Питане за зимния пакет на Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Питане за зимния пакет на Е36
Колеги интересува ме зимния пакет при Е36 работи ли когато автомобила е в покой.Демек когато двигателя не е запален и дори контактния ключ не е завъртян в положение контакт.Питам за да разбера дали когато температурите на вън са ниски ми работят нагревателите на пръскалките и ключалките и ако работят в положение на покой значи че имам консумация на електричество и от там ми пада акомулатора при продължителен престой на колата без да бъде палена.
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: Питане за зимния пакет на Е36
Пръскалките не работят в покой.Ключалките сработват когато тикнеш ключа до колкото знам.

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
И подгревът на пръскалките и този на шофьорската ключалка не работят в покой. Проблемът явно ти е в акумулатора, колега. От както паднаха температурите ли се появи? 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
shengi написа:... Ключалките сработват когато тикнеш ключа до колкото знам.
Ключалките започват да се подгряват когато дръпнеш дръжката за отваряне.

- marto861
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Въглищарка с турбинка
- Мечтае да кара: m3 e36
Подгрева на пръскалките не работи когато колата не е на контакт, подгрева на ключалките работи когато колата е в `покой` но единствено когато дръпнеш и задържиш дръжката на вратата! Аз също имам зимен пакет и нямам проблеми с акумулатора проблема едва ли ти идва от там. Както казаха колегите провери си за утечки или просто акумулатора си е отишъл вече. Късмет и дано да намериш решение на проблема....
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
marto861 написа:Подгрева на пръскалките не работи когато колата не е на контакт, подгрева на ключалките работи когато колата е в `покой` но единствено когато дръпнеш и задържиш дръжката на вратата! Аз също имам зимен пакет и нямам проблеми с акумулатора проблема едва ли ти идва от там. Както казаха колегите провери си за утечки или просто акумулатора си е отишъл вече. Късмет и дано да намериш решение на проблема....

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
Много благодаря за инфото.И аз се съмнявам в акумулатора,,но ми беше интересно дали не е проектиран голям 95 Ah и заради факта че трябва да захранва и зимния пакет.Явно ще караме на заряд по веднъж в седмицата ,че нямам сега излишни пари за нов.Още веднъж благодарско за помоща и много хубави емоции на вън на снега ви пожелавам.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
С акумулатор 95Ah ли си? На Е36? Сега ако кажеш и, че е бензинова... не знам дали си наясно, ама такъв акумулатор го съсипваш, слагайки го на кола с алтернатор, който не може да го зарежда...
Mollov написа:С акумулатор 95Ah ли си? На Е36? Сега ако кажеш и, че е бензинова... не знам дали си наясно, ама такъв акумулатор го съсипваш, слагайки го на кола с алтернатор, който не може да го зарежда...
А какъв трябва да е за бензиновите!? И как може да се разбере ако имаш зимен пакет!?

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
На бензиново е36 м50в20(примерно) не му е нужен повече от 72a/h.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- marto861
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Въглищарка с турбинка
- Мечтае да кара: m3 e36
Savy написа:Mollov написа:С акумулатор 95Ah ли си? На Е36? Сега ако кажеш и, че е бензинова... не знам дали си наясно, ама такъв акумулатор го съсипваш, слагайки го на кола с алтернатор, който не може да го зарежда...
А какъв трябва да е за бензиновите!? И как може да се разбере ако имаш зимен пакет!?
Колега погледни в десния въздуховод ако там имаш датчик подобен на `паричка` със сигурност трябва да имаш зимен пакет
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
Mollov написа:С акумулатор 95Ah ли си? На Е36? Сега ако кажеш и, че е бензинова... не знам дали си наясно, ама такъв акумулатор го съсипваш, слагайки го на кола с алтернатор, който не може да го зарежда...
Извинявам се че не уточних какъв ми е двигателя. 325 ТДС 97-а година е и може би за това е с такъв акумулатор.И той проблема му е че ако не съм я карал 3-4 дни и не успява да завърти поне веднъж стартера хем съм с 5W40 масло.И поради факта че често я паля и я карам на къси разстояния вероятно не успява да се зареди добре.Но забелязвам че и на 320-ката с ваноса също фабрично не му е малък акумулатора макар че безнизинката няма нужда от силен стартов ток за да запали и си помислих че може би за това е голям,за да захранва и зимния пакет.
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
marto861 написа:Savy написа:Mollov написа:С акумулатор 95Ah ли си? На Е36? Сега ако кажеш и, че е бензинова... не знам дали си наясно, ама такъв акумулатор го съсипваш, слагайки го на кола с алтернатор, който не може да го зарежда...
Колега погледни в десния въздуховод ако там имаш датчик подобен на `паричка` със сигурност трябва да имаш зимен пакет
Ето това е датчика за зимния пакет.

И оригинално се намира в долния десен въздуховод,макар че моя бе поместен под десния фар.Добре че бяха колегите тук,че да ме светнат за него.

Колега и аз имах такъв проблем и се оказа стереото хем беше чисто ново, вързах го така че като извадя ключа да не работи и проблема изчезна. И сега да не пускам нова тема да питам кой е предпазителя на зимния пакет?
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2