Странен проблем с чистачките
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- koceto4620
- Потребител
-
Странен проблем с чистачките
Колеги, от известно време ми се появи много странен проблем. Когато двигателят е запален, като пусна чистачките дори и само за еднократно почистване (с лостчето надолу) тръгват... и после не спират. В каквото и положение да ги пускам не спират. Трябва да загася двигателя и да го запаля отново за да спрат. Пускам ги отново и пак същото... Нали се сещате, че като вали дъжд това е много дразнещо. Тъй като не вали кой знае колко често от известно време си карам така и ако ми се наложи да ги включа, гася колата в движение, давам контакт и паля отново... някак си се търпи. Докато не ми се наложи да пътувам миналия ден до София. На връщане вече се беше стъмнило и пръскаше лек дъждец, който не много бързо покриваше със ситни капчици стъклото и нищо не виждах но по някое време пуснах чистачките веднъж и няма спиране да ама понеже не валеше много силно веднага започнаха да трият на сухо и да скърцат нали се сещате сус 130-140 км/ч вечер какво е усещането да загасиш колата а снея и фаровете по магистралата..... луда работа..
Релето в джабката се чува как включва. Предполагам не е от него, освен това понякога чистачките си сработват както си му е редно и спират, но това е много рядко. Също толкова рядко е както са си работили и не са спирали, по някое време изведнъж да решат да спрат, Едно такова ту работят както трябва ту не спират. Ако е релето то или ще работи или изобщо няма да работи. та предполагам, че не е от него. Обърнах внимание да не би да го прави само когато е студена или само когато е загряла, но не забелязах такава зависимост.
Някой да е изпадал в подобна ситуация? Или някакви идеи поне за проблема?
Предварително благодаря!
Релето в джабката се чува как включва. Предполагам не е от него, освен това понякога чистачките си сработват както си му е редно и спират, но това е много рядко. Също толкова рядко е както са си работили и не са спирали, по някое време изведнъж да решат да спрат, Едно такова ту работят както трябва ту не спират. Ако е релето то или ще работи или изобщо няма да работи. та предполагам, че не е от него. Обърнах внимание да не би да го прави само когато е студена или само когато е загряла, но не забелязах такава зависимост.
Някой да е изпадал в подобна ситуация? Или някакви идеи поне за проблема?
Предварително благодаря!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Странен проблем с чистачките
Не е точно така за релето. Може и да "залепва" и понякога работи нормално, понякога не иска да спре. Ял съм го тва на е30-ката. Слагаш ново реле и всичко си идва на мястото.
- koceto4620
- Потребител
-
bum_bum написа:Не е точно така за релето. Може и да "залепва" и понякога работи нормално, понякога не иска да спре. Ял съм го тва на е30-ката. Слагаш ново реле и всичко си идва на мястото.
Ами аз всъщност го чувам ясно и отчетливо как цъка и си мислех, че работи, но колегата ми каза, че май релетата били две - едното за прекъсването на чистачките между интервалите и друго, което било за пускането и спирането та можело това второто да било проблемно. Четох доста във форума за проблема, но никъде не прочетох да са две та вече съвсем не знам къде може да е проблема. А пък доколкото четох това прословуто реле било 150 лева. А пък да дам 150 кинта и да не е там проблема малко не ми се ще.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Разбери се с някой да ти даде за проба и виж, няма смисъл да купуваш без да си сигурен дали е от него.
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
koceto4620 написа:bum_bum написа:Не е точно така за релето. Може и да "залепва" и понякога работи нормално, понякога не иска да спре. Ял съм го тва на е30-ката. Слагаш ново реле и всичко си идва на мястото.
Ами аз всъщност го чувам ясно и отчетливо как цъка и си мислех, че работи, но колегата ми каза, че май релетата били две - едното за прекъсването на чистачките между интервалите и друго, което било за пускането и спирането та можело това второто да било проблемно. Четох доста във форума за проблема, но никъде не прочетох да са две та вече съвсем не знам къде може да е проблема. А пък доколкото четох това прословуто реле било 150 лева. А пък да дам 150 кинта и да не е там проблема малко не ми се ще.
Значи това реле за чистачките, което е зад жабката, не струва 150 лв! Наскоро го смених моето, понеже тотално ми спряха чистачките. То е една платка с размер 5 на 10 см и се намира зад жабката в една пластмасова кутиика. На моргата ми взеха колосалните 6 лева за него, а беше '97 година, приблизително моят месец, а може и да е било от ТДС

Ако неможеш да си намериш - обади се.
Still Speedin
- joro_bmwm3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320 ванус
- Мечтае да кара: Ф1
- Детайли за колата: просто няма такава
преебала ти се е ръчката за чистачките колега
живота е гаден,но аз сам по гаден
- koceto4620
- Потребител
-
Колеги, оправих си проблема. Да споделя какво беше за да го имате в предвид ако на някого му се случи. Оказа се че има студени спойки, не на едно а на цели 5 крачета на платката и само на тези на релетата (от общо 8 ). Препоих ги и всичко се оправи.
Благодаря за съветите!
Благодаря за съветите!

7 мнения
• Страница 1 от 1