Пресичане на масло? Конденз или...?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Пресичане на масло? Конденз или...?
Здравейте колеги. Значи преди пет дни си проверих маслото и всичко си беше ок. Но днес вдигам щеката за проверка и виждам наченки на пресичане,отвивам капачката там няма проблем. Забърсвам щеката и карам около 3-4км, вдигам и пак наченки но по сериозни,отварям капачката и там вече има
Пак почиствам щеката и капачката и карам 3-4км, отварям и пак има наченки. Маслото не е пресякано цялото. Антифриза в разширителя си е нормален. Дали имам запушена вентилация на картера,и от там да се получава конденз,или се е издухала гарнитурата,как мога да разбер
Двигателят ми е м43б18 седан 94г. Моля дайте ми съвет
Поздарви 

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- iorgov
- Потребител
-
- Кара: E46-320d
Re: Пресичане на масло? Конденз или...?
Значи колега акоимаш конденз тои си личи само по капачката на маслото,при нормална температура на мотора и достатачна продалжителност на шофиране при нормална температура на мотора конденза трябва даго няма.Така че по вероятно е да е гарнитура на главата или не що по лошо.Мога дате посаветвам да покараш така то ще покаже,избягваи високите обороти докато не си покаже.Другото което можеш да направиш е ако има бош сервиз наблизо те трябва да имат инстромент които се завива на мястото на капачката на радятора във устроиството има химикал които реагира на отработени газове изглежда маитап работа но показва със голяма точност това е мое мнение.
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
първо покарай извънградско но не 3-4 км , виж дали го има проблема , после рови колата и ходи на сервиз. 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
flober написа:първо покарай извънградско но не 3-4 км , виж дали го има проблема , после рови колата и ходи на сервиз.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
~Мишо~ написа:flober написа:първо покарай извънградско но не 3-4 км , виж дали го има проблема , после рови колата и ходи на сервиз.
с каране на 3-4 км става така...
много си прав

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Поне 30-40 км за да загрее хубаво мотора и да се разнесе тоя конденз 

Никой не мое ма връне на селу!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Моята кола я карам предимно градско и на къси разстояния (3-4км от вкъщи до работа) , никога не е имало такива "утайки" нито на щеката , нито на капачката ... (но при всяко палене се стремя мотора да загрее до нормална работна температура , независимо колко късо разстоние съм карал)
Дано само тези 30-40км да не са фатални.
по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Най-добре го източи цялото и виж дали е пресякано или са само наченки.Пресяканото масло е гъста боза.
по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
Пнякога се образува и конденз по самата тръба на щеката и като вадиш пръчката тя обира част от него,ако е почнало да се пресича малко или много цвета на цялото масло ще се промени,а до колкото разбирам не е така.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Виждал съм такава гадост обилно по капачката на маслото на друга марка кола, там колата беше системно карана студена за по 2-3 км и дори и на щеката маслото беше станало като бозица (беше някаква прехвалена уж-синтетика). Оправи се с каране на дълъг път, при който водата се изпарява и маслото се избистря. Сега същата кола е с доста по- непретенциозно минерално масло и почти няма конденз по капачката, а маслото си седи чисто и бистро, от което си мисля, че някои масла са по- предразположени от други да се обозяват от конденза.
Не вярвам да има проблем, но ако колегата се тревожи да не развали мотора, а маслото е на повечко км може да го смени, заедно с филтъра, макар че според мен е излишно.
kravun написа:Дано само тези 30-40км да не са фатални.
Не вярвам да има проблем, но ако колегата се тревожи да не развали мотора, а маслото е на повечко км може да го смени, заедно с филтъра, макар че според мен е излишно.
Никой не мое ма връне на селу!
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
Колеги днес покарах колата около 40-км градско,като преди това бях забърсал щеката и капачката.Когато спрях пак имаше малки наченки, дали да не сменя маслото. То е на 2000км мобил 10в40??? Поздрави
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
За да има такъв конденз по капачката, може и нещо по вентилацията да е запушено, примерно клапан за картерни газове. Нормално всеки двигател като се стартира в студено време и се кара на по-кратки разстояния има конденз по маркуча за картерни газове. Когато ми се прецака този клапан, докато си намеря нов една седмица карах с изваден маркуч, беше през зимата и имаше съвсем малко конденз по капачката. Карал съм целогодишно друга кола също с изваден маркуч и зимата като развия капачката всичко беше на боза, а отвътре по капака на главата се стичаха струйки вода.
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
Колеги привет. Днес си карам бимата цял ден,и сега проверих маслото и си е ок. Няма нито по капачката,нито по щеката бозичка. Сигорно е било конденз,но може ли някой да ми каже или по-точно покаже (с снимки) как да отпуша тозй отдушник за картерни газове или клапанче там каквото е,за да нямам пак главоболия
Поздрави 

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Това е клапанът за картерните газове и се заменя с нов, не може да се отпушва. Номер 1 на схемата
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BH31&mospid=47416&btnr=11_1514&hg=11&fg=15
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BH31&mospid=47416&btnr=11_1514&hg=11&fg=15

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2