М51 шумна работа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

М51 шумна работа

Мнение от BAYRON » 02 Мар 2006, 14:10

Колеги струва ми се че много тракат тия ТДС-чета вече незнам кво да правя хлопа ли хлопа сутрин будя блока :uups: :uups: :uups:

Направил съм всичко което трябва Пълно обслужване преди 4000 к ремъци масла филтри , рециклиране на помпа и смяна на електронния блок преди 10000к сервизира се в камор или дару ще се отнася до мотора диагностика всеки сезон, смяна на маркучи също в камор смяна на подгряващи свещи в Супер дизел, веригата е наред в границите си е добавки към горивото рядко но слагам и естествено горивото проверено от лук оил като преди да сипя в ко0лата си сипвам в тубичка и после ставам клиент на бензиностанцията. .Само дюзите не съм пипал чувам една две , но техния звук се различава от основния . И тях ще сменя накрая .............................

Аз се съмнявам малко в маслото ,досега 3 години съм карал само с кастрол магнетик 10w40 сега сложих ТИТАN 10W40 GT1, който покрива всичи спецификации за турбо, хидравлични клапани, високи обороти температува и други там такива сертификати. Купих го от Ауто плюс с 20 процента отстъпка на 20 литъра . Доколкото съм запознат с произодството на това масло е немско и само там си се прави ,на българския пазар е от скоро. Като цяло ми се струва гъстичко като вдигна щеката и ме притеснява.
Шумна е колата иначе не харчи, много съм доволен в града 8 литра ми дава, не се състезавам вече и съм много доволен не пуши сутрин , нито на загряло само това тракане чукане ме притеснява. Карам дизели 6-7 години и никога не ме е дразнел този шум обаче сега ми бърка в здравето.
най вероятно е от дюзите щото освен пукането, което те издават те оформят предполагам цялата мекота на звука. Абе лоша работо и се надявам всеки да сподели как му работо дизелчето.
Язък, като погледна колата и очите ми остават и като ми работи като буклукджийски камьон.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 02 Мар 2006, 15:10

земи сравни я с некоя друга такава ... то и мойта си трака ама не и обръщам внимание ... иначе сам чувал разни 325ки които работят доста добре явно 6ка е по тих или е била по новичка

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 02 Мар 2006, 21:12

това е че беше тихичка и моята ама нещо става пък уж всичко и е наред

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NS325TDS » 03 Мар 2006, 3:28

При мен като я запаля е малко по шумна,тоест чува се леко металическо чукане -но като излезе от синята зона и звука става много приятен даже...А и като се включи и перката-спирам музиката в колата... :D
Може и от маслото нещо да се влошава звука ...Знае ли човек...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kluves » 03 Мар 2006, 12:18

имам 2,5 тдс монтиран на рейндж ровър-мърка като коте хем е на 216км.докато на е36 318тдс пак като колегата съм прегледал всичко и се наблюдават следните звуци:
при запалване няколко секунди по-силно металическо чукане,което изчезва.
при работа на място определено е по-шумна от шестака,трака си като...абе трака си.
с наближаване смяна на маслото колата става по-шумна и след смяна поутихва.сега започвам да сменям масло на 7000 км.винаги слагам масло от вари2000(обаче наливно).
замислям се да сменя марката масло???????
някой ако иска да ги сравняваме по-звук съм готов

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 04 Мар 2006, 21:01

Ми нека се съберем да чуем коя как работи

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: М51 шумна работа

Мнение от FASH1ON » 05 Мар 2006, 13:13

BAYRON написа:Колеги струва ми се че много тракат тия ТДС-чета вече незнам кво да правя хлопа ли хлопа сутрин будя блока :uups: :uups: :uups:
.

Като загрее въобще ли не се променя звукът на мотора :?: :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 08 Мар 2006, 2:24

променя малко като паднат оборотите на нормално, но като се надвеся на токущо запален мотор при загрял двигател все едно саъм в машинното

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 11 Мар 2006, 21:37

тракат ,тракат и мойта е тракалник ,а всичко е ток

Назад към E36