Проблем с ел. стъклата на купе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- GANG_STER
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 M52 COUPE
Проблем с ел. стъклата на купе
Понеже се рових из темите, ама не намерих моя проблем, та той е следния, като натисна копчетата да се вдигнат стъклата тръгват до някаде спират и се връщат надолу а когато са вдигнати на горе при затваряне се чува някакъв ужасен трясък все едно ще се пръсне прозореца. Може ли някой да ми каже каде мога да отида да ми оправат стъкла или аз как да си ги оправа сам
- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
Re: Проблем с ел. стъклата на купе
http://www.realoem.com/bmw/diagrams/i/c/189.png
на 99% е номер 2 ( ако правилно съм видял де )
въпросния трясък е от "ножицата" като е излязла от въпросната пластмария. Поне при мен е така.. и като усети напън и сам се сваля 1-2 сантиметра, както е при тебе.
Вчера ми се счупи и днеска 2 часа се мъчих с това, ама пустия механизъм се е изкривил и няма се размине без сваляне.
свали кората и виж дали не е така, както ти казвам.
на 99% е номер 2 ( ако правилно съм видял де )
въпросния трясък е от "ножицата" като е излязла от въпросната пластмария. Поне при мен е така.. и като усети напън и сам се сваля 1-2 сантиметра, както е при тебе.
Вчера ми се счупи и днеска 2 часа се мъчих с това, ама пустия механизъм се е изкривил и няма се размине без сваляне.
свали кората и виж дали не е така, както ти казвам.

- nike69
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 318is, тъмносин металик
Миналото лято имах сходен проблем.При спуснато стъкло до някъде натискам копчето да се вдигне, а то се вдига малко и после леко се връща и спира. Не вярвах,но се оказаха износени четки на моторчето. При купетата има едно леко смъкване и повдигане на стъклата при отваряне на вратите и затваряне. Там проблеми прави микрожката монтирана на насрещника на бравата-или е изтрита или остава натисната(омекнала пружинка). Ако мога с това да съм полезен....
- GANG_STER
- кандидат ентусиаст
-
ама кво представлява тзаи микрожка продава ли се отделно
- nike69
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 318is, тъмносин металик
Само преди няколко часа бях изпратил тази снимка на друг колега от форума.
Цялото пластмасово блокче се продава отделно.Аз си го купих за 60лв. от магазин Ауто Плюс.Смяната отнема само 10-15 минути. 2 винтчета и един куплунг отзад

Цялото пластмасово блокче се продава отделно.Аз си го купих за 60лв. от магазин Ауто Плюс.Смяната отнема само 10-15 минути. 2 винтчета и един куплунг отзад
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- GANG_STER
- кандидат ентусиаст
-
а това ли колега там със сигорност не е проблема щото наскоро ги сменях щото като затворех вратите ми играеха прозорците и светеше плафона
според мен проблема ти е съвсем друг щом имаш гаден звук при вдигнато докрай стъкло
това, дето ти е снимал колегата играе роля единствено при отваряне на вратата да свали леко стъклото
в редукторния механизъм има едно пластмасово колело
това колело с времето се износва на определено място и червяка започва да прескача като стигне до него
поне при мен беше това

на снимката колелото го няма, но се вижда къде стои
аз реших проблема с нов механизъм /втора употреба/
това, дето ти е снимал колегата играе роля единствено при отваряне на вратата да свали леко стъклото

в редукторния механизъм има едно пластмасово колело
това колело с времето се износва на определено място и червяка започва да прескача като стигне до него
поне при мен беше това

на снимката колелото го няма, но се вижда къде стои
аз реших проблема с нов механизъм /втора употреба/

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Има и друго при мен бяха износени зъбците на механизма (т.нар. ножица) и като стигне моторчето до там и започва да прескача и се чува едно тракане като бормашина. Най-добре махни кората и наблюдавай какво става като го вдигаш.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Във бравата има едно малко ключе, което бравата натиска преди отключването на самата врата, с цел да се смъкне малко стъклото(отваряне -затваряне), не съм ремонтирал при мен но съм виждал за какво клеясване понякога става дума. В случая с промивка на цялата брава и ключето и ново смазване, прозореца се оправи.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Смени пластмасовите водачи на първо време, както ти е писал колегата по-горе № 2 в схемата и виж в какво състояние са ножиците/за счупване и кривини/
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
baitun написа:Смени пластмасовите водачи на първо време, както ти е писал колегата по-горе № 2 в схемата и виж в какво състояние са ножиците/за счупване и кривини/

имам същия проблем със вдигането и трясъка оказа се 4е са се измосили пластмасовите вода4и както ти я е показал колегата като излезе ножицата от там се 4ува страшен трясък и се 4упят кра4етата където се захваща скоби4ката към ножицата и моите се с4упиха наскоро и не мога да ги намеря ако някои има от в пове4е да ни продаде някое евентуално П.С.Много е гадно да запалиш цигара и да не ти се отварят прозорците
12 мнения
• Страница 1 от 1