Проблем с хидравликата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- djbibo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325 convertible
- Детайли за колата: e36 320
e36 325 convertible
Проблем с хидравликата
Здравейте колеги,
При завъртане на волана, няма значение дали колата е загряла, волана се върти много трудно. Когато и кача оборотите волана олеква. Това е до втора скорост и след това с волана нямам проблем, освен, че леко започва да криви на дясно. При маневри помпата свири. Нивото на маслото не знам какво е, защото не знам от къде мога да го проверя.
Също така, ако съм за смяна на рейка кой е по-добрия вариант - да взема втора ръка или да дам тази за рециклиране?
Благодаря ви предварително и приятен ден!
При завъртане на волана, няма значение дали колата е загряла, волана се върти много трудно. Когато и кача оборотите волана олеква. Това е до втора скорост и след това с волана нямам проблем, освен, че леко започва да криви на дясно. При маневри помпата свири. Нивото на маслото не знам какво е, защото не знам от къде мога да го проверя.
Също така, ако съм за смяна на рейка кой е по-добрия вариант - да взема втора ръка или да дам тази за рециклиране?
Благодаря ви предварително и приятен ден!

добавяне на фенове към фейбсук страница
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Проблем с хидравликата
Здрасти колега, първо провери маслото, за целта трябва да отвориш капака , няма начин да сбъркаш казанчето
Можеби маслото не е сменявано никога и вече си е изгубило свойствата и затова ти е тежък волана на ниски обороти, ако няма подобрение със смяна на хидравличното масло, трябва да се провери хидравличната помпа какво налягане прави дали е достаъчно.
Рейката ако няма течове и луфтове не я пипай

Можеби маслото не е сменявано никога и вече си е изгубило свойствата и затова ти е тежък волана на ниски обороти, ако няма подобрение със смяна на хидравличното масло, трябва да се провери хидравличната помпа какво налягане прави дали е достаъчно.
Рейката ако няма течове и луфтове не я пипай

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Послушай първо колегата VLD и след това предприемай друго.
Иначе моята рейка я рециклирах при едни майстори в Ст.град
Иначе моята рейка я рециклирах при едни майстори в Ст.град

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
провери си нивото на маслото най вероятно е ниско
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
А аз да попитам откъде е най удачно да се източи маслото.От казанчето или някъде доло от рейката?
- vld
- Старши ентусиаст
-
sas_88 написа:А аз да попитам откъде е най удачно да се източи маслото.От казанчето или някъде доло от рейката?
Има тема по въпроса във важните теми

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
ти няма как да източиш цялото масло от казанчето щото отдолу във тръбите и реиката ще е пълно още
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
vld написа:sas_88 написа:А аз да попитам откъде е най удачно да се източи маслото.От казанчето или някъде доло от рейката?
има ама не сте я сложили, ако става въвпрос за темата на методи80 за смяната на маслото. Темата е супер иначе

ето:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=166762&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE
Дано поне като я сменяш течността да е ATF. 

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
Много ми е интересно какво сменят на рейките - като ги дадеш за рециклиране? Само прецаканите семеринги ли?
- joro_bmwm3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320 ванус
- Мечтае да кара: Ф1
- Детайли за колата: просто няма такава
колега провери помпата на хидравликата да не капе при мен това беше проблема и долеи масло ако е от помпата смении семеринга и заспива
живота е гаден,но аз сам по гаден
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Има едно доста черно казанче близо до въздухшния филтър.От горе на капачката има етикет жълт червен и какви бяха още там.Пише си АТФ.Отиваш в най близкия сервиз за смяна на масла и им казваш, че искаш да смениш еди какво си.Тука в Русе мен ми искаха 2лв и предпочетох да не се цапам по канали и да се занимава.Иначе са м иказвали и 30-40лв
така, че внимавай и каде ще го сменят и какво ще налеят ако няма да го правиш сам.Системата трябва и да се обезвъздухшава така, че ако не си гледал не си го правил, а искаш сам да го направиш прочети някоя друга тема.Пиши в търсачката хидравлика масло и ще ти излязат доста теми кадето е описано кое как става.Успех

- djbibo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325 convertible
- Детайли за колата: e36 320
e36 325 convertible
Благодаря ви колеги,
Има някакво масло в казанчето, но е доста черно и рядко, за това ще го сменя. Това ли е мястото, от което се източва маслото и от рейката http://gallery.me.com/brandon.wehman/10 ... 07/web.jpg ?
Има някакво масло в казанчето, но е доста черно и рядко, за това ще го сменя. Това ли е мястото, от което се източва маслото и от рейката http://gallery.me.com/brandon.wehman/10 ... 07/web.jpg ?
добавяне на фенове към фейбсук страница
- vld
- Старши ентусиаст
-
BiTurbo написа:vld написа:sas_88 написа:А аз да попитам откъде е най удачно да се източи маслото.От казанчето или някъде доло от рейката?
има ама не сте я сложили, ако става въвпрос за темата на методи80 за смяната на маслото. Темата е супер иначе![]()
ето:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=166762&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE
Сложих я, забележката е много умесна, незнам как сме пропуснали да я закачиме в темата

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
vld написа:Сложих я, забележката е много умесна, незнам как сме пропуснали да я закачиме в темата

случва се и вие да пропуснете по нещо, все пак 40 000 потеребителя не е лесно да се модерират

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2