Тропане от двигателя е36 318ис
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Тропане от двигателя е36 318ис
Здравейте дано можете да ми помогнете тръгнах за морето и колата си беше ок карах 200км по магистралата без да спирам и спрях да заредя и изкчаквам 2 3 мин преди да загася колата и чувам някакво тракане от мотора.Продължих още 30 40 км и тракането се увеличи на свободна и тресе педала на газта и скоростният лост а когато дигна над 70 спира.В момента колата е в Стара загора аз съм София утре ще ходя на един сервиз какво да очаквам като ремонт или пари
Пътна помощ до София ми искат 350 лева. направо не знам какво да правя защото ако реша да пускам колата за части няма как да я прикарам до София.Евентуално ако някой може да ме посъветва какво да направя или ако е скъп ремонта как да я дотъркаялм до София 

- ReD_z0n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320is e36
- Мечтае да кара: BMW e92
- Детайли за колата: Малка спретната количка с 150 магарета отпред
Re: Тропане от двигателя е36 318ис
При мен скоростният лост ми тресеше , когато болтовете на кардана бяха изпаднали , не съм много запознат , но и висящият лагер може да е заминал.. Тропане от двигателя , разтегната верига ?
Bayerische Motoren Werke
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Ако ти е скъп ремонта сложи някакъв друг двигател и пак ще стане, ако пък решиш да я продаваш на части си вземи стоманено въже и 1-н приятел с кола и я додърпайте до София. Аз имах Е36 320i ванос и я разпродадох на части, защото купето ми беше прогнило доста и взех тройно повече пари от частите отколкото я купих, така че решението с частите е много добро и доходно, но най-добре си сложи друг двигател и работата се успива. Успех с вземането на решението 

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Зависи колко силно го чуваш това тракане ... по принцип може да са няколко неща , но по това което описваш смятам , че е колянов вал , биелни лагери ... ако си късметлия , ако не си , може и други неща .....
Ако е така , ремонта е сериозен , ще струва поне около 500 лв +
Ако е така , ремонта е сериозен , ще струва поне около 500 лв +
- player123
- младши ентусиаст
-
Утре ще ходя на сервиз .. ама ако отворя двг колата повече няма палене и става лошо а и нали като се отвори трябва да се прави основен ремонт .. но според мен няма как да мина леко защото двг-то тропа много .. 

Не говори глупости!!!red_bull92 написа:...вземи стоманено въже и 1-н приятел с кола и я додърпайте до София...
Със стоманено въже не се дърпа автомобил. Ти книжка имаш ли? Правилника знаеш ли?
Тегли се с въже или твърда връзка, но НЕ и със стомането въже! Има си причини!
- player123
- младши ентусиаст
-
То моя двг гореше и масло така,че май най-добре е да търся направо нов двигател и да ми го сложат в стара загора от колкото да я мъча да я тегля или каквото и да било.Търся читав двг меря компресията и ако е 12,5-13 взимам 

- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
bmw325tds написа:Не говори глупости!!!red_bull92 написа:...вземи стоманено въже и 1-н приятел с кола и я додърпайте до София...
Със стоманено въже не се дърпа автомобил. Ти книжка имаш ли? Правилника знаеш ли?
Тегли се с въже или твърда връзка, но НЕ и със стомането въже! Има си причини!
Прав си, колега, не се бях сетил, че трябва колегата да мине по магистралата, а там само с твърда връзка се тегли

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
8 мнения
• Страница 1 от 1