Странен проблем с оборотомера
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Странен проблем с оборотомера
Здравейте колеги, купих си мечтаното Е36, в случая М42Б18 купе. Основните неща за смяна са ми ясно, но забелязвам някои дребни неприятни неща които ме дразнят. Основното което ми се случи преди 2 часа беше с оборотомера. Колата я имам от 1 седмица и нямаше никакъв проблем. Цял ден я карах и малко преди да се прибера оборотомера започна да зацикля. Стои на 1200, а колата ускорява, след малко отива на 3000, аз вече съм намалил, стрелката пада на 1800 примерно. Сякаш нещо я задържаше и тя подскачаше на тласъци. Спрях на едно място, запалих след 5 мин и започна да работи нормално до 2000 об/м и там пак запецва. Преди малко я запалих студена и ми се стори нормален оборотомера - дадох 1 път газ до 3 хил. и се движеше нормално. На какво може да се дължи това насичане на движението.
Ще използвам темата да попитам за още няколко неща. За стъклата разбрах, че водачите са проблемни защото и при мен от време на време не се вдигат, а започват да щракат. С нови водачи ли си решавам проблема?
Имало някаква пластмаса, която се слагала допълнително на пъпката на механизъмана за вдигане на прозореца (при затваряне на вратата) защото пъпката е износена. Как да си намеря тази пластмаса?
И последно - капака на резервоара - при мен металния щифт, който трябва да е под напрежение и да затваря капака слиза леко надоло, (май дупките в които влиза са се разширили) натиска отслабва и от време на време ми се отваря капака при ляв завой, което е доста дразнещо. Как мога да го оправя?
Съжалявам, просто не немерих точно по тези въпроси решения в други теми. Иначе колата наистина си заслужава всичко, удовоствие е да се кара.
Ще използвам темата да попитам за още няколко неща. За стъклата разбрах, че водачите са проблемни защото и при мен от време на време не се вдигат, а започват да щракат. С нови водачи ли си решавам проблема?
Имало някаква пластмаса, която се слагала допълнително на пъпката на механизъмана за вдигане на прозореца (при затваряне на вратата) защото пъпката е износена. Как да си намеря тази пластмаса?
И последно - капака на резервоара - при мен металния щифт, който трябва да е под напрежение и да затваря капака слиза леко надоло, (май дупките в които влиза са се разширили) натиска отслабва и от време на време ми се отваря капака при ляв завой, което е доста дразнещо. Как мога да го оправя?
Съжалявам, просто не немерих точно по тези въпроси решения в други теми. Иначе колата наистина си заслужава всичко, удовоствие е да се кара.
- BMW_M42
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36
- Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас
Re: Странен проблем с оборотомера
колега проблема не е странен
разрови са в търсачката
разрови са в търсачката
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Относно проблема със стрелката на оборотомера, аз имах същият. При мен се оказа, че на черното фолиото на циферблата се е появило балонче точно при късата страна на стрелката и то задържаше. Отворих таблото, натиснах балончето, залепих фолиото и сега няма яд. Провери дали и ти нямаш нещо такова да пречи на стрелката 

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
Колега,... Относно проблема с прозорците....Разбери първо от каде се чува този шум...дали е от ножицата или от моторчето...Аз имах проблем...прозореца се сваляше без проблем, нооооо....като се вдигаше "хъркаше"...беше износена пласмасовата зъбчатка вътре в машинката...и оправих я с друга машинка донор...успех....

- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
Колега,... Относно проблема с прозорците....Разбери първо от къде се чува този шум...дали е от ножицата или от моторчето...Аз имах проблем...прозореца се сваляше без проблем, нооооо....като се вдигаше "хъркаше"...беше износена пласмасовата зъбчатка вътре в машинката...и оправих я с друга машинка донор...успех....

5 мнения
• Страница 1 от 1