Проблем с първа скорост
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Проблем с първа скорост
Здравейте колеги,
Първо Честита коледа и весела нова година.
Та значи имам следния проблем с 320и набор 92. Наскоро стана така че съединителя взе да отделя доста нависоко бях убеден че вече е свършил. Взех чисто нов комплект от колега във форума, но след като вкарах колата в сервиз ми обясниха че съединителя и помпите са ОК и имат още доста живот. Тук е момента да благодаря на колегата "ba1_hu1" от който взех съединителя и в последствие му го върнах - изключително коректен
Проблема идва от там, че като натисна съединителя и вкарам 1ва бързо - хърка От друга страна ако натисна съединителя и изчакам 1 секунда преди включване на първа си влиза без проблем.
Някой има ли предастава от какво може да е? Казаха ми че имало някакво маркуче м/у 2те помпи което понякога правило мизерии, но си нямам на идея как изглежда и дали изобщо е от него!?
Някакви идеи?

Първо Честита коледа и весела нова година.
Та значи имам следния проблем с 320и набор 92. Наскоро стана така че съединителя взе да отделя доста нависоко бях убеден че вече е свършил. Взех чисто нов комплект от колега във форума, но след като вкарах колата в сервиз ми обясниха че съединителя и помпите са ОК и имат още доста живот. Тук е момента да благодаря на колегата "ba1_hu1" от който взех съединителя и в последствие му го върнах - изключително коректен

Проблема идва от там, че като натисна съединителя и вкарам 1ва бързо - хърка От друга страна ако натисна съединителя и изчакам 1 секунда преди включване на първа си влиза без проблем.
Някой има ли предастава от какво може да е? Казаха ми че имало някакво маркуче м/у 2те помпи което понякога правило мизерии, но си нямам на идея как изглежда и дали изобщо е от него!?
Някакви идеи?

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
Re: Проблем с първа скорост
Е нали колата е била в сервиз. Щом са ти казали, че не е съединителя, следва да кажат от какво е.hemicharger написа:...но след като вкарах колата в сервиз ми обясниха че съединителя и помпите са ОК и имат още доста живот ... че като натисна съединителя и вкарам 1ва бързо - хърка
Последна промяна bmw325tds на 27 Дек 2010, 13:04, променена общо 2 пъти
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
bmw325tds написа:Е нали колата е била в сервиз. Щом са ти казали, че не е съединителя, следва да кажат от какво е.hemicharger написа:...но след като вкарах колата в сервиз ми обясниха че съединителя и помпите са ОК и имат още доста живот ... че като натисна съединителя и вкарам 1ва бързо - хърка
Там е работата че и "те" незнаят от какво е.

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
Проблема трябва да ти е в синхронизатора на първа предавка, ако съединителя и помпите наистина са ОК.hemicharger написа:Там е работата че и "те" незнаят от какво е.
Вземи смени маслото на кутията с качествено. Има теми по въпроса. Ако не се оправи карай и си свиркай, ако много те дразни - отваряй и сменяй синхронизатора.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
bmw325tds написа:Проблема трябва да ти е в синхронизатора на първа предавка, ако съединителя и помпите наистина са ОК.hemicharger написа:Там е работата че и "те" незнаят от какво е.
Вземи смени маслото на кутията с качествено. Има теми по въпроса. Ако не се оправи карай и си свиркай, ако много те дразни - отваряй и сменяй синхронизатора.
Добре де, ако беше синхронизатор не трябва ли всеки път да влиза с хъркане?
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- VENI_E30
-
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: каруца с два коня
И аз имах подобен проблем понякога изобщо нещеше да влезе и се оказа тампон на мотора ,тези майстори да ти ги проверят
кви са тези аджамий
!

Не разбирам каква е връзката между тампони и неуспешно включване на първа скорост. Някой да обясни.barty написа:Ице, имах подобен проблем с Компакта. Оказаха се тампони на мотора
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
bmw325tds написа:Не разбирам каква е връзката между тампони и неуспешно включване на първа скорост. Някой да обясни.barty написа:Ице, имах подобен проблем с Компакта. Оказаха се тампони на мотора
Връзката е че ако тампоните са ти тръгнали, мотора леко "висва" и започва да има вибрации или проблеми с вкл на скорост

- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
щом като бързо вкарваш 1-ва ти прави това значи ти е тръгнал синхронизатора, в сервиза не са ти намерили проблема ,защото все още е в начален стадий,след време ще ти хърка постоянно и ще трябва да целиш оборотите ,та да влезне първа без да прихърква 

- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Като е угасена включва ли леко или пак със затруднения.Ако включва леко угасена значи не е кутията а феродовия диск сменяй го,този проблем се явява по Опелите ама може и при тебе да се е паявил особенно ако е сменян диска с някой менте.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Аз от горчив личен опит мога само да кажа, че при скъсан(и) тампон(и) на двигателя дори е не само трудно, а и невъзможно включването на скорост.
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
значи симптомите са следните - само ако включа много бързо първа - хърка и то не винаги. На изключен двигател няма проблем. Ако беше тампон на двигателя щеше да го има този проблем винаги когато колата се "лашка" а в случая не мисля че това е проблема.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Според мен проблема е точно в синхронизатора-нали функцията му е да изравнява плавно и безшумно разликите във скоростите на въртене на валовете в скоростната кутия при включване на определена предавка. Като се задържи натиснат педала на съединителя за няколко секунди няма какво да върти вала , синхронизаторът вече не играе роля и предавката си влиза без проблем.
Никой не мое ма връне на селу!
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2