Маркуч за картерни газове
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Маркуч за картерни газове
Здравейте колеги да ви попитам за това малкото маркуче къде влиза и изобщо влиза ли някъде защото ми виси така и целия двигател е станал в масло, пък този дето влиза в дросела е умекнал като топъл кашкавал и всеки момент го очаквам да се разпадне
мисля да го сменям има ли значение какъв маркуч ще взема ?

Последна промяна delas_328 на 07 Май 2011, 22:55, променена общо 1 път
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- penev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 332i
- Детайли за колата: E36 red coupe 3,2 stroker
Re: Маркуч за картерни газове
Малкия влиза във всмукателния колектор. Мястото е неудобно, почти не може да се бръкне.
Маркучите трябва да са маслоустойчиви.
Маркучите трябва да са маслоустойчиви.
Моля не ми пишете съобщения! Вече не влизам в този форум.
Вземаш задължително масло и топло устойчив. Аз ги сменях моите, убеден съм, че сложих около 10 пъти по здрави и издръжливи от оригиналните, имайки предвид характеристиките им. Иди в магазин за маркучи специално и ще ти предложат, метъра мисля беше към 20-ина лв. Подмени си профилатично и другите маркучета
- delas_328
- ентусиаст
-
Колеги мерси погледнах под колекторите и видях къде влиза тънкия маркуч, даже имаше парче което висеше надолу някъде, само незнам как се е скъсал и като гледам незнам изобщо как ще го вкарам този тънкия там изобщо неможе да се бръкне !
Той и малкия маркуч е такъв мек направо се е разградил и той,абе направо и двата са като разтопени и разложени
В момента няма откъде да намеря такива маркучи ходих до 2-3 магазина за авточасти но бяха затворени сигурно в Понеделник чак, сега си ги монтирах пък като намеря ще ги сменя!
А някой да знае в Пловдив магазин за маркучи ?

В момента няма откъде да намеря такива маркучи ходих до 2-3 магазина за авточасти но бяха затворени сигурно в Понеделник чак, сега си ги монтирах пък като намеря ще ги сменя!
А някой да знае в Пловдив магазин за маркучи ?
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Градински маркуч , стотинки му е метъра , ми след 2 години си е същия къвто съм го купил , 20 лева за маркуч , няма начин , познавам цвета на парите !
I'm slowly drifting

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Какви градински маркучи,какви са тия маркучи за 20 лв?
Вземаш си маслоустойчив маркуч 6-7 лв метъра и сменяш по дебелия маркуч.Малкия има вакумни маркучи Ф6-8 не съм сигурен колко точно беше.
Вземаш си маслоустойчив маркуч 6-7 лв метъра и сменяш по дебелия маркуч.Малкия има вакумни маркучи Ф6-8 не съм сигурен колко точно беше.
- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Compact E36 Individual
В Пловдив се сещам, преди имаше едно магазинче Горе/Долу срещу ВикиВат

Xaxa с тоя от 20лв метъра си земаш половинка и си гледаш кефа, аз си смених и двата с такъв и ще издържи години наред, ама друго си е с градинския, се пак се икономисват 7-8лв. а особено ако е ярко зелен, ще е като тунинг елемент
П.С. този за, който говоря се продава не в авточасти, а в магазини специализирани за маркучи

П.С. този за, който говоря се продава не в авточасти, а в магазини специализирани за маркучи

- viksan_1985
- кандидат ентусиаст
-
колега не се занимаваи с градински и тем подобни маркучи, ами си вземи оригинален,немеца така е направил маркуча ,че от едната страна е ф10 а от другата ф12 примерно.та за 10 лв няма смисъл да се циганиш.поздрави и успех 

на е36 само оригиналдъъъ и тва е, мисля че има и филтър за тези картерни газове, които е добре да се почисти процедурата съм чувал, че е около 100лв

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36

michi69 написа:на е36 само оригиналдъъъ и тва е, мисля че има и филтър за тези картерни газове, които е добре да се почисти процедурата съм чувал, че е около 100лв

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- ts_ber
- Потребител
-
- Кара: е38, 750i
delas_328 написа:Здравейте колеги да ви попитам за това малкото маркуче къде влиза и изобщо влиза ли някъде защото ми виси така и целия двигател е станал в масло, пък този дето влиза в дросела е умекнал като топъл кашкавал и всеки момент го очаквам да се разпаднемисля да го сменям има ли значение какъв маркуч ще взема ?
Маслоустоичив маркуч. двата ги смених за 9 лв.
Трябва освен масло устойчив и да е ТОПЛО или ТЕМПЕРАТУРНО устойчив, понеже знаем какъв е климата там
е тва ако искате да издържат дълго де...

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Kristopher написа::shock: има клапан за картерните газове и той не се чисти, а се сменя, в зависимост от вида на двигателя е към 70-100 лева. На човека, който е пуснал темата, какъв е двигателя? Щом са ти такива маркучите трябва да си отвориш и клапана за картерните газове, да видиш дали е здрава мембраната.michi69 написа:на е36 само оригиналдъъъ и тва е, мисля че има и филтър за тези картерни газове, които е добре да се почисти процедурата съм чувал, че е около 100лв
На последно време стана модерно да се премахне или шуинтира клапана за картерните изпарения,а маркуча от капака да се изведе на долу спрямо двигателя

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- delas_328
- ентусиаст
-
Колеги този клапан дето говорите за него къде се намира на самия маркуч или някъде другаде,защото аз такъв клапан на маркуча не видях
А този втория дето влиза в гуфрето той пък от къде идва ?
С М50В20 съм.
А относно изолирането - чудя се и аз дали да не го изолирам ама си мисля че няма да е много удачно !
Колега, ts_ber хайде да кажеш от къде си ги взел

А този втория дето влиза в гуфрето той пък от къде идва ?
С М50В20 съм.
А относно изолирането - чудя се и аз дали да не го изолирам ама си мисля че няма да е много удачно !

Колега, ts_ber хайде да кажеш от къде си ги взел

15 мнения
• Страница 1 от 1