Проблем с превключване на 5 скорост
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с превключване на 5 скорост
Здравейте колеги първо честити празници на всички и второ нека ви разкажа за моят проблем. Получи се преди 1 -2 дена като карам с 100-120 и като превключа на 5 скорост и се 4ува звук подобен на хъркане и трябва много силно да бутна лоста за да влезне 5. с по ниска скорост няма никакви проблеми влиза като топал нож в масло. Колата е 318И 95 година. Ще ви бъда много благодарен за мнения и съвети
Няма начин да няма начин
- georde123000
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
- Мечтае да кара: BMW E30 M3
Re: Проблем с превключване на 5 скорост
Проблема може да ти е в кинематиката на лоста, щом имаш пробем с 5-та но принципно ако замине кинематиката ще имаш пролем с първа и задна, а ти не споменаваш за такива. Другия вариант е синхронизатор, неговата роля е само да изравнява скоростите на въртене между муфата и зъбното колело единственно и само в момент на включване на предавката, синхронизатора по никакъв начин не предава въртящ момент и не е фиксиращ елемент.Провериси си маслото виж дали в него има стружки сигорно трябва даси смениш сихронизаторите или другия вариант е нова скоросна кутия но не се знае на каква ще попаднеш успех 

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

тампоните на двигателя са чисто нови щото скоро ги сменях че се бяха скасали, ще отида да ми видят маслото ако не е от това ще видиме дано да не нещо сериозно. Благодаря за мненията
Няма начин да няма начин
Колеги здравейте, смених маслото и добавка ми сложиха даже, обаче проблемът остана. Какво дуго може да е и ако е примерно синхронизатор каде наи добре могат да ми кажат какво е точно в София?
Няма начин да няма начин
Колега здравей и аз имам същия проблем с превключването на 5 скорост(над 110-120км/ч).Като изключа от скорост,трябва да кача оборотите до които ще е на 5 предавка и тогава я включвам.Така не се получава гадното къркане, но пак си е дразнещо.Та това всичкото идва от синхронизатора май 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
don_gori написа:Колега здравей и аз имам същия проблем с превключването на 5 скорост(над 110-120км/ч).Като изключа от скорост,трябва да кача оборотите до които ще е на 5 предавка и тогава я включвам.Така не се получава гадното къркане, но пак си е дразнещо.Та това всичкото идва от синхронизатора май
e тва вече е 99.9% синхронизатор ! Просто както каза колегата по-горе не изравнява скоростите на въртене и за да не изахърка ти ги изравняваш чрез подаване на газ

- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
don_gori написа:Колега здравей и аз имам същия проблем с превключването на 5 скорост(над 110-120км/ч).Като изключа от скорост,трябва да кача оборотите до които ще е на 5 предавка и тогава я включвам.Така не се получава гадното къркане, но пак си е дразнещо.Та това всичкото идва от синхронизатора май
Няма да караш с над 100 на свободна и си ОК
и без това не е препоръчително

- ivan_dalaverata1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Vanos
- Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos
Колеги и примен е саштия проблем и то само на 5та и на мен ми казаха че е синхронмизатор
колата е 320и ванос
колата е 320и ванос
- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320ci
- Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo
Проверил ли си нивото на маслото? BMW тата губят масло, то е ATF Смятам знаеш, иначе колегите са прави ремонт или втора употреба-ще сметнеш сам като имаш предвид че за скоростта се сменя всичко - съвет,смятам допълнителни ремонти не ти се правят....
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Бумърчето написа:Проверил ли си нивото на маслото?
Той колегата е опоменал,че даже е сменил маслото...

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Бумърчето написа:Проверил ли си нивото на маслото? BMW тата губят масло, то е ATF Смятам знаеш, иначе колегите са прави ремонт или втора употреба-ще сметнеш сам като имаш предвид че за скоростта се сменя всичко - съвет,смятам допълнителни ремонти не ти се правят....
как така губят от кутията бе

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
...то щот Фордовете не губят
Всяка кола ще губи,но ако има протекли семеринги или гарнитури,което се установява само с поглед,е стига да знаеш,къде да скиваш.

Всяка кола ще губи,но ако има протекли семеринги или гарнитури,което се установява само с поглед,е стига да знаеш,къде да скиваш.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
EnimEn написа:Бумърчето написа:Проверил ли си нивото на маслото? BMW тата губят масло, то е ATF Смятам знаеш, иначе колегите са прави ремонт или втора употреба-ще сметнеш сам като имаш предвид че за скоростта се сменя всичко - съвет,смятам допълнителни ремонти не ти се правят....
аз не съм видял и една Е36ца, на която да не и тече семеринга на изходящия вал (за кардана)........просто няма такава, на всичките скоростите в задната им част са в масло

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
BiTurbo написа:EnimEn написа:Бумърчето написа:Проверил ли си нивото на маслото? BMW тата губят масло, то е ATF Смятам знаеш, иначе колегите са прави ремонт или втора употреба-ще сметнеш сам като имаш предвид че за скоростта се сменя всичко - съвет,смятам допълнителни ремонти не ти се правят....
аз не съм видял и една Е36ца, на която да не и тече семеринга на изходящия вал (за кардана)........просто няма такава, на всичките скоростите в задната им част са в масло....... проверявайте го тва масло и ако е за смяна, сменяйте, щото както мотора се маже, така и скоростите изискват същото, те също работят под голям товар и маслото има доста важна роля........ за 20лв се сменя все пак
Искаш ли да ти покажа 3 кутии като нови дето са?
И кво кат изпусне една семерина - та тя се сменя ве колега, струва около 9 лева, та то тогава можем да кажем, че и дифовете течат, двигателите също.
Айде обслужвайте си колите и по-сериозно се отнасяйте
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2