Проблем с...и аз незнам с какво

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с...и аз незнам с какво

Мнение от Harry Potter » 06 Юни 2003, 15:01

Имам следния проблем с баварката-волана ми играе много когато карам по павета или когато вляза в дупка например.Нали се сещате-като вляза в дупка волана тръгва да завива.Карам и други коли -при тях вярно че не са с пълна хидравлика и волана е по-тегав но не правят така.Иначе окачването е здраво и в завои колата няма проблеми.Мислех си да не е рейката, но ако тя е преебана не трябва ли да имам проблеми със завиването.Ходих в сервизи-даже и в Дару кар и нищо не откриха.Някой да е имал такъв проблем и да знае дали въобще е проблем :o

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 06 Юни 2003, 15:24

значи аз знам за какво става въпро или поне така си мисля :):)
виж по-принцип ако колата ти е здрава о гледна точка на окачване както казваш проблема идва от рейката ама то всъщност не е проблем
просто на Е36-ката рейката е с някква революционна технология, но както всяка такава е малко недогледана или просто не достатъчно изпитана :wink:
Не мога да ти обясня точно техническата част, защото на мен като ми го обясниха нищо не разбрах :wink: :lol: но всичко се заключава в едно: на рейката и няма нищо карай и не се притеснявай, ако започне волана да не ти се връща сам а леко да запецва при излизане от завой тогава има проблем и трябва да я смениш -
около 1000 лв. :shock: :shock: а тя доколкото знам я цяла и така се сменя
надявам се да съм бил полезен !

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 06 Юни 2003, 15:25

На това нещо му казват "steering feedback" :) Малко е неприятно по павирани пътища, но като влезеш със 100 км/ч в завой започваш да го оценяваш ;) Предполагам всичко е съвсем наред, не се плаши. Това е добро нещо :) Ако все пак мислиш че не е нормално да рита толкова, помоли някой друг БМВ собственик да го пробва.

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Юни 2003, 21:11

и моята прави така, но си мислех че е от джантите защото с 15-ките не се усещаше нищо.
До сега не съм си мислел че това е повод за притесненя, но кой знае
на високи скорости е стабилна

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M_Kuzev » 06 Юни 2003, 22:45

kay е съвсем прав - това е обратната връзка на хидроусилвателя на ковмилото...ако го няма просто няма да си усещаш колата, зощото усилието, с което действаш на волана ще е прекалено малко. Абе един вид от кормилото към колета усилието е сравнително малко, докато от колелата към кормилото е по-голямо, за да усещаш пътя...или нещо такова. Но ако имаш повод да мислиш че е по-пресилена въпросната обратна връзка :? не знам какво ще правиш. Ако не...карай не бой се 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KUPETO » 07 Юни 2003, 0:45

Аз също го имах този проблем,но явно се е болно място особено по нашите родни дупки си е ебати тестдрайва.Аз я сменях,взех си втора употреба от Германия и сега е по добре но все още като мина с малка скорост по пажета или черен път си го усещам по волана здраво,минали с по-висока скорост нищо не се усеща,като лодка си преминавам!Старата ми имаше лувт като карам по магистрала и дълъг равен път.Примерно движа се с 140 и лековолана на ляво-дясно се усеща този луфт,това значи че наистина ти е замина рейката и по-точно пръта който е назъбен!
Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 07 Юни 2003, 17:44

Няма страшно.карай и се небой.Първото нещо,което ми направи
впечатление като взех колата,беше точно това-волана следваше
неравностите на пътя.Но това се усеща само ако не държиш
здраво волана.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Потребител
Аватар

Мнение от wassup » 14 Юли 2003, 14:04

мммммда, и аз като я взех беше първото нещо което забелязах, но сега го оценявам доста високо даже.
Лудите сме на изчезване ...

Потребител
Аватар

Мнение от imirdalf » 22 Авг 2003, 17:36

От прочетеното по горе разбирам че това е едно от слабите места на Баварките. Моиата реика е съшто за смиана. Не тресе но пък има теч на масло и доколкото разбрах от сервиз че ако не се смени, волана започва да ти се втвърдиава и е било опасно на завои. цената на нова е около 1400лв, но ми казаха съшто че триабвало и да се смениат уплътнители и други държачи. Въобште доста наложително било да се смени..
BMW si e nai gotinata marka ...

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

и аз съм така

Мнение от Терзийски » 07 Окт 2003, 12:01

И при мен беше по същия начин....след като маистори разбирачи ме подведоха да сменя от шарнири до тампони на носача всичко се оказа че е криви гуми(които ги бях купил от ДИАНА 10 дни преди това....просто биаха фабрично криви :cry: ...така и не ми ги смениха но няма значeние :wink: ) поне при мен беше от това :arrow: ...но са ми казвали че тампоните на носачите също играят голяма роля(от времето омеква ли и се получавали вибрации)НЕ ПРЕТЕНДИРАМ ЗА ТОЧНОСТ :!: :!: :!:

Назад към E36