Помпа на съединителя

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Помпа на съединителя

Мнение от kopchev » 01 Дек 2005, 10:49

Проблема ми е следния:
Преди време помпата на съединителя почна да ми капе и аз доливах спирачна течност, но вчера реших да я закарам на сервиз да ми я оправят понеже един приятел ми каза, че това е от уплътнението и не било мн скъпо да се оправи. Та закарах я на сервиз и тия ми казаха, че била за смяна цялата помпа и даже трябвало да сменя и двете (горната и долната). Та мислълта ми е следната - помпите си ми работят нормално засщото съединител си имам. Като забравя някоя сутрин да долея пада по ниско, но после след доливането при няколко натискания се оправя. Дали наистина са ми за смяна помпите или просто тия ме гъбаркат и е просто уплътнението както казва моя приятел който е имал този проблем. :help: :help: :help:

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 01 Дек 2005, 12:41

аз ли незнам, ама защо си мисля, че маслото на съединителя няма нищо общо със спирачната течност :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 01 Дек 2005, 13:32

Абе то, че има има и даже са в едно и също казанче само, че с една преграда.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Дек 2005, 15:29

Помпата на съединителя работи СЪС спирачна течност... ;)
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 01 Дек 2005, 15:36

Абе това е пределно ясно ама кажете нещо по въпроса който зададох!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 01 Дек 2005, 16:07

не са толкова скъпи колега така че сменяй ги и двете че ще останеш един ден неприятно изненадан
против съм оправянето на гумичките защото е временно решение само и накрая пак ще ги дадеш парите да ги смениш и ще си постоянно със страх "днес ще изпуснат няма ли да изпуснат?"

не си играй с такива сервизчета според мене вземи ги смени да си пич

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 01 Дек 2005, 16:58

Абе и на мен ми се ще да ги сменя стига да не беше 200лв едната - оригинална. Иначе ми дават някви за които няма гаранция по 100лв. Ама то е май същото като да сменя уплътненията и да гадая кога ще изпусне! Ти какво ще кажеш?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 01 Дек 2005, 20:29

grnka,забрави да напомниш на човека,като напълни пепелника и направо да кара колата в някоя морга :mhihi: :mhihi:
Сменят се гумички и ако се работи чисто няма да имаш проблеми :idea: Разбира се,че ако решиш може и цяла помпа да вземеш,по-добре е,ти решаваш ;)
One passion,one car,one life...

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Дек 2005, 0:05

аз скоро смених долна
не са толкова скъпи, сменяй , защото ще се окажеш без съединител някоя сутрин - поне при мене така стана :mhihi:
и освен това - не ви ли дразни, когато има нещо което не работи както трябва по колата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 02 Дек 2005, 9:24

"Impasse " Мерси , аз си мислех , че няма начин да се оправи с уплътненията.
А относно дразненето и т.н. всеки го дразни ама мисля, че на никой не му се дават 400лв. за двете помпи почно преди коледа при положение, че може да мине с 10-ина лв. пък след нова година юе го измисля.
А м/у другото вярно ли е това, че като сменям едната помпа трябва да сменя и другата щот имаче после пак щяла да се прецака???

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 02 Дек 2005, 23:53

Аз смених гумички преди 2 години и още си работи без отканзно... това е едно добро и евтино решение ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 03 Дек 2005, 0:24

А и помпите не са 200 лв.Бях намерил горна за 40 лв,но се оказа че
моята е пластмасова и е 90 :roll:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 03 Дек 2005, 13:18

и освен това - не ви ли дразни, когато има нещо което не работи както трябва по колата?

не знаеш колко истина има в твоите думи :confused:

както и да е аз ги смених и двете след като им бях сменил гумичките и то когато сменях съединител открихме че пак капеше но много малко от тези помпи и ми писна и дадох 200 лв общо за двете помпи и не бяха боклуци..пак оригиналните но без БМВ щампа отгоре..поради същата причина смених и радиатора защото не исках повече да отварям предния капак освен за масло и филтри и термостат и водна помпа и виското и ролките с ремъците и съединител и т.н. и т.н.

и аз можех да отварям всяка седмица радиатора и да доливам 300 грама вода но накрая като забравих и на един светофар видях лека по лека да вдига температура и хубаво че нямаше движение и тръгнах и падна температура и веднага се обадих на сервиза да ги поръчат и да ги сменям че по-изнервящо нещо от неподдържано БМВ няма...само не ме питай колко пари го продадох в крайна сметка и като гледам на какви цени продават същите направо се чудя какво имат повече от моята ама както и да е съвсем оффтопик ще изляза.. :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 05 Дек 2005, 11:25

"Терзийски" мерси а ако кажеш и къде си го оправи, че мен ми казаха един човек ама той я иска свалена помпата !

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 05 Дек 2005, 23:29

На мен ми ги прави едно момче дето вече не е в България......но както и да е ...значи всеки нормален сервиз могат да ти я свалят срещу 10лв. и от там я занасяш при майстора да ти я направи и после обратно на колата ....мисля , че това е най-приемливия вариант ...... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Следваща

Назад към E36