Цена за смяна на тампон на двигател....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Цена за смяна на тампон на двигател....
Интересува ме някой скоро сменял ли е такъв тампон и колко му излезна тази процедура?
Аз съм сменял преди година и половина 1-я,ама заедно със други части и не пише цената на труда само за тази процедура,та затова се чудя горе-долу какви пари да приготвя!?
Ако някой го е правил нека сподели!

Аз съм сменял преди година и половина 1-я,ама заедно със други части и не пише цената на труда само за тази процедура,та затова се чудя горе-долу какви пари да приготвя!?
Ако някой го е правил нека сподели!

- vaskess
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318tds Touring , e46 330xd Touring
- madrus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 60 - 218 ка
- Мечтае да кара: V 10 5.0
Re: Цена за смяна на тампон на двигател....
толкова между 20 или 40 лева , по принцип ми казаха 20 лв. на тампон
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ок,благодаря ви много за инфото.
Темата може да я затворят модовете,ако искат.
Темата може да я затворят модовете,ако искат.

Я вземи и си ги смени сам че е за половин час работа и кви 40лв., ми дайте само тампони да сменям да се не занимавам с тия мебели вече. Ми то един болт бе приятелю и ако нямаш крокодил крик и гедоре звънни ще ти услужа. На 25-цата си ги смених без излишни терзания , е да тук е малко по-тясничко ама пак става. ПС: Какво сложно има в това http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... &lang=enUS . 

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Какво е крокодил?
- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
...еххи и с друг крика става...само желание да има човек.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Няма ли опастност да се счупи картера така?
Приятелю, градски си ми и така съвсем чистосърдечно да ти кажа в никой сервиз не го е еня за твойта кола. Естествено има изключения ама де са
. Ако си мислиш че в сервиза ще ти я вдигнат на въздушна възглавница значи си от друга планета. Не се сърди ама ти ако не се погрижиш най-добре за твойта кола то кой ще го направи , сложи си ръка на сърцето и си отговори. Завършил си техникума да не кажа от най-уважаваните ( поне едно време) имаш технически познания ( пък си и от доста време във форума ) достатъчни да си подпреш колата читаво така както и в сервиз няма да го направят. Недей търси под вола теле и се колко движения трябва да извършиш за да го смениш тоя тампон, ами точно две, събличаш дрехите и обличаш работния гащеризон
и тя работата наполовина свършена , и подкрепа с инструмент и крик ти предложих.А ако си се заинатил отиди си при там който ти е по сърце и я смени тая дъвка ( на такова ми прилича кат се скапе )
. Просто ти писах , че е лесно за смяна и тея пари можеш да ги дадеш за нещо дет не можеш да произведеш или направиш или нямаш необходимия специализиран инструмент ама ако не ти се цапа давай 30-40 кинта и си готов . Успех и дано тея тампони оправят нещата с тресенето ,че после май наистина ще требе мастор за дюзите . 

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ама аз ходих и на сервиз за дизели,под надлез родопи-ако се сещаш.Там ми казаха,че колата е перфектна и няма какво да барат по нея.Затова реших да купя тампон на мотора.
Та значи смяната как става.Подпираш колата отдолу с една дъска на картера и вдигаш леко мотора.Дотук добре,обаче трябва ли да развия първо гайките на тампонаи т.н.?
Може ли да ми обясниш стъпка по стъпка как става?

Та значи смяната как става.Подпираш колата отдолу с една дъска на картера и вдигаш леко мотора.Дотук добре,обаче трябва ли да развия първо гайките на тампонаи т.н.?
Може ли да ми обясниш стъпка по стъпка как става?
Ма ти точно на Коледа стъпка по стъпка , ми тя едната наляво другата надясно ......
Иначе развиваш всичко наведнъж , повдигаш леко двигателя като следиш все пак кво правиш , че той малко увлича и почва да зачеква ( петата на двигателя ) по някоя резба и трябва да поглеждаш отгоре и разклащаш и така докато излезе от резбата и малко по-нагоре , че долните трябва да се измушат и тампона излиза нагоре и настрани , преценяваш . След това по обратния ред ма внимавай като пускаш двигателя да се насочи отвора на петата точно над шпилката и леекичко отпускаш надолу , след това затягаш две гайки и си отличник. Тампона трябва да си има една пъпчица която си има място- отвор на шасито за центриране да е по-лесно. Еми тва е пък цветно някой друг път.
Общо взето приятно занимание. И между другото щом там са ти казали ,че е добре значи е добре иначе вече и кръв да си пуснал
И сега гледай пак да пускаш теми нещо претриса , нещо се замисля и с две стотни от секундата пали по-бавно, а преди като се събудя и я чувах как върти стартера.
Тва в кръга на шегата ама не се втелясвай толкова и остави машинката малко по-свободно ти не и даваш да се рзболее веднага на "доктор" "хапчета " да изписва, остави я да си изгради имунитет и на гадната нафта и на мръсотията дет си сменям филтъра на всеки 3 месеца и на сервизите дет викат карай докат се скапе а един не съм чул да казва спирачна течност на толкоз трябва да сменим, дискове на толкоз, масло скорости, диф , да почистим отдушник картерни газове , па я дай и мъркучлетата тая година преди зимата не са бог знае колко скъпи фърли едни 15-на лева и да ти е мирна главата, па спирачни мъркучи я виж напукали се и не ти правят впечатление ма я дай и тях че опасно....... Те такива работи и затва не ходя брат не че няма свестни ама аз живота си да изживея докат ги намеря и що безсънни нощи на тоя комп. да чета форума и вече знам кво и що пък и читави масторчета вече мога да се обадя от форума и по препоръки оттук. Сори че се отплеснах ма понякога ми е много болно и затва си и продавам първата любов че направо ме отказаха от нея с тея експерименти дет и правиха , ма тя сега си я стегнах та дано на читав чоляк да иде да и се порадва още някоя петилетка
.Жив и здрав и не се плаши ако сбъркаш , по-страшно е друг кат сбърка вместо теб ама на твой гръб. 

