Смяна на ламда сонда и въпрос за катализатор. м50б20
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Bavarec88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330i
- Мечтае да кара: 330i--> e39 M5/e46 M3 -->e60 M5/e92 M3 --> F10 M5
Смяна на ламда сонда и въпрос за катализатор. м50б20
Здравейте,
Имам малка не яснота за смяната на Ламда Сомдата, за моята е36-ца. Трябва ли да ходя, да ми чистят грешка, ако старата е прецакана (На диагностиката ми казаха, че била мудна в ниските). Та като я сменя, ако я оставя за 2-3 часа, с махнати клеми на акумулатора, ще изчисти ли грешката.
Имам малка не яснота за смяната на Ламда Сомдата, за моята е36-ца. Трябва ли да ходя, да ми чистят грешка, ако старата е прецакана (На диагностиката ми казаха, че била мудна в ниските). Та като я сменя, ако я оставя за 2-3 часа, с махнати клеми на акумулатора, ще изчисти ли грешката.
Последна промяна Bavarec88 на 31 Юли 2013, 15:50, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Re: Смяна на ламда сонда. м50б20
Сменяш и веднага се усеща разликата.
- Bavarec88
- кандидат ентусиаст
-
- Bavarec88
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте,
За да не отварям нова тема, отново да ви попитам тук. Има ли някакъв проблем, да сложа Бош оригиналната ламда, при положение, че съм със Сименс електрониката?
За да не отварям нова тема, отново да ви попитам тук. Има ли някакъв проблем, да сложа Бош оригиналната ламда, при положение, че съм със Сименс електрониката?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ако едната до 1V а другата до 5V сигурно ще има. 

- Bavarec88
- кандидат ентусиаст
-
Да, до колкото разбрах с Бош Ламда Сонда, няма да работи добре, а и има риск, да отиде и Компютъра.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Bavarec88
- кандидат ентусиаст
-
Re: Смяна на ламда сонда и въпрос за катализатор. м50б20
Здравейте отново, вчера смених ламда сондата с NJK, но като чели колата отново си дава разход от порядъка на 15-18л на 100.
Притеснява ме това, че предишния собственик е премахнал катализатора и не е сложено резонаторно гърне, а само е запушена дупката на тръбата. Възможно ли е от там да дава грешни показания и колата да дава висок разход на гориво.
В един сервиз я гледаха, да и сложат някаква залагалка, но ми казаха, че при моята кола няма да има ефект и процедурата, ще е безмислена. На диагностиката излизаше само мудна ламда сонда, която смених вече.
Притеснява ме това, че предишния собственик е премахнал катализатора и не е сложено резонаторно гърне, а само е запушена дупката на тръбата. Възможно ли е от там да дава грешни показания и колата да дава висок разход на гориво.
В един сервиз я гледаха, да и сложат някаква залагалка, но ми казаха, че при моята кола няма да има ефект и процедурата, ще е безмислена. На диагностиката излизаше само мудна ламда сонда, която смених вече.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Bavarec88 написа:Здравейте отново, вчера смених ламда сондата с NJK, но като чели колата отново си дава разход от порядъка на 15-18л на 100.
Колега, трябва да се види сигнала на сондата в реално време и ще стане ясно как работи. Това с мудната работа как са го хванали? Ако са го направили с интерфейса за диагностика, самият той оброботва данните бавно- с няколко секунди закъснение.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Bavarec88 написа:Притеснява ме това, че предишния собственик е премахнал катализатора и не е сложено резонаторно гърне, а само е запушена дупката на тръбата. Възможно ли е от там да дава грешни показания и колата да дава висок разход на гориво.
Не само че е възможно , ами вероятността е голяма !
Ако няма какво да забавя газовете с средното гърне (а това се прави от катализатор или катализаторно /резонаторно гърне) , то сондата няма как да подава правилни показания , защото скоростта на газовете е много висока ...
Съветвам те да отидеш и да си монтираш катализаторно гърне (не резонатор , защото неговата работа ще е същата като на сегашната права тръба - тоест никаква ! ) .....
zvetiko написа:Колега, трябва да се види сигнала на сондата в реално време и ще стане ясно как работи. Това с мудната работа как са го хванали? Ако са го направили с интерфейса за диагностика, самият той оброботва данните бавно- с няколко секунди закъснение.
Съгласен съм , че най -правилни данни могат да бъдат прочетени при проверка с осцилоскоп в реално време , но сондата може да бъде диагностицирана и определена като мудна и с диагностичен интерфейс !
11 мнения
• Страница 1 от 1