след този удар от къде може да те масло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

след този удар от къде може да те масло

Мнение от татрата » 09 Яну 2011, 0:00

колеги след този удар от къде може да тече масло казаха ми 3 варианта пробит двигател спукан картер и някави маркучи при турбото или нещо такова за него разбрах 4е се е охлажда с масло и къде се намират.маслото което е текло е двигателно и е изтекло под картера проверих масло има на пръчката на минимум
SP_A0383.jpg
SP_A0383.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна татрата на 09 Яну 2011, 12:18, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: е60 м54б22
Мечтае да кара: е30

Re: след този удар от къде може да те масло

Мнение от Ivo_istinskiq » 09 Яну 2011, 0:18

При малко по-силен удар от тоя на мен ми се скъсаха тампоните на двигателя, картера се ударя в моста и се пука. Поне при мен беше така, дано при теб е нещо по-малко :oops:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от paco_sp » 09 Яну 2011, 0:30

Колега ти сам горе-долу си си отговорил на въпроса.Вдигаш колата на подемник или на канал и гледаш от къде тече,но ударът нее голям и можеби някои маркуч да си скъсал.Огледаи добре и картера дане е спукан някъде.успех :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 09 Яну 2011, 2:19

Тоя удар е "никакъв" , огледай хубаво , но не мисля , че при такъв удар е пострадал двигателя !
Няколко ударени коли са минали през мене , до колкото мога да видя от тая снимка при тебе даже и ланжерона не е пострадал , съдейки по изкривяването на калника ... Маската е крива само от едната страна , а в централната зона е почти непокътната , как ще пострада двигателя , като маската е почти цяла , то реално даже и радиаторите вероятно са здрави ..... Легни под колата и огледай , то ще се види от къде тече ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 09 Яну 2011, 2:58

Ако е "турбо" бензин незнам,ако е турбо дизел може масления радиатор да се е цепнал някъде,той като че ли е най-близко.Може просто и да се е задържал в леглото като е бил побутнат и да се е закривил, в следствие входовете на тръбите да са се разхлабили леко и като направят налягане......Двигателя от такъв "лек" удар почти изключено,тоталки с челни не пукат пък това....Все пак си е удар :confused:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от татрата » 09 Яну 2011, 12:11

колеги от долу при удара се е разместила скоростната кутия и трудно ми влизат 1 3та а да питам къде се намират маркучите които могат да се заминали

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 09 Яну 2011, 12:31

татрата написа:колеги от долу при удара се е разместила скоростната кутия и трудно ми влизат 1 3та а да питам къде се намират маркучите които могат да се заминали

Колега , как ще ти се размести ск. кутия .... тя така е хваната , че няма как да стане това ! Да не са се скъсали тампоните на двигателя ? Той да е виснал и сега по-трудно да влизат скоростите ?

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Мнение от angel_lalov » 09 Яну 2011, 13:31

Според мен е много силно вероятно от тампоните да двигателя!от удара се е изместил двигатела и затова са се скъссали а те сса хидравлични и са пълни с масло!погледни тях!
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 09 Яну 2011, 15:18

Явно целия мотор с кутията е мръднал напред , случва се и при леки удари заради заминали тампони , а теча на масло едва ли е от картера , но като залегнеш под колата ще се види .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Vanos
Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos

Мнение от ivan_dalaverata1 » 09 Яну 2011, 18:11

колега да не от хидравликата
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от paco_sp » 09 Яну 2011, 19:46

ivan_dalaverata1 написа:колега да не от хидравликата

Даже неси правите усилието да прочетете темата пускате безмислени отговори,колегата е писал,че на ЩЕКАТА му показва на минимум. :dunno: като я вдигнеш и щеси покаже къде е текло. :yes:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Куките да го спират !!!
Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs

Мнение от djsancho » 13 Яну 2011, 0:39

татрата написа:колеги от долу при удара се е разместила скоростната кутия и трудно ми влизат 1 3та а да питам къде се намират маркучите които могат да се заминали

аз съм с същия удар, но много по зле е при мен, повери тампоните на двигателя и тампоните на скоростите, според мен и 4-те са заминали и двигателя виси и не ти влизат скоростите ;)
Изображение

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!

Потребител
Аватар
Кара: ...на задна...

Мнение от zinno » 13 Яну 2011, 10:53

Колега , как ще ти се размести ск. кутия .... тя така е хваната , че няма как да стане това ! Да не са се скъсали тампоните на двигателя ? Той да е виснал и сега по-трудно да влизат скоростите ?[/quote]

Колега,за какво е хваната-знаеш ли? Хваната е за двигателя,а като се скъсат тампоните на двигателя и той отиде напред се късат и тези на скоростите,а те са и по малки и по-лесно се късат и скоростите с двигателя отиват напред и после някои предавки влизат трудно а понякога дори и не влизат...Преди няколко дена имах такъв случай,не се излагайте с подобни мнения!
Просто колата трябва да се огледа отдолу,защото така причини могат да се намерят много...Няма да се учудя някой да каже,че и от диференциала може да е маслото... :banghead: Дано не е нещо сериозно де... :ok:
Don't make me laugh!

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 13 Яну 2011, 19:45

колеги, така като гледам, единствено по-сериозно са пострадали само фара с мигача. всички останали неща които изброихте изглездат несериозни и доста пресилени. възможно е удара да няма нищо общо с теча на масло, а просто чиста случайност и да е "почнало да тече" когато си се ударил. ако са свързани, значи още на място докато сте си писали двустранните протоколи е трябвало да има следи от теча. ако няма значи не е от удара и проблема е някъде другаде.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от татрата » 17 Яну 2011, 0:49

значи като ме удариха изтече двигателно масло и като я прибрах с рапатрака пред блока пак изтече става вапрос за двигателно масло

Следваща

Назад към E36