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Благодаря ти мого колега,ще вида тези дни кога ще имам време да сменя тампона!
Иначе си прав,по-добре сам да развалиш нещо отколкото някой друг.Макар че има ситуаций в които е по-добре да не пипаш(ГНП)

Иначе си прав,по-добре сам да развалиш нещо отколкото някой друг.Макар че има ситуаций в които е по-добре да не пипаш(ГНП)

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Тия тампони , мани , мани ....
Наско , не вдигай двигателя от картера ....
Не че няма да стане , ще стане , но винаги я има опасността да пускаш тема после за картер ...
Освен това ще ти е по трудно после да напаснеш двигателя в/у тампоните ...
Тампоните се сменят един по един !
Взимаш си една жабка крик или крокодил (само дето крокодила е по скъп), подлагаш крика под лапата на двигателя , точно там , където лапата се захваща за двигателя (понеже там лапата няма наклон и е най -стабилното място , ако го сложиш по-навън към тампона , лапата има наклон и като вдигнеш може да избяга крика и да стане беля ). Отхлабваш горната гайка на тампона (която държи лапата за тампона) , почваш да вдигаш плавно докато лапата се изниже от оста на болта. След това отхлабваш долата гайка на тампона и тампона излиза. Слагаш новия тампон като съблюдаваш "пъпката" в основата на тампона да застане в гнездото , след това стягаш гайката. Слагаш от горната страна на тампона предпазната му ламаринка (тя също има цокълче , така че няма как да я объркаш. Спукаш плавно двигателя към тампона , като се увериш , че е легнал стягаш от горе болта , след това достягаш и болта от долу и това е .... По същия начин и то другата страна (от към кормилото ) Само дето там с жабка няма да стане , понеже кормилната конзола пречи и ще ти трябва крик крокодил ...
По подробно няма как да го обясня ..... Скоро сменявах моите тампони , ама ме мързеше да се занимавам да снимам , та сега нема тема със снимки ...

Наско , не вдигай двигателя от картера ....
Не че няма да стане , ще стане , но винаги я има опасността да пускаш тема после за картер ...
Освен това ще ти е по трудно после да напаснеш двигателя в/у тампоните ...
Тампоните се сменят един по един !
Взимаш си една жабка крик или крокодил (само дето крокодила е по скъп), подлагаш крика под лапата на двигателя , точно там , където лапата се захваща за двигателя (понеже там лапата няма наклон и е най -стабилното място , ако го сложиш по-навън към тампона , лапата има наклон и като вдигнеш може да избяга крика и да стане беля ). Отхлабваш горната гайка на тампона (която държи лапата за тампона) , почваш да вдигаш плавно докато лапата се изниже от оста на болта. След това отхлабваш долата гайка на тампона и тампона излиза. Слагаш новия тампон като съблюдаваш "пъпката" в основата на тампона да застане в гнездото , след това стягаш гайката. Слагаш от горната страна на тампона предпазната му ламаринка (тя също има цокълче , така че няма как да я объркаш. Спукаш плавно двигателя към тампона , като се увериш , че е легнал стягаш от горе болта , след това достягаш и болта от долу и това е .... По същия начин и то другата страна (от към кормилото ) Само дето там с жабка няма да стане , понеже кормилната конзола пречи и ще ти трябва крик крокодил ...
По подробно няма как да го обясня ..... Скоро сменявах моите тампони , ама ме мързеше да се занимавам да снимам , та сега нема тема със снимки ...

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Еееееееее,жалко за снимките.Карай де,аз разбрах вече как става-благодаря на всички отзовали се!!!
Ще сменя тампона.Обаче днес забелязах друго.
Когато освободя от скорост по време на движение оборотите са малкоо по-високи от нормалните,а спра ли си падат до нормалните.Ей тва от какво може да е незнам!?
Значи ще гледам тези дни да намеря още показатели за това,дали като спирам,че доскоро като спирах го правеше,ама с пропадането.А сега са малко по-вискои,след като оправих един мъркуч на вакума!?
Ще пиша и след смяната на тампона какво става,че вече започнах да и се дразня.

Ще сменя тампона.Обаче днес забелязах друго.
Когато освободя от скорост по време на движение оборотите са малкоо по-високи от нормалните,а спра ли си падат до нормалните.Ей тва от какво може да е незнам!?

Значи ще гледам тези дни да намеря още показатели за това,дали като спирам,че доскоро като спирах го правеше,ама с пропадането.А сега са малко по-вискои,след като оправих един мъркуч на вакума!?

Ще пиша и след смяната на тампона какво става,че вече започнах да и се дразня.

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2