Въпрос за СПИРАЧНИ ДИСКОВЕ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Въпрос за СПИРАЧНИ ДИСКОВЕ
Привет колеги одеве сменях предните гуми и видях, че дисковете ми са доста износени
Ясно е, че ще се взимат други но още се колебая нови или втора употреба и опасно ли е много да карам колата така?

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- niko11
- StanceWorks addicted
-
- Кара: със заключен:)
Re: Въпрос за СПИРАЧНИ ДИСКОВЕ
Ти как мислиш дали не е опасно като спреш да спираш
А на въпроса нови или втора ръка ТВЪРДО нови смятам,че компромис с тези неща не се прави
весели празници

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
fedoracore написа:нови колега с нови накладки

- 4ocolate
- Потребител
-
- Кара: 328
- Мечтае да кара: М3
АТЕ -дисковете са горе доло добри
http://vbox7.com/play:e3263c21 - баи ганьо
Да ти дам един съвет и аз.
Вземи си нови оригинални от БМВ, не са толкова скъпи. Защото после като спестиш 100лв от дискове ще пишеш теми за това как се получава вибразия и не била от дисковете че били нови и накрая пак ще си купиш дискове.
Все пак това са спитачки, не топка за скоростен лост и според мен поне компромис с подобни неща не трабва да се правят.
Вземи си нови оригинални от БМВ, не са толкова скъпи. Защото после като спестиш 100лв от дискове ще пишеш теми за това как се получава вибразия и не била от дисковете че били нови и накрая пак ще си купиш дискове.
Все пак това са спитачки, не топка за скоростен лост и според мен поне компромис с подобни неща не трабва да се правят.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
richito написа:Има и втора употреба добри дискове стига данеса криви.
В краен случай една контролна стужка и стават перфектни,стига да нямат много голям ръб,че не е и много хубаво да се изтъняват много.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Колеги много добре знам, че тва е нещо важно и реших, че ще взимам нови но ще е след Нова Година. Питах дали е опасно щото някой ми беше казал че можели да се чупят и... ся ме е страх малко 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Весели празници на всички

Ами колега при допустимо износване 1.6мм за диска ( това важи за всички независимо колко дебели са ) аз ги износих до 3.6мм и нищо не се случи. Бях ги изтървал ,че то като идеш на сервиз такива работи кой ти гледа , все викат абе има ръб ама може още да кара ама то ний сме си ръбовете ,че ги слушаме некомпетентници с некомпетентници и безотговорници и ...
. Та това си е по предписание , а пък тук някой да ти даде гаранция , че нищо няма да се случи като на мен например няма ,пък и живота си е твой. Така ми бяха напукани ,че ми изтръпнаха всички крайници едновременно , и айде вънка от чадъра ама си е повече от късно , че кат се преобърне колата пътища много нали знаеш. Та не се залъгвай да питаш с идеята ,че ще получиш успокоителни отговори за тва как може и така да си караш ,че то кой ги сменя на номиналното износване, е да ама майтап с това няма. И да ти кажа веднага си сложих квито намерих ( за 44лв на Ferodo от омразните ни Евро 07 и някви накладки уж японски ) и съм доволен и спокоен . Ама кривели се ,биели , сигурно не знам засега са отличници ама са нови и здрави еле не били оригинални , а тая думичка е толкоз изкривена и безстойностна вече че няма смисъл от залъгване , пък и с тая криза да ви кажа немците и други уж оригинални в живи дяволи са се превърнали само да оцелеят ма на повърхността не го усещаме , това лично мнение. Сменяй с ново ( е да сега ще кажеш ама трябват кинти иначе лесно ) и да ти е мирна главата ,че сигурно и други хора ще возиш по празниците пък и май няма да са ти чужди. Сори за малко по-черните краски в изказването ама е по-добре стъпил на земята и стига сме се заблуждавали ,че като е БМВ е недосегаемо, само за пример преди 4 дена за един ден аз само видях 4 катастрофи и всичките с участие на БМВ , кво ли остава за останалите в целия град дет не съм минал. Да изгнило ми е под вратата и лайстната се е изпочупила ма боли ме нали спирам и кормилно управление , гуми , ходова част ми е наред и т.н. пък тва ще го оправя кат мога , че знам как се спира от 180км/ч с петима в колата при аварийна ситуация и как се гърчи всичко отдолу да удържи 2 тона в кондиция . Всички искаме да караме с най-добрите дискове и накладки и оригинални ( ама наистина ) елементи от ходовата част , но не можем и това ще е винаги така , затова сменяй с ново квото имаш възможност и карай , пък за втора употреба само спирачни апарати и задължително ревизия със смяна на каквото може и почистване , та така. Успех . 

11 мнения
• Страница 1 от 1