Не пали студена М52б20
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Не пали студена М52б20
Колеги,
Значи тая тема я пускам понеже изобщо няма такава тема, или аз не намерих..
При студове под -5, върти стартер всичко ок, помпата се чува на контакт, но върти на празно и не пали...и от яд, както си седи на скорост, я побутвам сам, колкото да се помести малко...след тва упражнение, врътвам ключа и пали
, та кво аджеба можеда е.... 
п.п. При топло време няма проблеми никви с палене.
Значи тая тема я пускам понеже изобщо няма такава тема, или аз не намерих..
При студове под -5, върти стартер всичко ок, помпата се чува на контакт, но върти на празно и не пали...и от яд, както си седи на скорост, я побутвам сам, колкото да се помести малко...след тва упражнение, врътвам ключа и пали

п.п. При топло време няма проблеми никви с палене.
- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
Re: Не пали студена М52б20
Ако не е проблем да ти използвам темата
При мен проблема е малко по различен.. М50Б20 е мотора ванусче. Значи независимо топла студена като се качиш въртиш от порядъка на 10-15 секунди за да запали и пак с зор става номера .. Също като се изреже до прекъсвач започва едно такова тъпчене се едно бензин не му стига в най-високите обороти..

Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Бензинови помпи
а те чуват ли се като завъртите на контакт?

S7 написа:Бензинови помпиа те чуват ли се като завъртите на контакт?
Май не четеш внимателно
Сондьора написа: помпата се чува на контакт..........................................
Сондьора написа:...
При студове под -5, върти стартер всичко ок, ...
колега, само стартера ли върти или върти и двигателя?

- Сондьора
- ентусиаст
-
zazomazo написа:Сондьора написа:...
При студове под -5, върти стартер всичко ок, ...
колега, само стартера ли върти или върти и двигателя?
Е не знам вътре в колата съм, всичко си е както при нормално въртене, каква ти е идеята?
абе мисля си да не би да не ти изхвърля бендикса или за изронени зъби на маховика, щом с побутване на скорост се оправят нещата...ама пък ако са това причините звука при въртенето е различен...
а и няма логика да го прави само на студено...просто идея

а и няма логика да го прави само на студено...просто идея

- Сондьора
- ентусиаст
-
zazomazo написа:абе мисля си да не би да не ти изхвърля бендикса
И аз за тва си мисля, дали не хваща лед някъде, да замръзва и при побутването да се изчиства...
Някви схеми имали някой да видя кво може да има там и от къде може да влиза вода и да замръзва...нещо такова...
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Е не ми е ясно как не можеш да разбереш дали ти върти само стартера или и двигателя 

- Сондьора
- ентусиаст
-
Bimmer_E36 написа:Е не ми е ясно как не можеш да разбереш дали ти върти само стартера или и двигателя
Колега, ми няма разлика от въртене и палене и въртене и не палене, за тва казвам че сигурно се върти и той, а верно грам си нямам понятие кво се чува, да върти само стартер без двигателя.....Но при мен е едно и също, така, че се върти.
Сутринта пак същата работа, върта два пъти не пали...разклатих я и запали от 4върт...

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Е просто може докато въртиш някой да погледне на вдигнат капак дали върти и двигателя, кво толко сложно има? Иначе какво имаш предвид, като казваш, че я буташ, на свободна ли я буташ или включваш 4-та или 5-та примерно? И веднага ли след това пали?
- Сондьора
- ентусиаст
-
Колега, няма нищо сложно, просто върти и двигателя....Иначе на скорост я бутам, както си седи на първа, я разклащам на скорост...врътвам после и пали....Пак да подчертая, че това е така само при температури под -5. Иначе пали от раз.
13 мнения
• Страница 1 от 1