Изчезва ми антифриза?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Tony Montana
- кандидат ентусиаст
-
Изчезва ми антифриза?
Възможно ли е да ми изчезва антифриза при положение че не тече отникъде?
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
възможно е ,губиш го само на топъл двг и се изпарява отнякъде без да видиш ... трябва да се проверят старателно съединенията ,помпата ,радиатора ... а най лошия вариант е гарнитура на главата .
- Tony Montana
- кандидат ентусиаст
-
хммм и аз си помислих за глава , обаче хич не ми се ще да е оттам.Ще проверя тогава и другите нещаAlexi написа:възможно е ,губиш го само на топъл двг и се изпарява отнякъде без да видиш ... трябва да се проверят старателно съединенията ,помпата ,радиатора ... а най лошия вариант е гарнитура на главата .
- batgecko
- Потребител
-
- Кара: BMW e46
- Мечтае да кара: BMW
Re: Изчезва ми антифриза?
Брат и аз имам същия проблем изчезва си антифриза и тва е на м50 мотор никаде не капе и .....Ако решиш проблема драсни едно ЛС да кажеш от кво е !!
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
и при мен изчезва но аз знам от каде-гарнитурката на казанчето
,засега от омазнява(стои леко мазно и влажно) ,та колега забележи дане би да както във моя случай от гарнитурката на казанчето. 

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Ако е гарнитура и атнифриза изгаря, трябва да излизат и бая бели облаци от ауспуха, особено когато е толкова студено. Има ли някакъв нагар под капачката?
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
BFM написа:Ако е гарнитура и атнифриза изгаря, трябва да излизат и бая бели облаци от ауспуха, особено когато е толкова студено. Има ли някакъв нагар под капачката?
Само като е студено ли излизат облаци отзад или и като загрее.
- WaCkY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120i
- Мечтае да кара: M POWER
колега имам подобен проблем и интересното в случая е че антифриза изчезва до едно ниво и не мърда от там т.е. изчезват някаде около 500мл 

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Тапата на казанчето,може и от нея да е.
Мойта също губи(макар и дизел),ама се вижда че капе отдолу леко.Незнам от къде но си капе.Засега си долиам,че нямам време да я оправя.Може и от термостата да е,че там е леко влажно!
Мойта също губи(макар и дизел),ама се вижда че капе отдолу леко.Незнам от къде но си капе.Засега си долиам,че нямам време да я оправя.Може и от термостата да е,че там е леко влажно!

- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Огледайте, когато е загрял добре двигателя и маркучите са твърди дали от някъде не процежда тънка струйка антифриз за кратко до като спадне малко налягането в системата и след това до следващо повишаване дали се получава същото.Има и друг начин само че, трябва едно уредче с което се напомпва системата през капачката (има в комплекта най различни капачки със щуцерч отгоре) и се гледа по манометъра на помпичката има ли спад в налягането и ако има се оглежда внимателно от къде протича.Този начин е по добър, защото е желателно да е студен двигателя за да може по спокойно да се бърка опипва и оглежда от къде овлажнява из двигателя.Търсенето му е майката.СМЪРТ БЕЗ ПРИЧИНА НЯМА. 

- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Колеги просто ви се струва , че изчезват 500мл. и казанчето седи малко преди дъното , но всъщност не само 500 губите ами много повече просто казанчето не го показва,това се дължи на издухала гарнитура на главата , както при мен
Лятото ще сменям гарнитурата и сичко ще е чук. Моят съвет е да си наливате вода на всеки 15 или 30 дена за да не ви изчезва парното.

Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- WaCkY
- кандидат ентусиаст
-
точно от там до горе доливам 500мл всеки път

- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Съветски зърнокомбайн
- Мечтае да кара: ///М3 E36
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
Огледай първо всичките маркучи.Обърни внимание и на казанчето.Най-долу на казанчето където се съединява с радиатора има гумена гарнитура.Може с времето да се е спекла или нацепила и от там да сълзи леко.Но това може да се разбере само при затворено казанче за да има налягане в системата.
- WaCkY
- кандидат ентусиаст
-
колега мерси мн за съвета
утре ще я гледам 

- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
и при мен така по едно време изчезва антифриза от някаде не се вижда да капе и си доливам доливам,спря се по едно време негубеше грам ама след това пак губи губу от месец насам го бях напълнил и си се закотви малко над средата и ми е чудно какво става ту губи ту негуби ама като се постоли ще трябва да се види какво става
п.с. за шърви път като го разрах и се беше мокро точно до мъркуча който излиза от казанчето и си мислех че самото казанче там е било спукано но след това спря да капе и сигурно е било от капачката и се е стичало(но пък аз душманската я стягам и сигурно има извънземни)

п.с. за шърви път като го разрах и се беше мокро точно до мъркуча който излиза от казанчето и си мислех че самото казанче там е било спукано но след това спря да капе и сигурно е било от капачката и се е стичало(но пък аз душманската я стягам и сигурно има извънземни)

BMW
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3