Разлика в дължините
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Разлика в дължините
От известно време взех да се заглеждам по дължината на колите. Днес разглеждах и характеристиките на Е36 седан и Touring.
Направи ми впечатление, че дължината на версиите седан, купе и комби на Е36 е точно 4433мм. Разглеждах всякакви сайтове за технически характеристики на автомобили и винаги дължината я пишеше, че е толкова.
Кажете вие дали е така и наистина ли няма разлика в дължината на Е36-ците. То бива на една платформа да я правят ама баш и дължината да им е еднаква?

Направи ми впечатление, че дължината на версиите седан, купе и комби на Е36 е точно 4433мм. Разглеждах всякакви сайтове за технически характеристики на автомобили и винаги дължината я пишеше, че е толкова.
Кажете вие дали е така и наистина ли няма разлика в дължината на Е36-ците. То бива на една платформа да я правят ама баш и дължината да им е еднаква?

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Re: Разлика в дължините

Височините са различни( Ма то и ти можеш да ги промениш)
И ширината на купето и кабриото е малко по- голяма отколкото на седана и комбито- с половин инч.
П С . Отделен въпрос е , че ние ги свиваме (Намалявяме р/рите) при някое и друго почукване...

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Аз незнам колко им е дължината, ама като погледнеш праговете и броните им са еднакви, така че би трябвало да са еднакви.
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
Много се учудих с тези размери защото на повечето коли дължината на комби варианта винаги е малко по-голяма.
Значи излиза, че няма значение като паркираш в градски условия дали ще си със седан или с комби.
Даже като знаеш че края на колата ти е точно където ти е задното стъкло на комбито, то означава, че даже може би по-лесно се паркира.
Като цяло изпаднал съм в тези размисли и страсти защото ни трябва кола която да може хем да събира повече хем да не е много голяма. И сякаш Е36-цата комби е точно комбито което не е голямо за градски условия.
Значи излиза, че няма значение като паркираш в градски условия дали ще си със седан или с комби.
Даже като знаеш че края на колата ти е точно където ти е задното стъкло на комбито, то означава, че даже може би по-лесно се паркира.
Като цяло изпаднал съм в тези размисли и страсти защото ни трябва кола която да може хем да събира повече хем да не е много голяма. И сякаш Е36-цата комби е точно комбито което не е голямо за градски условия.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
При други коли е по-дълга задната част при комбитата, но като цяло е рядкост, прекалено се оскъпява предполагам.
only rear wheel drive
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
ALiGaToR написа:Много се учудих с тези размери защото на повечето коли дължината на комби варианта винаги е малко по-голяма.
Е затова е Компакта..20см. е по къс и с третата врата истрепва рибата,апа като свалиш кората и цъкнеш облегалките напред става спалня

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
vladi_a_i написа: Е затова е Компакта..20см. е по къс и с третата врата истрепва рибата,апа като свалиш кората и цъкнеш облегалките напред става спалня
Значи комбито е двустаен.

- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
А нека колегите с E36 touring да кажат как стои въпроса с паркирането и създава ли проблеми.
Също така маневрени ли са Е36-ците, защото като гледам колко напред са гумите и, че има още 15 см предница, дали помага това при паркирането и като цяло за маневреността.
Два пъти ми се е налагало да спирам Е36-ца седан, но то беше перпендикулярно на пътя и ми се стори, че много по-лесно се паркира от примерно един Фиат Барава. А как стой въпроса с успоредното паркиране при тях дали дава зор и има ли разлика във видимостта, на седана и на комбито.
Също така маневрени ли са Е36-ците, защото като гледам колко напред са гумите и, че има още 15 см предница, дали помага това при паркирането и като цяло за маневреността.
Два пъти ми се е налагало да спирам Е36-ца седан, но то беше перпендикулярно на пътя и ми се стори, че много по-лесно се паркира от примерно един Фиат Барава. А как стой въпроса с успоредното паркиране при тях дали дава зор и има ли разлика във видимостта, на седана и на комбито.
- yuzie
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 318i m43,97г.
Колега комбито е твоята кола.Аз карам е36 комби не съм имал проблеми с паркирането 

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
имал съм седан, сега карам комби и е по лесно за паркиране ,защото е цялото в скъкла като оранжерия 

6>4
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
Според мен Е36 си е доста маневрена кола 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
darko1 написа:Според мен Е36 си е доста маневрена кола
Добре,че е хидравликата,че иначе ще е трагедия.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
vladi_a_i написа:darko1 написа:Според мен Е36 си е доста маневрена кола
Добре,че е хидравликата,че иначе ще е трагедия.
e то всяка кола без хидравлика си е трагедия

14 мнения
• Страница 1 от 1