Проблем с превключване на 5 скорост

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Проблем с превключване на 5 скорост

Мнение от pinko_23 » 29 Дек 2010, 10:53

Здравейте колеги първо честити празници на всички и второ нека ви разкажа за моят проблем. Получи се преди 1 -2 дена като карам с 100-120 и като превключа на 5 скорост и се 4ува звук подобен на хъркане и трябва много силно да бутна лоста за да влезне 5. с по ниска скорост няма никакви проблеми влиза като топал нож в масло. Колата е 318И 95 година. Ще ви бъда много благодарен за мнения и съвети
Няма начин да няма начин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
Мечтае да кара: BMW E30 M3

Re: Проблем с превключване на 5 скорост

Мнение от georde123000 » 29 Дек 2010, 11:16

Проблема може да ти е в кинематиката на лоста, щом имаш пробем с 5-та но принципно ако замине кинематиката ще имаш пролем с първа и задна, а ти не споменаваш за такива. Другия вариант е синхронизатор, неговата роля е само да изравнява скоростите на въртене между муфата и зъбното колело единственно и само в момент на включване на предавката, синхронизатора по никакъв начин не предава въртящ момент и не е фиксиращ елемент.Провериси си маслото виж дали в него има стружки сигорно трябва даси смениш сихронизаторите или другия вариант е нова скоросна кутия но не се знае на каква ще попаднеш успех :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 29 Дек 2010, 17:06

:D Щом при другите предавки нямаш проблеми най вероятно да е синхронизатора на пета , но не е лошо да я качиш на канал и да погледнеш лостовата с/ма ,като един човек в колата превключва предавките!Може да има скъсан тампон на мотора и от изместването да има проблеми! При всяко положение я прегледай отдолу преди да предприемаш интервенции! Може да се окаже нещо дребно!Успех! :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 29 Дек 2010, 20:20

тампоните на двигателя са чисто нови щото скоро ги сменях че се бяха скасали, ще отида да ми видят маслото ако не е от това ще видиме дано да не нещо сериозно. Благодаря за мненията
Няма начин да няма начин

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 03 Яну 2011, 18:07

Колеги здравейте, смених маслото и добавка ми сложиха даже, обаче проблемът остана. Какво дуго може да е и ако е примерно синхронизатор каде наи добре могат да ми кажат какво е точно в София?
Няма начин да няма начин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 04 Яну 2011, 1:19

Колега здравей и аз имам същия проблем с превключването на 5 скорост(над 110-120км/ч).Като изключа от скорост,трябва да кача оборотите до които ще е на 5 предавка и тогава я включвам.Така не се получава гадното къркане, но пак си е дразнещо.Та това всичкото идва от синхронизатора май :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 04 Яну 2011, 10:33

don_gori написа:Колега здравей и аз имам същия проблем с превключването на 5 скорост(над 110-120км/ч).Като изключа от скорост,трябва да кача оборотите до които ще е на 5 предавка и тогава я включвам.Така не се получава гадното къркане, но пак си е дразнещо.Та това всичкото идва от синхронизатора май :roll:

e тва вече е 99.9% синхронизатор ! Просто както каза колегата по-горе не изравнява скоростите на въртене и за да не изахърка ти ги изравняваш чрез подаване на газ ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 04 Яну 2011, 19:28

don_gori написа:Колега здравей и аз имам същия проблем с превключването на 5 скорост(над 110-120км/ч).Като изключа от скорост,трябва да кача оборотите до които ще е на 5 предавка и тогава я включвам.Така не се получава гадното къркане, но пак си е дразнещо.Та това всичкото идва от синхронизатора май :roll:

Няма да караш с над 100 на свободна и си ОК
и без това не е препоръчително ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Vanos
Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos

Мнение от ivan_dalaverata1 » 04 Яну 2011, 20:12

Колеги и примен е саштия проблем и то само на 5та и на мен ми казаха че е синхронмизатор
колата е 320и ванос
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320ci
Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo

Мнение от Бумърчето » 04 Яну 2011, 21:51

Проверил ли си нивото на маслото? BMW тата губят масло, то е ATF Смятам знаеш, иначе колегите са прави ремонт или втора употреба-ще сметнеш сам като имаш предвид че за скоростта се сменя всичко - съвет,смятам допълнителни ремонти не ти се правят....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 05 Яну 2011, 20:01

Бумърчето написа:Проверил ли си нивото на маслото?

Той колегата е опоменал,че даже е сменил маслото...
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 05 Яну 2011, 20:16

Бумърчето написа:Проверил ли си нивото на маслото? BMW тата губят масло, то е ATF Смятам знаеш, иначе колегите са прави ремонт или втора употреба-ще сметнеш сам като имаш предвид че за скоростта се сменя всичко - съвет,смятам допълнителни ремонти не ти се правят....

как така губят от кутията бе :clap:
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 05 Яну 2011, 21:07

...то щот Фордовете не губят :mhihi:
Всяка кола ще губи,но ако има протекли семеринги или гарнитури,което се установява само с поглед,е стига да знаеш,къде да скиваш. :mhihi:
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 06 Яну 2011, 9:32

EnimEn написа:
Бумърчето написа:Проверил ли си нивото на маслото? BMW тата губят масло, то е ATF Смятам знаеш, иначе колегите са прави ремонт или втора употреба-ще сметнеш сам като имаш предвид че за скоростта се сменя всичко - съвет,смятам допълнителни ремонти не ти се правят....

аз не съм видял и една Е36ца, на която да не и тече семеринга на изходящия вал (за кардана)........просто няма такава, на всичките скоростите в задната им част са в масло :mhihi: ....... проверявайте го тва масло и ако е за смяна, сменяйте, щото както мотора се маже, така и скоростите изискват същото, те също работят под голям товар и маслото има доста важна роля........ за 20лв се сменя все пак :wave:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 06 Яну 2011, 17:41

BiTurbo написа:
EnimEn написа:

аз не съм видял и една Е36ца, на която да не и тече семеринга на изходящия вал (за кардана)........просто няма такава, на всичките скоростите в задната им част са в масло :mhihi: ....... проверявайте го тва масло и ако е за смяна, сменяйте, щото както мотора се маже, така и скоростите изискват същото, те също работят под голям товар и маслото има доста важна роля........ за 20лв се сменя все пак :wave:

Искаш ли да ти покажа 3 кутии като нови дето са?
И кво кат изпусне една семерина - та тя се сменя ве колега, струва около 9 лева, та то тогава можем да кажем, че и дифовете течат, двигателите също.
Айде обслужвайте си колите и по-сериозно се отнасяйте
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

Следваща

Назад към E36