Въпрос за СПИРАЧНИ ДИСКОВЕ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Въпрос за СПИРАЧНИ ДИСКОВЕ

Мнение от Radoslav318i » 24 Дек 2010, 20:52

Привет колеги одеве сменях предните гуми и видях, че дисковете ми са доста износени :kuku: Ясно е, че ще се взимат други но още се колебая нови или втора употреба и опасно ли е много да карам колата така? :dunno: :dummy:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

StanceWorks addicted
Аватар
Кара: със заключен:)

Re: Въпрос за СПИРАЧНИ ДИСКОВЕ

Мнение от niko11 » 24 Дек 2010, 21:05

Ти как мислиш дали не е опасно като спреш да спираш :?: А на въпроса нови или втора ръка ТВЪРДО нови смятам,че компромис с тези неща не се прави :) весели празници
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 24 Дек 2010, 21:12

нови колега с нови накладки
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 24 Дек 2010, 23:16

fedoracore написа:нови колега с нови накладки

:yes:

Потребител
Аватар
Кара: 328
Мечтае да кара: М3

Мнение от 4ocolate » 24 Дек 2010, 23:32

АТЕ -дисковете са горе доло добри
http://vbox7.com/play:e3263c21 - баи ганьо

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 24 Дек 2010, 23:36

Да ти дам един съвет и аз.

Вземи си нови оригинални от БМВ, не са толкова скъпи. Защото после като спестиш 100лв от дискове ще пишеш теми за това как се получава вибразия и не била от дисковете че били нови и накрая пак ще си купиш дискове.

Все пак това са спитачки, не топка за скоростен лост и според мен поне компромис с подобни неща не трабва да се правят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 E36

Мнение от richito » 24 Дек 2010, 23:41

Има и втора употреба добри дискове стига данеса криви.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 24 Дек 2010, 23:52

richito написа:Има и втора употреба добри дискове стига данеса криви.

В краен случай една контролна стужка и стават перфектни,стига да нямат много голям ръб,че не е и много хубаво да се изтъняват много.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Radoslav318i » 25 Дек 2010, 0:01

Колеги много добре знам, че тва е нещо важно и реших, че ще взимам нови но ще е след Нова Година. Питах дали е опасно щото някой ми беше казал че можели да се чупят и... ся ме е страх малко :kuku:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Radoslav318i » 25 Дек 2010, 0:02

Весели празници на всички :bchug: :) :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 25 Дек 2010, 0:36

Ами колега при допустимо износване 1.6мм за диска ( това важи за всички независимо колко дебели са ) аз ги износих до 3.6мм и нищо не се случи. Бях ги изтървал ,че то като идеш на сервиз такива работи кой ти гледа , все викат абе има ръб ама може още да кара ама то ний сме си ръбовете ,че ги слушаме некомпетентници с некомпетентници и безотговорници и ... :banghead: . Та това си е по предписание , а пък тук някой да ти даде гаранция , че нищо няма да се случи като на мен например няма ,пък и живота си е твой. Така ми бяха напукани ,че ми изтръпнаха всички крайници едновременно , и айде вънка от чадъра ама си е повече от късно , че кат се преобърне колата пътища много нали знаеш. Та не се залъгвай да питаш с идеята ,че ще получиш успокоителни отговори за тва как може и така да си караш ,че то кой ги сменя на номиналното износване, е да ама майтап с това няма. И да ти кажа веднага си сложих квито намерих ( за 44лв на Ferodo от омразните ни Евро 07 и някви накладки уж японски ) и съм доволен и спокоен . Ама кривели се ,биели , сигурно не знам засега са отличници ама са нови и здрави еле не били оригинални , а тая думичка е толкоз изкривена и безстойностна вече че няма смисъл от залъгване , пък и с тая криза да ви кажа немците и други уж оригинални в живи дяволи са се превърнали само да оцелеят ма на повърхността не го усещаме , това лично мнение. Сменяй с ново ( е да сега ще кажеш ама трябват кинти иначе лесно ) и да ти е мирна главата ,че сигурно и други хора ще возиш по празниците пък и май няма да са ти чужди. Сори за малко по-черните краски в изказването ама е по-добре стъпил на земята и стига сме се заблуждавали ,че като е БМВ е недосегаемо, само за пример преди 4 дена за един ден аз само видях 4 катастрофи и всичките с участие на БМВ , кво ли остава за останалите в целия град дет не съм минал. Да изгнило ми е под вратата и лайстната се е изпочупила ма боли ме нали спирам и кормилно управление , гуми , ходова част ми е наред и т.н. пък тва ще го оправя кат мога , че знам как се спира от 180км/ч с петима в колата при аварийна ситуация и как се гърчи всичко отдолу да удържи 2 тона в кондиция . Всички искаме да караме с най-добрите дискове и накладки и оригинални ( ама наистина ) елементи от ходовата част , но не можем и това ще е винаги така , затова сменяй с ново квото имаш възможност и карай , пък за втора употреба само спирачни апарати и задължително ревизия със смяна на каквото може и почистване , та така. Успех . :yes:

Назад към E36