Какъв е този мотор ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- basshunter87
- Потребител
-
- Кара: E36 Coupe M50B20
- Мечтае да кара: E36 Coupe M50B25
Какъв е този мотор ???
Колеги, от година си взех 320, преди това карах ИС. Двигателят за това купе трябва да е 20 6S 2 --> M50B20TU (93 - та е),
но мотора е без ванус. Преди да го купя видях, че е корозирал номера на двигателя и реших по-късно да го гледам какъв е, щото и без това не я вземах от БГ и нямаше значение. Но когато се опитах да загистя номера на мотора вкъщи ясно прочетох, че пише 23 6S 1, което ми се струва абсолютно абсурдно, имайки предвид, че е М50, а такъв мотор с такъв номер не знам да има и не успях да намеря. Серийният номер не мога да го видя, защото е напълно корозирал. Иначе по него можеше и да разбера нещо в Камор Ауто, примерно.
Някой попадал ли е на нещо подобно до сега?
Само да уточня, че за съм карал на един познат 320 М52B20 и имам чувството, че моито е много попъргаво.
Не съм карал 325 и не знам дали има нещо общо с мойта, но вече не знам какво да направя, за да разбера, освен да отворя "сърцето" на мойта "баварска принцеса".
В момента нямам снимки, но ще кача скоро.
Благодаря предварително!
но мотора е без ванус. Преди да го купя видях, че е корозирал номера на двигателя и реших по-късно да го гледам какъв е, щото и без това не я вземах от БГ и нямаше значение. Но когато се опитах да загистя номера на мотора вкъщи ясно прочетох, че пише 23 6S 1, което ми се струва абсолютно абсурдно, имайки предвид, че е М50, а такъв мотор с такъв номер не знам да има и не успях да намеря. Серийният номер не мога да го видя, защото е напълно корозирал. Иначе по него можеше и да разбера нещо в Камор Ауто, примерно.
Някой попадал ли е на нещо подобно до сега?
Само да уточня, че за съм карал на един познат 320 М52B20 и имам чувството, че моито е много попъргаво.
Не съм карал 325 и не знам дали има нещо общо с мойта, но вече не знам какво да направя, за да разбера, освен да отворя "сърцето" на мойта "баварска принцеса".
В момента нямам снимки, но ще кача скоро.
Благодаря предварително!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- basshunter87
- Потребител
-
Re: Какъв е този мотор ???
Ок,благодаря, ще го измеря утре, но не ми се вижда да е по-голям от този на М52Б20
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Доста интересен въпрос, тоя мотор по спецификация го дават на з3 173 коня, но би трябвало да е с ванос.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
EnimEn написа:Доста интересен въпрос, тоя мотор по спецификация го дават на з3 173 коня, но би трябвало да е с ванос.
Да нямаш предвид 226S1 ... ?
236S1 , който е посочил колегата , лично аз никъде не съм намирал като тип мотор (не казвам , че няма) ...
226S1 е мотор който се вгражда в Е46 - 320i и Е39 - 520i след 2000г (както и в Z3) , мотора е 170 коня , 2.2 литра ...
- basshunter87
- Потребител
-
metodi80 написа:EnimEn написа:Доста интересен въпрос, тоя мотор по спецификация го дават на з3 173 коня, но би трябвало да е с ванос.
Да нямаш предвид 226S1 ... ?
236S1 , който е посочил колегата , лично аз никъде не съм намирал като тип мотор (не казвам , че няма) ...
226S1 е мотор който се вгражда в Е46 - 320i и Е39 - 520i след 2000г (както и в Z3) , мотора е 170 коня , 2.2 литра ...
За съжаление нямам снимка на плочката на номера на двигателя, но съм сигурен че пише 23 6S 1, а изглежда
точно като М50Б20 и е без ванус, единственият такъв без ванус, които знам и е с по-голям обем е М50Б25.
Не съм мерил още дебитомера, че колата ми е вкъщи и не я карам сега, но ще го измеря и ще пиша пак. Просто се
питах дали и друг е попадал на нещо подобно. Със сигурност е сменян мотора, защото по данни на шасито трябва да е М50Б20ТУ. Но пък кой би се занимавал да си сменя мотора със същия обем и то без ванус. Тука има данни за всички мотори на БМВ
http://www.docstoc.com/docs/37165988/PI ... DISCOUNT-_
и има 23 6S 1,но се слага на Z3 2.2i 9/2000 - 12/2003 точно какво казва и колегата metodi80
Освен да е някакъв много стар 2.3 мотор на БМВ, от които да има малкo бройки и да е без ванус. А 2.3 трябва да с номер 23 6S 3 и той е М52, а не М50 без ванус. Много шантава работи ще ислезне това. И снимки на мотора нямам, но ще кача, по визия е М50 без ванус.
Мисля да си сваля компютъра и по него да търся някаква информация. Друго, което се сещам е, ако двигателя е по-мощен от 2.0, то той ще е с голямото прасе, но диференциала не ми се струва такъв. Не че съм виждал такъв на 2.5, но така си мисля. А и полуоските не са много подсилени, така че ми се струва, че е някакъв 2.0 но с някаква модификация, предполагам, не знам вече.
И без това трябва да го разглобвам двигателя, че май един хидравличен повдигач ми тропа на студено и вече позва да се обяжда и на топъл, така че ще взема да сваля главата и ще разбера каква е "хавата".
Благодаря за мненията, колеги!
Ако някой има представа какъв може да е този мотор, ще съм благодарен да сподели в темата

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

- basshunter87
- Потребител
-
Прав си, но ако ми потрябват части за сърцето на каручката, трябва да знам какво да си вземам. Какво в случая трябва да си търся повдигачи, но доколкото за знам на М50 всичките са еднакви с дължина 35мм, а тези на М52 са по-къси - 33 мм. Пък и да знам какво карам все пак 

9 мнения
• Страница 1 от 1