Проблем с...и аз незнам с какво
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Harry Potter
- кандидат ентусиаст
-
Проблем с...и аз незнам с какво
Имам следния проблем с баварката-волана ми играе много когато карам по павета или когато вляза в дупка например.Нали се сещате-като вляза в дупка волана тръгва да завива.Карам и други коли -при тях вярно че не са с пълна хидравлика и волана е по-тегав но не правят така.Иначе окачването е здраво и в завои колата няма проблеми.Мислех си да не е рейката, но ако тя е преебана не трябва ли да имам проблеми със завиването.Ходих в сервизи-даже и в Дару кар и нищо не откриха.Някой да е имал такъв проблем и да знае дали въобще е проблем :o
значи аз знам за какво става въпро или поне така си мисля
:)
виж по-принцип ако колата ти е здрава о гледна точка на окачване както казваш проблема идва от рейката ама то всъщност не е проблем
просто на Е36-ката рейката е с някква революционна технология, но както всяка такава е малко недогледана или просто не достатъчно изпитана
Не мога да ти обясня точно техническата част, защото на мен като ми го обясниха нищо не разбрах
но всичко се заключава в едно: на рейката и няма нищо карай и не се притеснявай, ако започне волана да не ти се връща сам а леко да запецва при излизане от завой тогава има проблем и трябва да я смениш -
около 1000 лв.
а тя доколкото знам я цяла и така се сменя
надявам се да съм бил полезен !

виж по-принцип ако колата ти е здрава о гледна точка на окачване както казваш проблема идва от рейката ама то всъщност не е проблем
просто на Е36-ката рейката е с някква революционна технология, но както всяка такава е малко недогледана или просто не достатъчно изпитана

Не мога да ти обясня точно техническата част, защото на мен като ми го обясниха нищо не разбрах

около 1000 лв.

надявам се да съм бил полезен !
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
На това нещо му казват "steering feedback"
Малко е неприятно по павирани пътища, но като влезеш със 100 км/ч в завой започваш да го оценяваш
Предполагам всичко е съвсем наред, не се плаши. Това е добро нещо
Ако все пак мислиш че не е нормално да рита толкова, помоли някой друг БМВ собственик да го пробва.

kay е съвсем прав - това е обратната връзка на хидроусилвателя на ковмилото...ако го няма просто няма да си усещаш колата, зощото усилието, с което действаш на волана ще е прекалено малко. Абе един вид от кормилото към колета усилието е сравнително малко, докато от колелата към кормилото е по-голямо, за да усещаш пътя...или нещо такова. Но ако имаш повод да мислиш че е по-пресилена въпросната обратна връзка
не знам какво ще правиш. Ако не...карай не бой се 

- KUPETO
- кандидат ентусиаст
-
Аз също го имах този проблем,но явно се е болно място особено по нашите родни дупки си е ебати тестдрайва.Аз я сменях,взех си втора употреба от Германия и сега е по добре но все още като мина с малка скорост по пажета или черен път си го усещам по волана здраво,минали с по-висока скорост нищо не се усеща,като лодка си преминавам!Старата ми имаше лувт като карам по магистрала и дълъг равен път.Примерно движа се с 140 и лековолана на ляво-дясно се усеща този луфт,това значи че наистина ти е замина рейката и по-точно пръта който е назъбен!
Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Няма страшно.карай и се небой.Първото нещо,което ми направи
впечатление като взех колата,беше точно това-волана следваше
неравностите на пътя.Но това се усеща само ако не държиш
здраво волана.
впечатление като взех колата,беше точно това-волана следваше
неравностите на пътя.Но това се усеща само ако не държиш
здраво волана.
От прочетеното по горе разбирам че това е едно от слабите места на Баварките. Моиата реика е съшто за смиана. Не тресе но пък има теч на масло и доколкото разбрах от сервиз че ако не се смени, волана започва да ти се втвърдиава и е било опасно на завои. цената на нова е около 1400лв, но ми казаха съшто че триабвало и да се смениат уплътнители и други държачи. Въобште доста наложително било да се смени..
BMW si e nai gotinata marka ...
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
и аз съм така
И при мен беше по същия начин....след като маистори разбирачи ме подведоха да сменя от шарнири до тампони на носача всичко се оказа че е криви гуми(които ги бях купил от ДИАНА 10 дни преди това....просто биаха фабрично криви
...така и не ми ги смениха но няма значeние
) поне при мен беше от това
...но са ми казвали че тампоните на носачите също играят голяма роля(от времето омеква ли и се получавали вибрации)НЕ ПРЕТЕНДИРАМ ЗА ТОЧНОСТ

10 мнения
• Страница 1 от 1