Колата ми "сее" т.е занася странно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kinazo2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW след BMW
- Мечтае да кара: Само служебни 730-ки IS-ки
- Детайли за колата: Гориво+нафта=тракторче
Колата ми "сее" т.е занася странно
Проблмема е при Е 36 318 тдс 98г
Значи колеги проблема е следния : Като тръгвам да качвам баир и има човек на задната седалка ( та дори и да няма ) , и при най-малката неравност на пътя имам чуството че колата се отмества от пътя ( по точно предницата ) като че ли има лед на пътя . Може и да се бъркам имам предвид че е възможно и задницата да се подметства. Сменил съм всичко по предницата. Имам разбит задне амортесьор, но и друг път съм имал и не е правила така.
Имам чуството че проблема се появи откакто сложих зимните гуми. Чисто нови някакви китайски боклуци с голяма шарка но боклучиви. Въобще не стои добре колата на пътя . Но това е друга тема.
PLs. дайте някакво съветче !?
Значи колеги проблема е следния : Като тръгвам да качвам баир и има човек на задната седалка ( та дори и да няма ) , и при най-малката неравност на пътя имам чуството че колата се отмества от пътя ( по точно предницата ) като че ли има лед на пътя . Може и да се бъркам имам предвид че е възможно и задницата да се подметства. Сменил съм всичко по предницата. Имам разбит задне амортесьор, но и друг път съм имал и не е правила така.
Имам чуството че проблема се появи откакто сложих зимните гуми. Чисто нови някакви китайски боклуци с голяма шарка но боклучиви. Въобще не стои добре колата на пътя . Но това е друга тема.
PLs. дайте някакво съветче !?
- ArCuS
- Потребител
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: M5
Re: Колата ми "сее" т.е занася странно
Колега стенд минавал ли си скоро предполагам като си сменял предницата трябва да си минал но ако не е направен както трябва ще те мята на сам на там и аз бях така но минах свестен стенд и нещатата се оправиха може да ти е затворена предницата 

ами след като имаш подозрения за кофти гуми първо елиминирай тази възможност-сложи си летните и покарай с тях...ако го няма сеенето значи е от гумите, ако пак сее вече търсиш проблема по окачването 

- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
zazomazo написа:ами след като имаш подозрения за кофти гуми първо елиминирай тази възможност-сложи си летните и покарай с тях...ако го няма сеенето значи е от гумите, ако пак сее вече търсиш проблема по окачването
или пък прави предницата да оре!

Същото беше и при мен както го описваш, 100% ти е амортисьора!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
смени си задните амортесиори
- metodi80
- старши ентусиаст
-
angel_lalov написа:zazomazo написа:ами след като имаш подозрения за кофти гуми първо елиминирай тази възможност-сложи си летните и покарай с тях...ако го няма сеенето значи е от гумите, ако пак сее вече търсиш проблема по окачването
или пък прави предницата да оре!![]()
![]()
Хаааааааааааа , хахахахаххахахах

От преде оре , от заде сеее , баси супер става , като селскостопанска машина направо ...

Извинявам се , ама не можах да се сдържа на тоя железен коментар щях да падна от стола от смях ... !

По темата ...
Виж си тампоните на задните носачи и амортисьорите ... , а за гумите ти казаха вече ...
Абсолютно същото дередже и при мен беше колега. На канал отидох дет ми правят реглаж на мостовете и чоляка взе един лост и почна проверка на задницата та кви неща излязоха с тоя лост иначе няма хващане. Големите тампони към купето на носача-шенкел и на същия шарнирни втулки ( някъде ги водят плаващи ) и работата стан иначе амортисьорите са ми хич не добри и още имам съвсем леко усещама за сеене ама преди направо ме фърляше след дупката и правеше един два камшика наляво-надясно , та да се види добре на канал и излизат елементитр за смяна. според мен амортисьорите най-накрая след като е сигурно че по окачването добре всичко. и нещо важно сеене се появява и от нерегулиран заден мост тъй че след проерката и евентуално смяната на дефектирали елементи задължително реглаж заден мост и тогава изводи за резултата и фуми и амортисьори . Успех.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
metodi80 написа:
Хаааааааааааа , хахахахаххахахах![]()
![]()
![]()
![]()
От преде оре , от заде сеее , баси супер става , като селскостопанска машина направо ...![]()
Извинявам се , ама не можах да се сдържа на тоя железен коментар щях да падна от стола от смях ... !![]()
To тва старо . И аз много се смях.

От тук viewtopic.php?f=8&t=213446
Alexi написа:gog_g написа:задницата сее
ми направи предницата да оре
А по темата най-добре почни от гумите, че най -лесно да пробваш с летните и амортисьора, щот е задължително.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
И мойта сее леко.Тампоните от към купето са поомекнали и затова става така.
Виж също така и биалетките,хубаво е да са нови.

Виж също така и биалетките,хубаво е да са нови.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
daddy_ написа:А по темата най-добре почни от гумите, че най -лесно да пробваш с летните и амортисьора, щот е задължително.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
+1 за гумите. И моите зимни са зле - отзад сложих едни (д)егенерати, предните са гудиър, но задницата се държи странно. Преди го е нямало тва. Гумите!
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
~Мишо~ написа:daddy_ написа:А по темата най-добре почни от гумите, че най -лесно да пробваш с летните и амортисьора, щот е задължително.
А изобщо как можа да си купиш китайски гуми
по-добре 5 годишни Мишелинки...
Даммм,колега гумите също са важни.
Иди пак си вземи китайски.
Той англичанина не празно е казал:
"Прекалено сме бедни,за да купуваме ефтино"!!!

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
И аз подкрепям за гумите. Отпред съм с нови Гудиър-ки отзад съм с Champiro
2003г сделани в Китай. Еми от няколко седмици от как изчезна снега и е кучи студ почна да става много нестабилна- най вече сутрин, когато асвалта е замръзнал. Почти на всеки светофар тръгва с приплъзване, а потелгям плавно. Завоите иска да ги взима с вратите и то докато се движа по инерция
. Иначе като е сухо и топло нямам проблеми.
Та почни от гумите

Та почни от гумите

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
maxpower написа:И аз подкрепям за гумите. Отпред съм с нови Гудиър-ки отзад съм с Champiro2003г сделани в Китай. Еми от няколко седмици от как изчезна снега и е кучи студ почна да става много нестабилна- най вече сутрин, когато асвалта е замръзнал. Почти на всеки светофар тръгва с приплъзване, а потелгям плавно. Завоите иска да ги взима с вратите и то докато се движа по инерция
. Иначе като е сухо и топло нямам проблеми.
Та почни от гумите
Направо ги изхвърли колега!И си вземи едни 2-ра ръка някви по- читави,отколкото тези китайските.

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2