Като е студена гасне на газ,на бензин НЕ!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е36 320 "93
- Мечтае да кара: ....M3.........
Като е студена гасне на газ,на бензин НЕ!!!
Здравейте колеги,извинявам се че пускам нова тема,но неможах да открия като моя проблем.Колата е М50Б20 с ванус и газов инжекцион от август 2011 и не съм имал подобен проблем!Ьначи сутрин като запаля на безнин няма проблеми държи си оборотите нито гасне нито ги мени,но когато превключи на газ,а тожа става на границата когато стрелката излиза от синята граница и тогава като оставя колата без газ и започва много да мени оборотите даже в повечето случаи гасне,докато стрелката за температурата застане в средата,тогава всичко се оправя и спира да гасне или да мени оборотите.На бензин няма такъв проблем.Това стана преди около седмица и всеки път ми го прави това нещо.Забравих да спомена че от лятото е с лек маховик,но едва ли това да има значение,поне така си мисля!!!Мерси за съветите предварително.
BMW - Be My Wife!!!
- rhase
- младши ентусиаст
-
Re: Като е студена гасне на газ,на бензин НЕ!!!
Според мен не ти е настроена добре газовата уредба. По принцип като се позастуди и стане влажно времето, започват такива аномалии но при обикновените газови уредби, за инжекциона не би трябвало май. Огледай да не дърпа въздух отнякъде, макар че и като загрее ще играят оборотите.

- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
Ами незнам колега ще огледам да видя да не смуче отнякаде,нои и ти сам си казал че ще играят оборотите ио ще гасне и когато загрее,а за газовата уредба според мен не е до настройка,щото не е имало ядове с нея и незнам може ли така изведнъж да се прецака настрйката??
BMW - Be My Wife!!!
- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
Какво става никой ли неможе да помогне с някаква информация!!!
BMW - Be My Wife!!!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Rad_maniak написа:Какво става никой ли неможе да помогне с някаква информация!!!
Колега, влезни с интерфейс за диагностика на газовият инжекцион и го настрой да превключва от бензин на газ при температура 45гр. Ако не се реши проблема трябва да се провяри дали са правилно настроени времената на газовите инжектори.
- Vampi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: си Купето с Усмивка на лицето
заради студа изпарителя не може да изпари газта по-висока температура на превключване и си готов или си карай на бенз докато загрее
п.п бе у тоя студ и 45градуса може да са малко
п.п бе у тоя студ и 45градуса може да са малко

- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
Ок колега,но защо тогава миналата зима не съм имал този проблем,немога да разбера има нещо което не е както трябва и ме дразни!!!
BMW - Be My Wife!!!
Отиди да ти настроят газта.Имах същият проблем при мене и при загряла кола на газ пак гаснеше. 

- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
Колеги а дали може това да се дължи на лоша газ???Аз сипвам или на Еко или на ОМВ но не знам там уж е хубава газта!!!
BMW - Be My Wife!!!
- arsenal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мотокара
- Мечтае да кара: на бензин
колега и при мене е така но разбрах че ми замръзва изпарителя остави колата да позагрее и ще се оправи
- rhase
- младши ентусиаст
-
Rad_maniak написа:Колеги а дали може това да се дължи на лоша газ???Аз сипвам или на Еко или на ОМВ но не знам там уж е хубава газта!!!
Има ли промяна в разхода или вървенето, в сравнение с преди?
Газаджиите какво казват? Ревизия на изпарителя правена ли е скоро, свещите как са? Може да минеш и една диагностика профилактнично, да видиш как е положението на бензин.

- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
Промяна в разхода и вървенето няма,при газаджийте не съм ходил,но снощи сипах газ пак от ОМВ,но преди това изхабих всичката която имаще в колата и сега не гасне...
BMW - Be My Wife!!!
12 мнения
• Страница 1 от 1