Виско

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Виско

Мнение от morafeta » 03 Дек 2011, 20:51

Здравейте колеги подробно изчетох темите относно виско охлаждането и как трябва да работи но имам един въпрос на който не успях да намеря отговор!
Проблемът е следния: моето виско не работеше както трябва и лятото го смених с ново не помня марката но си заработи както трябва , загреели колата зацепваше и имах чувството че направо ще литна . До тук всичко 6 но щом температурите паднаха под 0 градуса сутрин паля колата и виското е зацепено като позагрее колата се отцепва !
Някой имал ли е същия проблем или някакво решение че не ми се ще да купувам отново?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Re: Виско

Мнение от daka1972 » 03 Дек 2011, 20:55

мисля , че и новото ти е сдало фира -- то по принцип зацепва на определени + градуси

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 03 Дек 2011, 22:36

Повече от перфектно ти е виското , точно така трябва да се държи и на студено. Ако все пак нещо не ти се нрави и отиваш на ново бих те освободил от присъствието му в твойта кола и ще си го хакна на мойта да се мъча аз :mhihi: . Тъй де :mhihi: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 03 Дек 2011, 22:46

vladobate написа:Повече от перфектно ти е виското , точно така трябва да се държи и на студено. Ако все пак нещо не ти се нрави и отиваш на ново бих те освободил от присъствието му в твойта кола и ще си го хакна на мойта да се мъча аз :mhihi: . Тъй де :mhihi: .

100процента вярно !
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i ///M

Мнение от VaSeToo0 » 04 Дек 2011, 0:07

Когато е студено трябва да се върти по трудно на ръка.Като я запалиш със сигурност в началото вие доста докато позагрее

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Мнение от em1l » 04 Дек 2011, 2:57

А нормално ли е след яко раздване на газ да отворя капака на колата да ми работи климатичната перка , и като го бутна с пръст да спира. Съвсем леко го бутнах и спре ама пак почна да си се върти.?

съжалявам за тъпия въпрос
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 04 Дек 2011, 6:23

em1l написа:А нормално ли е след яко раздване на газ да отворя капака на колата да ми работи климатичната перка , и като го бутна с пръст да спира. Съвсем леко го бутнах и спре ама пак почна да си се върти.?

съжалявам за тъпия въпрос

:D Ми то инерцията на въртящата го шайба го увлича и се завърта , но оборотите му са в пъти по-малки от тези на шайбата! Не се коси ,всичко е О`кей! :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 04 Дек 2011, 14:31

kokali praa vsiakvi написа:
vladobate написа:Повече от перфектно ти е виското , точно така трябва да се държи и на студено. Ако все пак нещо не ти се нрави и отиваш на ново бих те освободил от присъствието му в твойта кола и ще си го хакна на мойта да се мъча аз :mhihi: . Тъй де :mhihi: .

100процента вярно !

:winky: ... голем смех ... а-ха-ха-ха... само за разяснение да отбележа, че по-принцип виско зацепва от увеличената температура на радиатора - демек от топло, а не от студено

а за колегата дето е пуснал темата - тия вискота от 60-70лв. се държат точно по начина който си описал - за тях това е "нормално" поведение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 04 Дек 2011, 16:24

Това колега с отбелязването със сигурност не си го измислил ти то това си го знае всяко хлапе :mhihi: ама и на студ в началото пак си тръгва за известно време пък ела после ми кажи че не работело няма как. Бачкаше ми си виското като пич мно-о-о-го ясно си го чувах кат попозагрее и от радиатора си лъхне топлото нужно да зацепи. Обаче също така е вярно че и не работещо коректно виско пак на студено може да го чуеш в началото и двата варианта съм ги преживял. Тъй че не изказвай такива крайни мнения и тва с парите недей така щот изброи ми ги на пръсти човеците дали 394лв за ново такова ОЕМ , а тва че ти си си купил мааалко по-скъпо нищо не значи , и темата за съхранение и тази за новите кирливи части внасяни в БГ е дълго разисквана , важното е както е описал колегата да му зацепва по-сриозно на зададената му температура постигната от входящия въздух минаващ през водния радиатор. Айде живи и здрави. И пак ако някой не му се нрави че зацепва на студено да ми ги подарява бе братя няма сърдене :mhihi: .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pe6kata_ » 04 Дек 2011, 18:31

КОлега виското ти си е наред недей се вкарва в разни филми с разни разбирачи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokali praa vsiakvi » 05 Дек 2011, 1:11

Игнатов написа:

100процента вярно !

:winky: ... голем смех ... а-ха-ха-ха... само за разяснение да отбележа, че по-принцип виско зацепва от увеличената температура на радиатора - демек от топло, а не от студено

а за колегата дето е пуснал темата - тия вискота от 60-70лв. се държат точно по начина който си описал - за тях това е "нормално" поведение

Винаги има поне един разбирач , който обикновено играе и баровец :lalala: :lalala: :lalala:
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 05 Дек 2011, 11:45

Игнатов написа:

100процента вярно !

мъка мъкаа....

Към колегата пуснал темата- при студено време и нормално каране виското "отцепва".
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 05 Дек 2011, 12:21

Игнатов написа:

100процента вярно !

Земи спри да пишеш ,че говориш глупости. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 05 Дек 2011, 20:07

мога и да се аргументирам, но кат гледам едва ли има смисъл... не е нормално виското всяка сутрин да е зацепено и да се "включва" за щяло и не щяло; който кара със Закс, БерХела или пък ориг., сигурно знае за какво става въпрос

П.П. ако някой ми постне видео със зацепено виско сутрин от една от трите по-горе марки, му връщам каса бира по еконта :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokali praa vsiakvi » 05 Дек 2011, 22:12

Игнатов написа:мога и да се аргументирам, но кат гледам едва ли има смисъл... не е нормално виското всяка сутрин да е зацепено и да се "включва" за щяло и не щяло; който кара със Закс, БерХела или пък ориг., сигурно знае за какво става въпрос

П.П. ако някой ми постне видео със зацепено виско сутрин от една от трите по-горе марки, му връщам каса бира по еконта :bchug:

Ето един " дон баро " , който никога не е купувал ново (да не говорим за качествено) виско ! :bchug: Пази си парите от бирата щото ще ти трябват за ремонт на главата , като кипнеш . :yes: Успех !
Изображение

Следваща

Назад към E36