установих следния проблем.Когато е топла колата и се помъча да запаля не върти само цъка и след ,като върна ключа да запаля пак прикашля все едно неуспешно съм запалил ? Не се чува бендикса ,стържене или някакви други признаци ? Просто въртя - цък и прикашля и претриса ? След 3-тия път захапва и си пали нормално.Пробвах и да изчакам преди да върна ключа нищо.
Преди 4-5 дена ми пристигна CCFL и си го монтирах ,като ползвах цоклите на габарита.Не знам дали има някакво значение .На габарит колата понякога не пали , а понякога си пали . Пък много ме радва как свети нощем
И как мога да разбера дали е на 100% стартера ? И не живея в България разчитам на написаното от вас и моята способност да асимилирам вашите съвети за решаването на проблема ми.
За да ме разберете правилно не е моята кола ,но почти ,като моята без стърженето и виенето :
https://www.youtube.com/watch?v=DJbjhTjzBGs
тази вечер ми се наложи в рамките на 5 часа да паля колата над 30 пъти .И установих следния проблем.Когато е топла колата и се помъча да запаля не върти само цъка и след ,като върна ключа да запаля пак прикашля все едно неуспешно съм запалил ? Не се чува бендикса ,стържене или някакви други признаци ? Просто въртя - цък и прикашля и претриса ? След 3-тия път захапва и си пали нормално.Пробвах и да изчакам преди да върна ключа нищо.
Преди 4-5 дена ми пристигна CCFL и си го монтирах ,като ползвах цоклите на габарита.Не знам дали има някакво значение .На габарит колата понякога не пали , а понякога си пали . Пък много ме радва как свети нощем

И как мога да разбера дали е на 100% стартера ? И не живея в България разчитам на написаното от вас и моята способност да асимилирам вашите съвети за решаването на проблема ми.
За да ме разберете правилно не е моята кола ,но почти ,като моята без стърженето и виенето :
https://www.youtube.com/watch?v=DJbjhTjzBGs

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Проблем със стартер
Бендикс или шалтер ....
На 100 % можеш да разбереш като го свалиш и му подадеш напражение , за да видиш дали изхвърля бендикса , но по описаното поведение , почти сигурно проблема ти е в бендикса или шалтера (по -вероятно бендикс).
На 100 % можеш да разбереш като го свалиш и му подадеш напражение , за да видиш дали изхвърля бендикса , но по описаното поведение , почти сигурно проблема ти е в бендикса или шалтера (по -вероятно бендикс).
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Сваляи и прави стартера докато не е спрял тотално.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Успех
Няма начин да няма начин
- Fentzo
- Потребител
-
- Кара: е 36
- Мечтае да кара: е 36
Привет
Аз имам същият проблем със стартера и да, наистина много трудно се сваля.Мисля, че вариант е сваляне и пълно рециклиране и подмяна на износените части за да не се налага скоро повторно разглобяване. Аз сам си разглобих колекторите, но горния болт на стартера не се развива.... 

- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
Ами в началото само цъкаше ,а снощи взе ида звучи ,като на клипа от youtube .... ще го сменям тотално тези дни.
Но проблема го прави само ,когато е топла колата ? Когато е студена чакмак от 1-вия зъб.
Но ще го сменя направо да не се занимавам с глупости ,а да си карам
.
Благодаря ! Тези дни ще го разчекна и ако няма тема със снимки ще направя ,ако нещо не се закучи
Но проблема го прави само ,когато е топла колата ? Когато е студена чакмак от 1-вия зъб.
Но ще го сменя направо да не се занимавам с глупости ,а да си карам

Благодаря ! Тези дни ще го разчекна и ако няма тема със снимки ще направя ,ако нещо не се закучи

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
SH3M37A написа: .....ако няма тема със снимки ще направя ,ако нещо не се закучи
viewtopic.php?t=202852&f=8#p2228377
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
SH3M37A написа:Ами в началото само цъкаше ,а снощи взе ида звучи ,като на клипа от youtube .... ще го сменям тотално тези дни.
Но ще го сменя направо да не се занимавам с глупости ,а да си карам.
Колега нормално е да го прави когато е топла а на студено да пали,прави го.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
Колеги .... не знам дали модераторите ще ми одобрят поста бързо ,но
Пробвах се да го смъкна от горната страна ....
голям _!_ ,не успях да го развия ,че го развих отдолу ,а го измъкнах отгоре... Не знам как ще го зглобя ама ..... това бял кахар за ся. Проблема стана по сериозен счупи се една пластмаса на водната система и по добре.Когато я извадих,но я забравих.... но я намaм забравих я в колата .А колата я няма при мен ...

Пластмасата намираща се между 8 и 6 и 15
Пластмасата влиза в двигателя и изход 8 се счупи
Но не знам какъв номер е тази пластмаса . В сайта няма нито номер нито име
Ако някой може да ми помогне и знае за какво иде реч ще съм благодарен да ми помогне.
Но по добре ,че се счупи понеже часта която влиза в двигателя беще изронена и въпрос на време да потече .Но въпроса е как да я намеря сега в тази пуста чужбина.....
Пробвах се да го смъкна от горната страна ....

Пластмасата намираща се между 8 и 6 и 15
Пластмасата влиза в двигателя и изход 8 се счупи

Но не знам какъв номер е тази пластмаса . В сайта няма нито номер нито име

Ако някой може да ми помогне и знае за какво иде реч ще съм благодарен да ми помогне.
Но по добре ,че се счупи понеже часта която влиза в двигателя беще изронена и въпрос на време да потече .Но въпроса е как да я намеря сега в тази пуста чужбина.....

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
9 мнения
• Страница 1 от 1