Проблем с е36 318tds
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с е36 318tds
Здравейте! След много чудене реших да пусна темичка, за да ми помогнете!
Имаме е36 318тдс, която зимата е неизползваема. Проблема е, че не иска да запали изобщо. Държим я в гараж. Диагностика и е правена и показва, че всичко е наред. Горивна помпа ако не се лъжа е сменявана, но проблема пак си остава. Свещи, акумулатор - всичко си е добре... Не съм много на '' ти '' с тези неща и за това искам да чуя вашето мнение. Не можем да открием какъв е проблема. Ще се радвам ако споделите опит! Благодаря предварително! 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Проблем с е36 318tds
Причинте да не пали един дизел са:
Свещи
Дърпа въздух
ГНП не прави нужното няляхане
Кофти центровка
Липса на нужната компресия
Слаб акумолатор
Стартера върти слабо.
Почваш да проверяваш едно по едно и ще откриеш проблема.
Свещи
Дърпа въздух
ГНП не прави нужното няляхане
Кофти центровка
Липса на нужната компресия
Слаб акумолатор
Стартера върти слабо.
Почваш да проверяваш едно по едно и ще откриеш проблема.

Здрасти пак! Ще ви помоля да ми кажете кое е релето за подгревните свещи? Ако може снимка? 

Махаш акумулатора , зад него има капаче ( гумено ) махаш и него докато стигнеш до ниша в кято е монтиран компа и до него в горната част е монтирано и релето . Снимка нямам , но в тази ниша освен тези двете устройства няма друго . Ако не ви работи подкачващата помпа в резервоара или е задръстена цедката и пак няма да запали . Профилактирайте машинката и си я карайте , но си иска изброените нещица от колегата по-горе да има се обръща внимание отвреме-навреме . Успех.
Оправи се паленето, всичко точно. Вчера във Варна чух странен шум при смяна на скоростите, който се усилваше. Спирам и гледам двигателя пропаднал на една страна малко, отдолу бяха паднали някакви малки частички като от лагер. Антифриз локвичка под колата... Егати късмета. Като от нищото...

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
Rainy написа:Вчера във Варна чух странен шум при смяна на скоростите, който се усилваше. Спирам и гледам двигателя пропаднал на една страна малко, отдолу бяха паднали някакви малки частички като от лагер. Антифриз локвичка под колата... Егати късмета. Като от нищото...![]()
на мен ми се случи описаното без локвичката антифриз, след като ударих дюшемето на един "легнал полицай". оказа се счупена дясна лапа на мотора. провери
I think things -- and they happen...
Бащата дойде с другата кола и същото каза. Лявата лапа била. Ще пиша като се приберем. Благодаря. 

Оправихме количката всичко е точно вече!
Водната помпа беше счупена и сменихме и нея и лапата.
Поздрави! 

9 мнения
• Страница 1 от 1