Откачен кабел на M40B18
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Alfa-Romeo 156 2.5V6,FIAT 1.6/16V
Откачен кабел на M40B18
Привет колеги!
Днес забелязох, че имам някакъв откачен кабел. Под всмукателния колектор има една черна кутийка. В нея влизат два кабела, които съм посочил с червени стрелки на снимката. Единя е кабела на датчика на коляновия вал. Обаче другия кабел, които излиза от кутията се е откачил в другия си край и не знам къде му е мястото.
Днес забелязох, че имам някакъв откачен кабел. Под всмукателния колектор има една черна кутийка. В нея влизат два кабела, които съм посочил с червени стрелки на снимката. Единя е кабела на датчика на коляновия вал. Обаче другия кабел, които излиза от кутията се е откачил в другия си край и не знам къде му е мястото.
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: Откачен кабел на M40B18
Той е от четвъртия кабел на свещите.Смени го ако е откъснат.Не че така няма да работи колата, но май влизаше в авариен режим.

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
това са ти датчиците на колянв и разпределителен вал
в този случаи на М40 разпределителен ти е този кабел от 4 ти цилиндър. тои е захванат оригинално за него
някои гении сменят кабела и махат това... не е добра идея да палиш без това.. просто мъчиш стартер и тн...
авариен режим си е
намери си го от някъде и го свържи по добре ще е
ако може да помагам с още инфо пиши
п.с.
поне на М40 от е36 се включват тук....
каква игра е да смениш това ан М40 от Е30
ужасссссссссссс
в този случаи на М40 разпределителен ти е този кабел от 4 ти цилиндър. тои е захванат оригинално за него
някои гении сменят кабела и махат това... не е добра идея да палиш без това.. просто мъчиш стартер и тн...
авариен режим си е
п.с.
ужасссссссссссс
- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
ares2 написа:това са ти датчиците на колянв и разпределителен вал
авариен режим си е
п.с.
ужасссссссссссс
На самия сензор има малка дупка и до колкото разбирам през нея трябва да преминава кабела на 4-ти цилндър. Правилно ли съм схванал?
- ares2
- старши ентусиаст
-
да. точно така е.
лошото е че това е пресовано и ако не си е на мястото няма как да го сложиш на неоригинален кабел
някои са опитвали но няма гаранции че ще заработи
лошото е че това е пресовано и ако не си е на мястото няма как да го сложиш на неоригинален кабел
- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
ares2 написа:да. точно така е.
Ок, братле-разбрах те! Той самия сензор е здрав, само е излязъл от кабела на 4-ти цилиндър. Аз преди няколко дена вадих кабелите от дистрибутурната капачка, защото имах съмнения, че някой от цилиндите не работи и вероятно тогава датчика на разпределителния вал е излязъл от мястото си. Благодаря ти много за помоща!
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
сам не може да излезне от кабела,аз сменях кабели преди време и заради тоя датчик се наложи да си купувам за 4ти цилиндър,кабел на парче,вадиш стария ,носиш го в магазина ,режат ти същата дължина,намираш си някой,който да ти постави новите лули,защото те се слагат с някакви специални клещи.......и те така 

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Или някой преди теб си е играл с тоя кабел което е най вероятната причина за излизането му.Вземи си от колега или нов както си прецениш кабела за 4-ти цилиндър на м40 и си карай спокойно.А иначе може и 4-те да смениш така и така ще махаш пластмасарии и прочие.

- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
Някой от предишните собственици( общо 12 на брой
) като е сменял високоволтовите кабели е решил да шунтира датчика на разпределителния вал. Аз монтирах сензора отново на мястото му, но няма никаква разлика в начина на палене и работа на двигателя от преди. Мотора пали много лесно, обаче има леко неравномерен празен ход. За мен това се дължи на износен раз. вал, кобилици и повдигачи. От там следва неравномерно пълнене на цилиндрите следствие на ,което двигателя леко вибрира на празен ход. Но си стига прекъсвача като го изфорсирам на място.
Още няколко постта и стигам до заветните 20 броя

Още няколко постта и стигам до заветните 20 броя

- ares2
- старши ентусиаст
-
износения ти вал не може да оказва чак такова влияние на празния ти ход. по скоро няма да имаш високи 
ако мтора не може да мине 5000 рпм значи вала е зле
моторче празен ход и датчика на дроселовата клапа
ако те са ок празния ти ход няма да мърда

- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
ares2 написа:износения ти вал не може да оказва чак такова влияние на празния ти ход. по скоро няма да имаш високи
Не мисля, че проблема е в стъпковото моторче. Аз май не описах проблема правилно. Не е точно неравномерна работа на двигателя, ами има едно такова препукване на кратки интервали, когато двигателя работи на празен ход. А оборотите си стоят постоянно на около 750-800 и оборотомера не играе въобще. Като форсирам пукането го няма. Аз мисля, че е от свещите, защото като развих едната беше в много лошо състояние. Дистрибутурната капачка също може да е причината.
Като се сетя на

- ares2
- старши ентусиаст
-
М40 си е стара разработка и дори в Е36 си идва малко компромис. не случаино е махнат толкова бързо..
но ако мотора се поддържа правилно и си го стегнеш си е ок. прилична кола може да стане..
не зная как е в Швеция, но е добре да намериш каквото ти трябва и да смениш няколко неща по него..
главата задължително ревизия .. може би е поизносил и лагери тук там надолу.. измери му компресиите и тн
щом си се хванал ще стане.. ревизираи горивната система-- дюзите и тн
поне е лесен мотор за работа ...
ако имаш нижда от нещо което го нямаш там пиши.. имам цял изваден от Е36 за части и само ми пречи... така че..
но ако мотора се поддържа правилно и си го стегнеш си е ок. прилична кола може да стане..
не зная как е в Швеция, но е добре да намериш каквото ти трябва и да смениш няколко неща по него..
главата задължително ревизия .. може би е поизносил и лагери тук там надолу.. измери му компресиите и тн
щом си се хванал ще стане.. ревизираи горивната система-- дюзите и тн
поне е лесен мотор за работа ...
ако имаш нижда от нещо което го нямаш там пиши.. имам цял изваден от Е36 за части и само ми пречи... така че..
12 мнения
• Страница 1 от 1