Проблем с мотора - М42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- palenidiot_86
- Потребител
-
- Кара: Е36 318 is
Проблем с мотора - М42
Ето и какъв е самият проблем- колата запали и угасна и след това пак вартеше ама много странно.По късно същия ден замерихме компресията-нямаше никаква компресия на нито един цилиндър,свалихме капака на клапаните - веригата беше здрава и на мястото си(не беше прехварлила зъб).С тресчотка и камък се опитах да завъртя коляновия вал обаче не можах да направя цял оборот - някъде нещо затяга а на стартер пак повтарям че върти.Някой има ли представа какво може да е станало? Аз си мисля за скъсан колянов вал ама знам ли
.Вече почти месец колата си седи така щото все не ми остава време да я разпилея и да видя.Това лесното вартене на стартера е ясно - липата на компресия,ама откъде идва тая липса не мога да си обясня .Ако някой тук е имал подобен проблем или има на идея кво може да е станало ,моля да сподели.
само да уточня че когато е станало това с паленето колата не беше в мои ръце , бях я дал на едно приятелче щото нямаше с какво да отиде на работа а на неговата кола стартера беше на ремонт.След работа се качил и тогава се случило.Колата е била на паркинга навън на температура около -10 -12 градуса

само да уточня че когато е станало това с паленето колата не беше в мои ръце , бях я дал на едно приятелче щото нямаше с какво да отиде на работа а на неговата кола стартера беше на ремонт.След работа се качил и тогава се случило.Колата е била на паркинга навън на температура около -10 -12 градуса
- ivan_dalaverata1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Vanos
- Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos
- palenidiot_86
- Потребител
-
Re: Проблем с мотора - М42
не никакав шум няма ,ако имаш нещо конкретно наум сподели
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Колега, я първо пробвай да я включиш на 4-та или 5-та и я избутай десетина метра напред. Хубаво е да сте двама и да го правите това на вдигнат капак и другия да гледа отпред върти ли се нормално мотора докато я бутате.
Казваш, че върти на стартер, ама като върти гледа ли някой отпред дали и двигателя се завърта или само по това, което чуваш в купето съдиш, че върти?
Казваш, че върти на стартер, ама като върти гледа ли някой отпред дали и двигателя се завърта или само по това, което чуваш в купето съдиш, че върти?
- palenidiot_86
- Потребител
-
да колега лично аз стоях отпред за да гледам и да даржа предния капак че не стои сам
да колега лично аз стоях отпред за да гледам и да даржа предния капак че не стои сам

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Хидравличните повдигачи да са се напълнили повечко с масло и да държат клапаните отворени? 

Никой не мое ма връне на селу!
- malenov
- кандидат ентусиаст
-
saleen написа:Хидравличните повдигачи да са се напълнили повечко с масло и да държат клапаните отворени?
най правилното мнение до сега и аз съм ЗА
This is my FREEDOM
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Така и така е дал фира по добре свалете главата и тогава въртете,ще минеш с една гарнитура на главата,а какво друго ще излезне само ще си покаже,ако не поне ще и направиш една ревизия 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Разглобявай докато стигнеш до проблема...не ми мирише на хубаво тук.
А така да се хвърля боб смисъл няма...това,онова
Както колегата Влади е казал,махни главата и завърти тогава да видиш къкво става.
А така да се хвърля боб смисъл няма...това,онова

Както колегата Влади е казал,махни главата и завърти тогава да видиш къкво става.

- palenidiot_86
- Потребител
-
Точно това се каня да направя , ама все не ми остава време пък и нямам гараж и в тоя студ .....
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Bimmer_E36 написа:Разглобявай докато стигнеш до проблема...не ми мирише на хубаво тук.
А така да се хвърля боб смисъл няма...това,онова![]()
Аз от една скъсана свещ отидох на близо 350-400лв ремонт без работа

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- palenidiot_86
- Потребител
-
Bimmer_E36 написа:Разглобявай докато стигнеш до проблема...не ми мирише на хубаво тук.
А така да се хвърля боб смисъл няма...това,онова![]()
Ще гледам тия дни да намеря време и да сваля поне главата и да видя кво стаа отдолу че ми писна вече без кола

Сипете по 1 спринцовка масло в цилиндрите и въртете да дойде компресията, възможно е от пикаещи дюзи или проблем в ЕКУ да е промило мотора....
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- palenidiot_86
- Потребител
-
Днес намерих малко време да се позанимавам с колата, не успях да сваля главата но това което установих е: счупен обтегач на веригата оттам нататък резултата е ясен.Със сигурност има ударени клапани - колко ще разбера утре като я доразглобя и смъкна главата.Благодарности към всички които взеха отношение по темата
.Утре като сваля главата ще пиша подробно какви са пораженията. п.с.извинявам се че ви подведох но веригата не е била на белези както си мислех и аз самият 

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2