проблем спирачки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- orgazmotron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 323ci
- Детайли за колата: Убава кола, пишман шофьор.
проблем спирачки
Здравейте колеги, имам следният проблем за който бих се радвал да дадете мнение.
Колата е Е36 М43Б16. Когато натисна спирачка ABC-a се пуска веднага и колата не спира, единственият вариант да спра добре е да напомпам спирачката 2-3 пъти, дори и тогава обаче не съм сигурен че колата спира както трябва. С нови хубави накладки съм и по голями от фабричните нарязани дискове. обезвъздушил съм я.
Предварително Ви благодаря
Колата е Е36 М43Б16. Когато натисна спирачка ABC-a се пуска веднага и колата не спира, единственият вариант да спра добре е да напомпам спирачката 2-3 пъти, дори и тогава обаче не съм сигурен че колата спира както трябва. С нови хубави накладки съм и по голями от фабричните нарязани дискове. обезвъздушил съм я.
Предварително Ви благодаря
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: проблем спирачки
Ако новите ти дискове са с по-голяма дебелина, значи като натиснеш спирачка накладките опират в дисковете по-рано от нормалното, а упражнявания натиск върху педала е достатъчен, за да включи АБС-а. Поне такава е моята теория.
- orgazmotron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 323ci
- Детайли за колата: Убава кола, пишман шофьор.
Да но щом опират колата би трябвало да спира и АБЦ-то да се пуска щом колата се хлъзне.
Ххаха , аз пусках наскоро тема , ама модераторите не ми я одобриха , е ся ако ми одобрят мнението , да видим , ще получа ли отговор към темата ти, че си я формирал по-добре от мен . Същото и с мен , нови дискове , течност и накладки страх ме е да натисна педала като спирам , ако натисна с левия крак спирачката кове на място. На какво се дължи ?
Провери си нивото на спирачната течност както не трябва да е под минимума така има и максимум , който не трябва да превишава особено с по-дебелите дискове , трябва да си изтеглил известно количество, тука колкото повече толкова по-добре не важи. Друго , изключи ABS-а и виж как ще се държи спирачната система. А то ABS-а не се включва от силата на натиска върху педала на газта , а затва има сензори които четат скоростта на въртене на колелата и като се почви по-голяма разлика от зададената ( от компютър се управлява ) и се включва ABS-а и отпуска спирачното усилие върху суркащото се колело и така със всяко ако има нужда и докато има нужда. Като беше по-студено и особено като падне мъгла веднага заледява ( без да е видимо ) и тогава и на мен ми се включва веднага което е нормално просто сцеплението с пътя тполкова намаля че веднага прихлъзгат гумите, и тва го има без да се обиждаш ма го отчети като фактор щото тъй или иначе не си описал при какви условия ти се случва въобще повече подробности . А за това (Ххаха , аз пусках наскоро тема , ама модераторите не ми я одобриха , е ся ако ми одобрят мнението , да видим , ще получа ли отговор към темата ти, че си я формирал по-добре от мен . Същото и с мен , нови дискове , течност и накладки страх ме е да натисна педала като спирам , ако натисна с левия крак спирачката кове на място. На какво се дължи ?
) виж си главния спирачен цилиндър и кат направиш 20мнения пускай теми така си пише в правилата.
) виж си главния спирачен цилиндър и кат направиш 20мнения пускай теми така си пише в правилата.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- kufi01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57D25
- Мечтае да кара: E60///M5
На мен ми правеше същото като не ги бях обезвъздушил след като ги обезвъздушх си работят нормално

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
vladobate написа:Провери си нивото на спирачната течност както не трябва да е под минимума така има и максимум , който не трябва да превишава особено с по-дебелите дискове , трябва да си изтеглил известно количество, тука колкото повече толкова по-добре не важи. Друго , изключи ABS-а и виж как ще се държи спирачната система. А то ABS-а не се включва от силата на натиска върху педала на газта , а затва има сензори които четат скоростта на въртене на колелата и като се почви по-голяма разлика от зададената ( от компютър се управлява ) и се включва ABS-а и отпуска спирачното усилие върху суркащото се колело и така със всяко ако има нужда и докато има нужда. Като беше по-студено и особено като падне мъгла веднага заледява ( без да е видимо ) и тогава и на мен ми се включва веднага което е нормално просто сцеплението с пътя тполкова намаля че веднага прихлъзгат гумите, и тва го има без да се обиждаш ма го отчети като фактор щото тъй или иначе не си описал при какви условия ти се случва въобще повече подробности . А за това (Ххаха , аз пусках наскоро тема , ама модераторите не ми я одобриха , е ся ако ми одобрят мнението , да видим , ще получа ли отговор към темата ти, че си я формирал по-добре от мен . Същото и с мен , нови дискове , течност и накладки страх ме е да натисна педала като спирам , ако натисна с левия крак спирачката кове на място. На какво се дължи ?
Върху педала на спирачката, колега

- cesico
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: баба 323ти ,
- Детайли за колата: hell rot!
Пич - ако си с барабани отзаде - опитай да дръпнеш ръчната до положение в което усетиш, че започва да задържа леко колелата, върни и един зъб - не повече и опитай в това положение на ръчната да спреш с крачната. Ако спре нормално - изкарай барабаните отзаде и им раздалечи малко челюстите - получава се при износване на занди накладки и разстоянието става по голямо - част от течноста отива за да компенсира това.
Айде със здраве
Айде със здраве
9 мнения
• Страница 1 от 1