Разпределителен вал за M40B18 от eBay.dе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Alfa-Romeo 156 2.5V6,FIAT 1.6/16V
Разпределителен вал за M40B18 от eBay.dе
Привет на всички!
От скоро съм собственик на БМВ 318i-92 г. с мотор M40 и както се досещате и при мен го има досадния проблем с тракащия газо-разпределителен механизъм. Решил съм да направя едно ремонче на моторетката- разпределителен вал, кобилици, повдигачи, гумички на клапаните и разбира се ангренажния ремък със ролките. Даже мисля профилактично да сменя и биелните лагери и евентуално и основните лагери. Скоростната кутия също леко вие и за това ще сменя и лагера на първичния вал. Знам, че ще се намерят хора, които ще започнат да ме убеждават , че няма смисъл да се влагат пари в ремонта на морално остарелия двигател M40 и вероятно ще са прави. Но въпреки всичко аз съм решил да вдъхна малко живот в двигателя за известно време, докато събера парички за
E46 320 . Комплект разпределителен вал с повдигачите, кобилиците и маслената тръбичка видях ,че се продава в eBay.dе. Единя комплект е този: http://cgi.ebay.de/Satz-Nockenwelle-BMW ... 5d2cb20d0b и цената му е 198 евро. Другия комплект е това: http://cgi.ebay.de/FEBI-Kit-Satz-Nocken ... 3cb334d90f и струва 410 евро. Искам да попитам дали има някой от форума , който да е купувал един от двата комплекта и дали по-евтения ще ми върши работа. Готов съм да дам и 410 евро стига да си струва.
От скоро съм собственик на БМВ 318i-92 г. с мотор M40 и както се досещате и при мен го има досадния проблем с тракащия газо-разпределителен механизъм. Решил съм да направя едно ремонче на моторетката- разпределителен вал, кобилици, повдигачи, гумички на клапаните и разбира се ангренажния ремък със ролките. Даже мисля профилактично да сменя и биелните лагери и евентуално и основните лагери. Скоростната кутия също леко вие и за това ще сменя и лагера на първичния вал. Знам, че ще се намерят хора, които ще започнат да ме убеждават , че няма смисъл да се влагат пари в ремонта на морално остарелия двигател M40 и вероятно ще са прави. Но въпреки всичко аз съм решил да вдъхна малко живот в двигателя за известно време, докато събера парички за

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Разпределителен вал за M40B18 от eBay.dе
Единият пише, че е Феби, другият някакъв по-ментелив. Много е вероятно двата да са едно и също менте.
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
По добре си ги купи оттука все тая е.
- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Единият пише, че е Феби, другият някакъв по-ментелив. Много е вероятно двата да са едно и също менте.
Аз видях ,че по-скъпия вал е ФЕБИ и сигурно има защо да струва 210 евро повече от другия комплект. Аз съм в момента в Швеция( не бих искал да се връщам в БГ) и тук вала с повдигачите и кобилиците е 530 евро, и то с 20% отстъпка- иначе струва 670 евро. Цената в eBay.де на този комплект от 198 евро е много примамлива, обаче не бих искал да рискувам с него и за това пуснах темата да видя дали има хора, които да са го купували. Другия вариант е да помоля някои познат от БГ да ми го купи и прати до Швеция. Въпроса е дали в БГ може да се намери качествен вал.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
нямаш никакви гаранции
то н е е проблем само да се изработи по схемата тоя вал...
тънкия момент идва при т.н. циментации на метала..
ако не е направено както си пише по книгите
след 1 година ще се е вкопало
по добре си купи оригинален не износен ( което е доста рядко явление ) но.... поне си е БМВ
по добре си купи оригинален не износен ( което е доста рядко явление ) но.... поне си е БМВ
- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
ares2 написа:нямаш никакви гаранции
Съгласен съм с теб, но да намериш неизносен разпределителен вал за M40 е почти невъзможно. До колкото разбрах се износвал между 150.000 и 250.000 км. в зависимост от това как се експлоатира колата. Разрових се малко из шведските сайтове и попаднах на една фирма , която има 30 г. опит в производството на разпределителни вълове. Ето това е сайта , но за съжеление за сега е само на шведски: http://www.enem.se/kamaxlar.asp За M40 имат ето този вал: Kam BMW 4 cyl M40 316/8V Z56, Sportkam steg 1, hydraul. 264/9.6/109/1.5. До колкото разбирам е модифициран и предполагам,че ще има нужда от корекция в момента на впръскване на горивото и запалването. Ще съм благодарен , ако някой даде link с информация за това как става промяната с подаването на горивото и запалването. Но ако може да се монтира модифициран разпределителен вал без да се пипа по горивото и запалването за мен ще е по-добре.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
колега за тея пари си купи друг двигател по мощен.
тва м40 е отживелица
тва м40 е отживелица

- ares2
- старши ентусиаст
-
имам Е30 с М40 които не се чува да щтрака изобщо но... явно си зависи как е експлоатиран
саита го видя и явно не е лош... тия хора имат бая традиции в това.
скоро се сетих че гледах някакви англииски валове тук в бг за М40 по 90 лв за коиото имаше добри отзиви
саита го видя и явно не е лош... тия хора имат бая традиции в това.
скоро се сетих че гледах някакви англииски валове тук в бг за М40 по 90 лв за коиото имаше добри отзиви
- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
fedoracore написа:колега за тея пари си купи друг двигател по мощен.
тва м40 е отживелица
Брато, прав си за това ,че M40B18 е отживелица. Аз мисля, че мотора не е лош с изключение на не добрия конструиран начин на мазане на разпределителния вал. При използването на качествени масла и смяната им на 7-8 хил. км. до голяма степен би могъл да се избегне проблема с износването. Повечето хора сигурно използват нискокачествени минерални масла, които сменят на 15-20 хил. км. и от там основно май идва проблема. Имах голямо желание да сложа M42, но се отказах. Тук само гол двигател струва около 500 евро. Като сложим цялата инсталация, компа, дебитомер + куп други неща сигурно сумата ще стане 1000 евро. А има още да сменям лагера на първичния вал на скоростната кутия и генератора. Сигурно ще изкочи и някой-друг тампон за смяна и работата става много дебела. За това реших да ремонтирам моя двигател, за което мисля че 600/700 евро ще ми стигнат,и за другите неща още 300/400 евро-искам да се вместя в рамките на 1000 евро. Пък по-нататъка като почна да печеля по-добре може да си взема E46 с повече кончета.
- ares2
- старши ентусиаст
-
да.. има някаква практика между гениалните ни маистори в БГ
да се препоръчва например 15в40 за този мотор... това е меко казано бедствие.. всичко се пълни с каша и за това се износва и вал и лагери и тн
да се препоръчва например 15в40 за този мотор... това е меко казано бедствие.. всичко се пълни с каша и за това се износва и вал и лагери и тн
11 мнения
• Страница 1 от 1