диф. с шпер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- batko_koko
- кандидат ентусиаст
-
диф. с шпер
Вапроса ми е деферинцяла ми е свален. Предавателното число е 3.45 но как мога да разбера дали е шпер или не е. Каде пише? Колата ми е Е36 320 купе. или поне как мога да разбера. Като вартиа едната гума и другата се върти в същата посока но в BMW сервиза в Пловдив ми казаха че дефиринцяла не е шпер? и не мога да разбера шпер ли ми е или не.
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
най-лесно я дигаш на крик от едната страна и ако успееш да завъртиш колелото значи нямаш шпер, аз първоначално така го установих, а после и на практика при боксуване 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Най-лесно е, както каза бат Engi, да навиеш ляв волан и да я пришпориш. Ако се върти в кръг, водена от предните колела - няма дивайс фор фън. Ако предните колела са оста, а задницата ти обикаля около тях - имаш шпер. И да допълня още малко от писанията на горепосочения иначе толкова симпатичен младеж: пробвай начинанието няколко пъти за да се увериш. 

- batko_koko
- кандидат ентусиаст
-
Ми човеко в сервиза държи едната гума и другата аз си е вартя на кадет си искам. а като е пусне се вартят и двете в една посока. А на другия подемник имаше вдигнато е46 дизел и на него като му вартях едната гума другата не мърдаше грам. А има ли няква вероятност шпера да се износи и затва да става така?
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
Аз също успях да проверя на дизелчето)) вдигнаха ми цялата кола, слагаш на скорост. Почваш да въртиш едната гума - при мен другата се завъртя в обратна посока, което май значи че нямам шпер !
Малко тегаво се върти , но става теста
Малко тегаво се върти , но става теста

stay tuned

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
batko_koko написа:Ми човеко в сервиза държи едната гума и другата аз си е вартя на кадет си искам. а като е пусне се вартят и двете в една посока. А на другия подемник имаше вдигнато е46 дизел и на него като му вартях едната гума другата не мърдаше грам. А има ли няква вероятност шпера да се износи и затва да става така?
един глупав въпрос:
има ли модели или години, в които по default се монтира шпер?
Мойта според мене няма шпер, защото няколко пъти се опитвах да се въртя на сняг ама неще

12 мнения
• Страница 1 от 1