Маховик от м20 + феродов м50 = иделаната комбинация?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Маховик от м20 + феродов м50 = иделаната комбинация?
Интересувам се колеги дали някой от вас кара с варианта:
маховик от м20, феродов диск от м50 и притискател от м20.
Нещо не намирам отзиви за тая конверсия и ако някой се е спрял на тоя вариант бих искал да си каже мнението от към твърдост на педала как е и дали е доволен. Искам да си запазя по-големия съединител поради това че е по-голям а и трябва да е по-издръжлив. Също с вилка от м20 и лагер от м20 ли остава или не. За М50 мотор става въпрос

маховик от м20, феродов диск от м50 и притискател от м20.
Нещо не намирам отзиви за тая конверсия и ако някой се е спрял на тоя вариант бих искал да си каже мнението от към твърдост на педала как е и дали е доволен. Искам да си запазя по-големия съединител поради това че е по-голям а и трябва да е по-издръжлив. Също с вилка от м20 и лагер от м20 ли остава или не. За М50 мотор става въпрос

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Re: Маховик от м20 + феродов м50 = иделаната комбинация?
С климатик ли си?
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Е те и двата феродови са по 228мм ... Аз нещо не мога да схвана смисъла кое му е по-голямото на м50-товия
Освен ако не е по-дебел де.
п.п. Вилаката и лагера са еднакви ,поне при м42 ,мисля ,че и при м50 не се налага смяна на вилката ...

п.п. Вилаката и лагера са еднакви ,поне при м42 ,мисля ,че и при м50 не се налага смяна на вилката ...

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
plradev написа:Е те и двата феродови са по 228мм ... Аз нещо не мога да схвана смисъла кое му е по-голямото на м50-товияОсвен ако не е по-дебел де.
Питам, защото, ако е с клима, може просто да сложи маховик от м50 без клима и си решава проблема.Ако целта е олекотяване на маховика, разбира се.
- plradev
- старши ентусиаст
-
Е то хубаво от м50 без клима,ма маховика тежи 10 кила и половина ,а М20-ковия (лекия) е 6,5кг ... Предполагам това му е идеята на колегата. Аз просто не разбирам какъв е смисъла от феродов от М50 ,като е с еднакъв диаметър на м20-ковия,а той казва,че е по-голям ....вместо да си бодне пълен комплект от м20 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Смисъла от М50 феродов диск е, че е бездемпферен, съотвено носи на повече бой.
- plradev
- старши ентусиаст
-
Ами то това ок,ама колата няма ли лееееко да тресе и колегата да се лиши от полусъединител ... Тва ще е някакъв ужас за ежедневно каране в задръстванията според мен ...
Иначе съм съгласен

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Няма подобни проблеми. От доста време карам и с по-лек маховик и доста по-силен пристискател и феродо без пружини. Ако тръгваш с много малко газ може да има леко претрисане, но при нормално подаване на газ няма проблем. Полусъединителят си е точно същият както си е и с нормално феродо.
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
За М50 :
- с клима демпферен маховик-11.13 ;феродо-0.925;притискател-5.85 или общо 17.9 кг
-без клима-маховик- 10.54 ; феродо-1.57; притискател-6.92 или общо 19.03
(1.1по-тежък)?
За М20
-маховик към 6.3; феродо- 1.3; притискател 6.5 или общо 14.1кг
Или разлика от 3.8 кг ,която лично за мен хич не е малко,защото все пак се сваля с около 22% масата която коляновия вал трябва да преодолее
А ако се направи комбинацията М20 маховик с феродо от М50 и притескател М20 се получава 13.7кг,което е най-лекото (и здраво според доста) възможно без доработки !
Чел съм много теми и доста хора казват че нямло особена разлика,което не ми се вярва,но заслужава ли си тази конверсия за маховик от М20 ,защото трябват маховик,вилка,стартер и други работи сигурно,ако някой има впечатления нека каже !
Аз лично съм се возил на М42 с конверсия от М20 и да ви кажа бая разлика имаше !
- с клима демпферен маховик-11.13 ;феродо-0.925;притискател-5.85 или общо 17.9 кг
-без клима-маховик- 10.54 ; феродо-1.57; притискател-6.92 или общо 19.03

За М20
-маховик към 6.3; феродо- 1.3; притискател 6.5 или общо 14.1кг
Или разлика от 3.8 кг ,която лично за мен хич не е малко,защото все пак се сваля с около 22% масата която коляновия вал трябва да преодолее

А ако се направи комбинацията М20 маховик с феродо от М50 и притескател М20 се получава 13.7кг,което е най-лекото (и здраво според доста) възможно без доработки !
Чел съм много теми и доста хора казват че нямло особена разлика,което не ми се вярва,но заслужава ли си тази конверсия за маховик от М20 ,защото трябват маховик,вилка,стартер и други работи сигурно,ако някой има впечатления нека каже !
Аз лично съм се возил на М42 с конверсия от М20 и да ви кажа бая разлика имаше !
Последна промяна delas_328 на 22 Окт 2011, 0:59, променена общо 4 пъти
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Разлика определено има. Зависи и кви са ти очакванията. Много хора искат от нещо дребно някаква огромна разлика.. няма как да стане.
- plradev
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Няма подобни проблеми. От доста време карам и с по-лек маховик и доста по-силен пристискател и феродо без пружини. Ако тръгваш с много малко газ може да има леко претрисане, но при нормално подаване на газ няма проблем. Полусъединителят си е точно същият както си е и с нормално феродо.
Хмм ,може

delas_328 написа:Чел съм много теми и доста хора казват че нямло особена разлика,което не ми се вярва,но заслужава ли си тази конверсия за маховик от М20 ,защото трябват маховик,вилка,стартер и други работи сигурно,ако някой има впечатления нека каже !
Разлика определено има ,но не е нищо особено.Аз съм с такъв мишкарски "тунинг" на м42-ката и не мога да кажа ,че съм недоволен ,ама да твърдя,че е нещо съществено от към вървеж ,не бих си позволил

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
С клима съм и определено искам да разкарам пружините от маховици и съединители, че почнах да въртя мотора на по-прилични обороти и много бързо се износват старите пружини. За 2 седмици от положение "няма проблеми с демпфера" стана -> дай да го сменям веднага.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
plradev написа:Хмм ,можеНе съм се качал на БМВ с подобен вид силово предаване ... Подкарвал съм разни рали автомобили като клио,саксо,ево9 и др. с подобен вид бездемпферна окомплектовка и не бих ги квалифицирал като приятни за градско шофиране ,но явно от кола до кола има значение. Тук е редно да уточня,че са били с правозъба или секвенционална скоростна кутия,та разликата е може би и от там в огромна степен
![]()
Гаранция ти давам, че ако се качиш без да знаеш, че е такъв съединителя по нищо няма да познаеш, освен, че е зверски твърд заради притискателя.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
А има ли разлика при поставянето на м20 съединителя и от м50 съединителя ?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Лагерите са мисля все еднакви, бендикса и вилката от е34 м20. Аз не съм с М20-ков, но мисля, че е така. Да каже някой, дето го е слагал, знам, че има много. Да не посочвам по никове 

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2