Е36 1.8и Проблем с вървежа на бензин и оборотите играят.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Е36 1.8и Проблем с вървежа на бензин и оборотите играят.
Здравеийте колеги. От 4-5 дена колата започна на бензин да умалява и все едно не и стига горивото, пали си върви но като и подадеш повече газ и започва да предарпа и да се мачи да спира, а в същото време когато превклуча на ГАЗ си върви много добре държи си обороти и просто все едно е друга кола.
Ако може да дадете един съвет от какво може да е. Дали горивен филтар, свещи или ?
:)
P.S. Колеги забравих да ви питам на какво може да се дължи примерно като си е на бензин на обороти 3 пъти се вдигат и падат оборотите примерно 500 - 1200об. и после ги стабилизира на 800 да речен на газ го прави сащото но малко по често. Дали е стъпково моторче или ?
Ако може да дадете един съвет от какво може да е. Дали горивен филтар, свещи или ?

P.S. Колеги забравих да ви питам на какво може да се дължи примерно като си е на бензин на обороти 3 пъти се вдигат и падат оборотите примерно 500 - 1200об. и после ги стабилизира на 800 да речен на газ го прави сащото но малко по често. Дали е стъпково моторче или ?

Последна промяна ivan baby на 20 Юни 2013, 11:50, променена общо 1 път
- dom1nus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: Bmw e36 m3
Re: Е36 1.8и Проблем с вървежа на бензин
Добро утро. Значи днес забелязах друго. Запалих на газ и като загря превключих на бензин и си вървеше нормално, а забравих да допълня че това глъхнене вчера ми го направи като беше студен мотора. Несъм много на ясно но възможно ли е да е дебитомер.
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
Или много богата смес на газта, което кара бензиновия комп да намаля времената на бензин, и като прехвърлиш на бензин няма време да се адаптира на бензин. Не бързай да чистиш дюзите. Общо взето нашите трудно се запушват(нямат метална цедка, а са с разпръсквач който сигурно го няма вече де
). Карай 2-3 дни на бензин и виж дали ще се оправи

- dom1nus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: Bmw e36 m3
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
ivan baby написа:Добро утро. Значи днес забелязах друго. Запалих на газ и като загря превключих на бензин и си вървеше нормално, а забравих да допълня че това глъхнене вчера ми го направи като беше студен мотора. Несъм много на ясно но възможно ли е да е дебитомер.
Евентуално температурния датчик да ти е забил на стойност отговарящя на постоянно топла и при студена да ти идва прекалено бедна сместа. Ламбда сонда също, но пак ти казвам покарай 2-3 дни на бенз. Според мен ще се оправи и след това при газаджията
Покарай на бензин, но със 100 октана на ШЕЛ. С него ще усетиш разлика, има добавка за почистване на дюзите в бензина. Принципно ако има газово колата се препоръчва да се сипва по-калоричен бензин 98 или 100 октана. 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
октана и калоричността са отделни неща 

Значи колеги минах почти 900 км на бензин и като че ли почна да живва колата, но пак си има извесни проблеми. Доста трудно пали на бензин върти около 3 - 4 секунд и задалжително трабва да и подавам газ, и примерно като тръгна като със висока скорост освободя от скорост, падат рязко оборотите и се замисля дали да изгасне. Що е то ?
Дали оборотите и са ниски и затова и пали малко трудно. 

Re: Е36 1.8и Проблем с вървежа на бензин и оборотите играят.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Свещи.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

първо с тях започнах, след което видях и кабелите, добре са нямат искри в тъмното
сега мисля да продължа със стъпково моторче дебитомер или нещо по компютара, но иначе колата си върви и на двете горива но просто това с оборотите на място ме дразни.

Здравеийте колеги. В момента колата е в уникално техническо състояние. Проблема се оказа регулатора на горивото. От този регулатор се оправиха следните проблеми:
- имаше бензин във вакумите. ( мембраната на моето е била пукната)
- докато съм карал на газ ми е вкарвала и бензин.
- палеше изклучително трудно и на двете горива ( в момента докато померише ключа и вече сама ме чака пред входа
)
- оборотите на бензин се оправиха както и самото глъхнене когато и подадеш газ или пак тресенето все едно че не и стига горивото ( този регулатор правел някакво налягане ако не се лъжа от 3 бара и така)
Все пак Благодаря на всички колеги за оказаната помощ и се надявам ако някой има същия проблем, да го разреши благополучно като мен
- имаше бензин във вакумите. ( мембраната на моето е била пукната)
- докато съм карал на газ ми е вкарвала и бензин.
- палеше изклучително трудно и на двете горива ( в момента докато померише ключа и вече сама ме чака пред входа

- оборотите на бензин се оправиха както и самото глъхнене когато и подадеш газ или пак тресенето все едно че не и стига горивото ( този регулатор правел някакво налягане ако не се лъжа от 3 бара и така)
Все пак Благодаря на всички колеги за оказаната помощ и се надявам ако някой има същия проблем, да го разреши благополучно като мен

13 мнения
• Страница 1 от 1