Не иска да запали - е36 - 318tds
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- svetkos_
- Потребител
-
- Кара: F11 530xd Touring
- Мечтае да кара: BMW M3/M5
- Детайли за колата: Малкият мук с голяма душа! :)
E36 318d Touring
E46 320d Touring
F11 530xd Touring
Не иска да запали - е36 - 318tds
Здравейте, колеги!
Имам проблем с моята е36-ца - 318 ТДС Туринг. Той се изразява в следното - колата до вчера вечерта си работеше без проблем и палеше без проблем, след като преди има-няма две седмици заредих акумулатора. И в доста ниски температури палех. Преди малко слязох да я припаля (около 24 часа е в покой), но само завъртя леко и спря. По принцип при загрял двигател паля трудно и върти доста, докато запали. Познат ми каза, че е от веригата, която била за смяна. Не знам, не разбирам. Но този път имам съмнения, че проблемът не идва от акумулатора. Може и да греша, много е вероятно. Но ме наведе тази мисъл, че отключвам и заключвам колата от дистанционното на алармата, както и стъклата се свалят и качват без никаква мудност. И сега куклата ми седи пред блока и няма как да я запаля, ако не намеря някой дизеляга да даде ток.
Ще съм ви много благодарен, ако можеше да ме насочите какъв вид проблем може да е. Ако нещо съм пропуснал, се извинявам. Веднага ще допълня.
Имам проблем с моята е36-ца - 318 ТДС Туринг. Той се изразява в следното - колата до вчера вечерта си работеше без проблем и палеше без проблем, след като преди има-няма две седмици заредих акумулатора. И в доста ниски температури палех. Преди малко слязох да я припаля (около 24 часа е в покой), но само завъртя леко и спря. По принцип при загрял двигател паля трудно и върти доста, докато запали. Познат ми каза, че е от веригата, която била за смяна. Не знам, не разбирам. Но този път имам съмнения, че проблемът не идва от акумулатора. Може и да греша, много е вероятно. Но ме наведе тази мисъл, че отключвам и заключвам колата от дистанционното на алармата, както и стъклата се свалят и качват без никаква мудност. И сега куклата ми седи пред блока и няма как да я запаля, ако не намеря някой дизеляга да даде ток.
Ще съм ви много благодарен, ако можеше да ме насочите какъв вид проблем може да е. Ако нещо съм пропуснал, се извинявам. Веднага ще допълня.
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Re: Не иска да запали - е36 - 318tds
би ли оточнил, сега колата върти и не пали , или не може да завърти , ако е второто ,проблем в акумулатора или стартера
6>4
Давай бе колега , дай да я запалим тая ТДС-ка ама само уточни както е попитал колегата преди мен щото иначе само с клечка кибрит и някоя и друга туба бенз ще стане 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Това, че стъклата си се вдигат и смъкват без проблем далеч не значи, че акумулатора има ток, за да завърти стартера (който от негова страна да завърти мотора, а той все пак "тежи"). А и факта, че трябва някой да ти подаде ток, за да запалиш, мисля че е показателен за състоянието на акумулатора ти.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Или стартера! 

- svetkos_
- Потребител
-
E36 318d Touring
E46 320d Touring
F11 530xd Touring
VENI_E30 написа:Колега 100% съм сигурен че акУмулатора ти е за смяна !
Извинявам се, малко проблеми с нета в този сняг. Та, че акумулатора е за смяна - така е. Но пак ще го заредя и ще издържи. Проблемът е в алтернатора. Сложихме чистак-бърсак нов акумулатор и и момчетата от магазина установиха, че не се зарежда. Още преди време, когато пак беше изсмукан, го замериха и беше установено същото. Но нямах никакви проблеми месец и нещо, докато не паднаха температурите преди 2-3 седмици и се наложи да го зареждам. Явно ту е зареждал, ту не. Няма как акуто да издържи толкова време.

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
- svetkos_
- Потребител
-
E36 318d Touring
E46 320d Touring
F11 530xd Touring
Да се надявам, че ще излезе нещо евтино, макар че е възможно най-лекото. Но като за първи ремонт след покупката на колата - добре е. А и все пак не е първа младост. Нормално е. На пролет ще я стягам да става хубава, че по Туринга на е36 да го харесвам има един комшия заслугата. Мисля, че си е доста често и във форума (Владо от Овча купел 2). Както и да е.
Благодаря на всички за отделеното време. Безаварийно и приятно посрещане на новата 2011 година.
Благодаря на всички за отделеното време. Безаварийно и приятно посрещане на новата 2011 година.

10 мнения
• Страница 1 от 1