Запечатване на изчистено от ръжда място

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Запечатване на изчистено от ръжда място

Мнение от edimen » 05 Авг 2013, 18:51

Здравейте колеги, тези дни ще водя колата за боядисване. Колата е италианка и купето e доста запазено, затова искам да го запазя по най-добрия начин. Но имам на няколко места ръждички, две петна с леко надута боя и на задната вежда повърхностна ръжда около 7-8см широка, която съм запечатал отгоре-отгоре с ръждопреобразувател. Та понеже искам аз да си обработя тези места(не ми е за първи път, имам инструменти и гараж) за да съм сигурен, че е както трябва, ще изчистя ръждата до метал/блясък. Въпроса е след това преди грунда с какво да третирам и запечатам, от толкова четене по всякакви форуми взех да се обърквам. Някои слагат ръждопреобразувател на чист метал, което не е хубаво. Та препоръчайте качествен продукт, който би ми свършил работа?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Re: Запечатване на изчистено от ръжда място

Мнение от Cosworth » 05 Авг 2013, 19:58

Cyclo RustConverter :yes: няма да говоря за продукта има показно видео... Продуктите им са уникални и ме е яд че в моят град няма представителсвто...
http://www.youtube.com/watch?v=uzJt-fx5D8Q
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 05 Авг 2013, 20:11

Мерси за отговара колега. Но аз нали това казах, че метала ще се почисти перфектно и ръжда няма да има за да се преобразува. А ако намацам на чистия метал ръждопреобразувател, това по скоро ще има обратен ефект и ръжда ще избие, защо преобразувателя ще яде от чистия метал. Иначе този продукт и Вюрт са добри, като ръждопреобразуватели. Май ще трябва да се ориентирам към някакъв комбиниран продукт грунд + защита.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 05 Авг 2013, 20:36

edimen написа:Мерси за отговара колега. Но аз нали това казах, че метала ще се почисти перфектно и ръжда няма да има за да се преобразува. А ако намацам на чистия метал ръждопреобразувател, това по скоро ще има обратен ефект и ръжда ще избие, защо преобразувателя ще яде от чистия метал. Иначе този продукт и Вюрт са добри, като ръждопреобразуватели. Май ще трябва да се ориентирам към някакъв комбиниран продукт грунд + защита.

Точно затова говорим че това след няколко слоя става запечатващ грунд..
ИзображениеИзображение

Назад към E36