Как се проверява дали е читав обтяжния механизъм на ТДС-а...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Как се проверява дали е читав обтяжния механизъм на ТДС-а...

Мнение от Nasko_325TD » 13 Фев 2011, 14:45

Интересува ме как се прави проверка за годноста на целия механизъм?
Ролката,рамото(кантар ли там както му викате) и т.н. :roll: :bowdown: :conf:
И какво ще стане,ако паразитната ролка е блокирала или блокира от време навреме!? :bowdown: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Как се проверява дали е читав обтяжния механизъм на ТДС-а...

Мнение от Делян » 13 Фев 2011, 15:44

А бре Наско, имам чувството че всяко едно твое мнение от 1400-те е от нова тема в е36 :mhihi:
Не се обиждай, просто не се сдържах да се пошегувам :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 13 Фев 2011, 16:32

http://www57.zippyshare.com/v/62047523/file.html
Ето и едно клипче в което се чува някакво пукане от този механизъм когато мърдам ремъка надолу и нагоре.
Струва ми се че не е редно да го има?
Да не би от този механизъм да идват всичките тези магарий дет ми прави!? :conf: :bowdown:
Помагайте пичове,че още малко и остана и ще я разцепа с кирката! :dummy:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 13 Фев 2011, 16:51

Mollov написа::mhihi: :winky:

Dpy написа:А бре Наско, имам чувството че всяко едно твое мнение от 1400-те е от нова тема в е36 :mhihi:
Не се обиждай, просто не се сдържах да се пошегувам :D

Браво бе флудъри, е те така се трупат мнения в тоя форум.
Насе тва кирката тряяше да го напраиш 2000лв по-рано вече толкова си набутал в тая кола че продължаваш докрай

за по темата гледай си Л.С.-тата явно щом караме М51 не сме за Е36 подфорума
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 13 Фев 2011, 17:06

Прочетох ги колега!После ще сляза да видя този финт който ми каза.И ще пиша дали има резултат. :yes:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 13 Фев 2011, 17:15

Coulthard написа:Браво бе флудъри, е те така се трупат мнения в тоя форум.

Така е, аз именно затова му пиша в темите на него... то друго не остава... тоя човек така и не разбра, че форума не е за да му поправят колата и да му Убочават майсторите у Филибето как се прави това или онова...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 13 Фев 2011, 18:35

Ама аз не карам никой да ми оправя колата.Аз сам ще си я правя,стига да знам какво и има обаче!? :conf:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 13 Фев 2011, 19:27

Е да де, да де... то ако всички бяха като теб, авто майсторите нямаше да имат работа и само щяха да висят по форумите, че да дават съвети... пък хората щяха сами да си правят колите... то е толкоз лесно...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 13 Фев 2011, 20:29

2000 лв по-рано :mhihi: :mhihi: :mhihi:
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 13 Фев 2011, 20:51

Колеги,значи сега забелязах следното нещо.
Когато гася колата с натиснат съединител не притропва,а когато я гася с пуснат се чува едно изтропване някъде долу.
И другото което е ,че когато е студена и с натиснат и с пуснат съединител вибрацийте си ги има.Нито намаляват нито нищо.
Та ако е от маховика не трябва ли да спрът,като се натисне съединителя?
От това амортисиорче(механизъм,ролка и т.н.) може ли да се разтриса целия мотор и скоростната кутия? :conf:
А относно това,ако знам че със сигурност е маховик,ще си купя чисто нов.Ама да не стане като с веригите,сменяй после нищо,после помпа,сменяй,пак нищо и накрая стартер с друг читав та работата заспа.
Ама както и да е.Макар че майстор ми я прави колата.
Та затва искам да си я пипам аз,а не някой който е по-зле от мен и се опитва да научи нещо от колата ми. :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 13 Фев 2011, 23:15

Наско , що не гледаш филма " Аз роботът " и ще си отговориш на много въпроси. А това да търсиш сигурност в преценката от разстояние на хора дет не си ги и виждал е меко казано наивно. Идеята е да отсееш информацията пречупвайки я през собствения си мозък , а не наготово и после " не позна :banghead: ". Та по някакви симптоми описвани субективно искаш точна диагноза , ми то наистина монтьори нямаше да има или поне ръцете им чисти щяха да са и само от вкъщи да дават съвети и те така хляба да си изкарват , ама кой ли пък вместо рях ще трупа практически опит и ще им човърка мозъчето да мисли :mhihi: . Та на въпроса ти , няма как тази обтяжка да ти друса целия двигател ма змисли се малко и премери колко тежи едното и другото и каква функция изпълнява. А иначе при отпускане на педала на съединителя на празен ход лопа най-вероятно маховика , както и при гасене като го прави са индикации точно за него. И аз бях така и ми казваха на 101% е маховика и кат сменях съединителя и него нов ( около 8 стотака беше ) обаче пак съм си същото дередже и кво правя пия студена вода ( ама бая съм си изпил ) и гледам напред , обвинявам монтьорите в измама и тва е ( щото кат има казах кво стана бе , вдигат рамене ) . И те така , ама гаранция да ти дам че това е причината да не ти е гот нема брат . Та давай го малко по-спокойно и в крайна смеъка взимай решенията сам та после да ти е мирно на душата. Успех.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 14 Фев 2011, 8:15

vladobate написа:Наско , що не гледаш филма " Аз роботът " и ще си отговориш на много въпроси. А това да търсиш сигурност в преценката от разстояние на хора дет не си ги и виждал е меко казано наивно. Идеята е да отсееш информацията пречупвайки я през собствения си мозък , а не наготово и после " не позна :banghead: ". Та по някакви симптоми описвани субективно искаш точна диагноза , ми то наистина монтьори нямаше да има или поне ръцете им чисти щяха да са и само от вкъщи да дават съвети и те така хляба да си изкарват , ама кой ли пък вместо рях ще трупа практически опит и ще им човърка мозъчето да мисли :mhihi: . Та на въпроса ти , няма как тази обтяжка да ти друса целия двигател ма змисли се малко и премери колко тежи едното и другото и каква функция изпълнява. А иначе при отпускане на педала на съединителя на празен ход лопа най-вероятно маховика , както и при гасене като го прави са индикации точно за него. И аз бях така и ми казваха на 101% е маховика и кат сменях съединителя и него нов ( около 8 стотака беше ) обаче пак съм си същото дередже и кво правя пия студена вода ( ама бая съм си изпил ) и гледам напред , обвинявам монтьорите в измама и тва е ( щото кат има казах кво стана бе , вдигат рамене ) . И те така , ама гаранция да ти дам че това е причината да не ти е гот нема брат . Та давай го малко по-спокойно и в крайна смеъка взимай решенията сам та после да ти е мирно на душата. Успех.

А защо като позагрее се оправя пущината.Не трябва ли постоянно да тропа и топла и студена?Все пак пружините не може да се натягат от топлото.Нали все пак това му е проблема,омекват му пружините на маховика и не обира вибрацийте?
И как така изведнъж стана? :conf:
Ако я карам така какво може да стане?Ако маховика е зле? :paranoid:
Последна промяна Nasko_325TD на 14 Фев 2011, 8:19, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 14 Фев 2011, 8:17

Каква марка е оригиналния монтиран от БМВ в завода?
На Люк(Лук) ли е? :paranoid:

Потребител
Аватар

Мнение от mafiqta1 » 21 Фев 2011, 22:43

ще стане много весело особенно ако си на пък ако блокират и ще загрее (ще отиде главата)

Следваща

Назад към E36