пробита гарнитура?... снимки на 2стр.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
пробита гарнитура?... снимки на 2стр.
Здравейте колеги!
Има ли вероятност един ден да пали на 3-цилиндъра, да пуши бяло и от мястото на свеща на 1-ви цилиндър да излиза антифриз а на следващия ден всичко да е нормално и да пали добре?
На газ карах при аномалиите , но съм проверил филтърчето на газта, в него няма следи от антифриз.
M43B18 с газов инжекцион
Има ли вероятност един ден да пали на 3-цилиндъра, да пуши бяло и от мястото на свеща на 1-ви цилиндър да излиза антифриз а на следващия ден всичко да е нормално и да пали добре?
На газ карах при аномалиите , но съм проверил филтърчето на газта, в него няма следи от антифриз.
M43B18 с газов инжекцион
Последна промяна mihal на 12 Май 2014, 12:39, променена общо 1 път

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Re: пробита гарнитура?
Сваляй главата и я прегледай за спукване
- mihal
- ентусиаст
-
- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно
Щом е пропушила един път значи е тръгнала... Но това, което обесняваш ти може би е по-характерно за спукана глава... Защото няма как един път да пуши един път не при разцепена гарнитура. Отваряй веднага - няма да ти излезне толкова скъпа. 

- mihal
- ентусиаст
-
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Зависи от майстора дет ще я прави. Можеш да вземеш друга , правиш и една пълна ревизия , мяткаш я на матора и караш.
- mihal
- ентусиаст
-
незнам дали е свързано но и повдигачите почнаха да тракат, все едно форд фиеста... а в маслото не личи да има вода, и масления филтър гледах... утре вече щесе разглобява няма как....

при спукана гарнитура или глава не е задължително да има антифриз в маслото, при положение че си видял антифриз на първа свещ, най-вероятно се смесват гориво и антифриз. Но това е лека, сваляш и пълна ревизия.
- mihal
- ентусиаст
-
https://www.youtube.com/watch?v=5-fluMklY5U&feature=youtu.be
колеги, свалих главата, освен че не работи 1-ви цилиндър майстора нищо друго не видя... а всъщност колата работи на 3 цилиндъръра при палене , и след малко се оправя ....
колеги, свалих главата, освен че не работи 1-ви цилиндър майстора нищо друго не видя... а всъщност колата работи на 3 цилиндъръра при палене , и след малко се оправя ....

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Аве пичове кви глави кви 5 лв го карате да сваля,а до автора ти па от къде го намери тоя образ ебати майстора главата свалил и нищо не разбрал.Компресия,искра към свещите,свещи евентуално някви записани грешки имало ли е.Естествено,че ще вземат да ти тракат повдигачите след като в маслото има доста бензин който не е могъл да изгори.
бахти извратеняците сте честно накарахте го пича да си разглоби колата за няма нищо,а автора да вземе да си смени майстора щото май майстора ся си прави дипломата по тая кола.

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
zlatisum написа:при спукана гарнитура или глава не е задължително да има антифриз в маслото, при положение че си видял антифриз на първа свещ, най-вероятно се смесват гориво и антифриз. Но това е лека, сваляш и пълна ревизия.
При спукана глава или маслото става на боза или почва да прави димна завеса зад колата отделно пръска разширителни съдове и губи компресия.Тоя антифриз на свеща май е бил бензинфриз

буталото на първи цилиндър е добре измито,въпроса е да се разбере с какво и откъде е дошло.спряна ли ти е бензиновата помпа,когато работи на бензин и бензиновия регулатор откъде точно на колектора взима вакуум?това във връзка с бойните по-горни мнения и съмнението да пълни цилиндъра с бензин,а не антифриз.има две възможности за това-дюза или пробит регулатор,но ако е спряна помпата отпадат.гарнитурата ми се вижда нова-защо е сменяна и тогава пробвана ли е главата и челосвана ли е?
- mihal
- ентусиаст
-
колата я имам от 6години и 60к км не съм сменял гарнитури аз...
помпата си работи постоянно....
на 3 цилиндъра само пали , после сработва нормално... едвали от тези общо събрани 3минути НЕработене на цилиндъра се е измил така.... това беше черно по буталото но се забърса лесно с парцала, нямаше нагар
помпата си работи постоянно....
на 3 цилиндъра само пали , после сработва нормално... едвали от тези общо събрани 3минути НЕработене на цилиндъра се е измил така.... това беше черно по буталото но се забърса лесно с парцала, нямаше нагар

има ли времева връзка между неработенето на цилиндъра и работата на мотора на бензин?питам възможно ли е да се е оправял като заработи на газ или малко след това,за да поизсъхне свеща,ако е оливана с бензин?
- mihal
- ентусиаст
-
GecataBMW-E46 написа:Аве пичове кви глави кви 5 лв го карате да сваля,а до автора ти па от къде го намери тоя образ ебати майстора главата свалил и нищо не разбрал.Компресия,искра към свещите,свещи евентуално някви записани грешки имало ли е.Естествено,че ще вземат да ти тракат повдигачите след като в маслото има доста бензин който не е могъл да изгори.бахти извратеняците сте честно накарахте го пича да си разглоби колата за няма нищо,а автора да вземе да си смени майстора щото май майстора ся си прави дипломата по тая кола.
![]()
![]()
между другото аз съм майстора и отворих мотора въз основа на това че една сутрин ми запали на 3 цилиндъра после пуши през целия път до работа , и в обедната почивка като развих свеща и въртях излезе нещо което за мене си е антифриз... не се е повтаряла тази случка, просто почнаха другите аномалиии после ... най вече тракането.....