Колата замръзна

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Колата замръзна

Мнение от venci-vevi » 15 Дек 2012, 15:07

Здравейте колеги моля за 1 съвет ако някой знае да кажe дали ще стане това както си мисля :Колата замръзна нацяло е с вода в охладителната система ,та ако разкача ремъка на водната помпа и я запаля за 1 минута ще има ли поражения аз си мисля че не но все пак да чуя още някое мнение не е излишно .Благодаря предварително
СПPЕТЕ ВОЙНАТА НА ПЪТЯ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Re: Колата замръзна

Мнение от Jang1r » 15 Дек 2012, 17:33

Виж като за начало дали нямаш избила тапа.Ако нямаш не е проблем да подабори няколко минути на място дори без водната помпа.По-добър вариант е да я дръпнете до някой мол и да я оставите на топло в подземния.
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 15 Дек 2012, 19:20

venci-vevi написа:Здравейте колеги моля за 1 съвет ако някой знае да кажe дали ще стане това както си мисля :Колата замръзна нацяло е с вода в охладителната система ,та ако разкача ремъка на водната помпа и я запаля за 1 минута ще има ли поражения аз си мисля че не но все пак да чуя още някое мнение не е излишно .Благодаря предварително

Аз не схващам каква ти е идеята, да палиш изцяло замръзналата кола? :dunno: Като я запалиш после кво?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 15 Дек 2012, 19:42

Явно иска да позагрее мотора докато стопи леда и да източи водата. :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Дек 2012, 20:34

Идеята е ясна каква е, но не ми изглежда разумна. Не съм сигурен какво би станало, но ако я замръзнало яко вибрациите от мотора може да причинят щети (си мисля аз). Най-добре наистина да я дръпнете до топло място, където да се размрази напълно и да сложиш антифриз.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact '97

Мнение от Mr2faces » 15 Дек 2012, 20:38

По-добре започни със свалянето на голямия радиатор и във банята с топла вода, после маркучите до който може да стигнеш, по същия начин.Това всичко, ако нямаш възможност да я тикнеш някаде на тапличко, както спомена колегата, подземен гараж и прочие.Моли се радиаторите да не са дали фира, че аз нях направил тази глупост преди 2 години на другата ми кола :oops:
Успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 15 Дек 2012, 20:54

BMWACSCHNITZER написа:Явно иска да позагрее мотора докато стопи леда и да източи водата. :roll:

Що да я точи, с вода си е добре :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 15 Дек 2012, 21:02

и аз като колегите ще те посъветвам.. издърпай си колата на топло и развий капачката на радиатора и ако искаш разхлаби 1-2 скоби по маркучите и е остави да си се размрази и така мисля няма да имаш ядове.. ем ще си прегледаш дали няма течове някаде вече

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 16 Дек 2012, 3:56

~Мишо~ написа:
BMWACSCHNITZER написа:Явно иска да позагрее мотора докато стопи леда и да източи водата. :roll:

Що да я точи, с вода си е добре :mhihi:

Екстра е,особенно ако си с чугунен блок...на жигулито кат му сипя вода след 3 месеца вадя боза. :mhihi: Иначе по темата - как не си се сетил да сипеш антифриз :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 16 Дек 2012, 7:41

Ако е някъде пред блока колата пусни си един кабел и включи духалката да постопли малко :D
Това съм го виждал няколко пъти един човек от блока да го прави , но в неговия случай май се погряваше дизеляка :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 16 Дек 2012, 23:05

don_gori написа:Ако е някъде пред блока колата пусни си един кабел и включи духалката да постопли малко :D
Това съм го виждал няколко пъти един човек от блока да го прави , но в неговия случай май се погряваше дизеляка :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Sorry за Офф-а.. Не се сдържах :mhihi:

По темата.. Ти си решаваш, аз не бих я палил така. Най-добре както спомена един колега по-горе да я дръпнете в някой гараж, или закрит паркинг.. :confused:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318 is ;}

Мнение от viksata93 » 17 Дек 2012, 2:16

Може да звучи малко смешно,но тия дни чух за същият даден проблем и са сложили на колата в казанчето малко спирт и колата се е оправила :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от venci-vevi » 17 Дек 2012, 11:12

Дооообреее до тук добре , е не много де но все пак. Благодаря на всичkoки изказали мнение по въпроса като искам да подчертая че всеки имаше право в изказването си и взех предвид всичко казано до тук.Хванах малко хора да я бутнем до гаражa и там и включих духалката.Тъкмо си мислех че се размрази без последствия и дойде ред да я запаля , упс влизам в колата и гледам езерце около педалите ,ако не се лъжa това трябва да е признак за спукана пита на парното , но все пак да съм благодарен че не е блока или нещо друго . Някой знае ли дали се оправя питата или да я пиша за боклука и да търся друга .Трябва ли да се сваля таблото (на някои коли не е нужно )за да се свали питата ,моята е 318i Е36 92 г .Още веднъж благодарности на всички .
СПPЕТЕ ВОЙНАТА НА ПЪТЯ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 17 Дек 2012, 16:35

Моето мнение е че с откачен ремък на водната помпа не би трябвало да има поражения (освен да прегрее, но предполагам го имаш на предвид че трябва да се следи) но така или иначе без нея няма как да я размразиш на пълно и всичко, при което се обезсмисля цялата процедура ... иначе дано не е спукало някаде... . Така че най- добриа вариант е с топлите гаражи ...
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 18 Дек 2012, 17:01

venci-vevi написа:Дооообреее до тук добре , е не много де но все пак. Благодаря на всичkoки изказали мнение по въпроса като искам да подчертая че всеки имаше право в изказването си и взех предвид всичко казано до тук.Хванах малко хора да я бутнем до гаражa и там и включих духалката.Тъкмо си мислех че се размрази без последствия и дойде ред да я запаля , упс влизам в колата и гледам езерце около педалите ,ако не се лъжa това трябва да е признак за спукана пита на парното , но все пак да съм благодарен че не е блока или нещо друго . Някой знае ли дали се оправя питата или да я пиша за боклука и да търся друга .Трябва ли да се сваля таблото (на някои коли не е нужно )за да се свали питата ,моята е 318i Е36 92 г .Още веднъж благодарности на всички .

пиши я бегала на боклука
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

Следваща

Назад към E36