проблем при бмв е36,320и!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 sedan
Мечтае да кара: MAYBAH
Детайли за колата: http://www.album.bg/maglata2002/albums/170883

проблем при бмв е36,320и!

Мнение от maglata2002 » 13 Дек 2010, 16:48

Здравейте колеги!
Моля за мнение по въпроса ми?Снощи реших да загъна двигателя с одеало,защото припалвам вечер и искам двигателя да се задържи топъл!Преди да запаля махам одеалото и като загрее изгасям и пак го загъвам.Причината е че не съм налял достатъчно концентрат в системата(само 2л.).И тази сутрин разбирам че баща ми решил да припали колата без мое знание,с цел да не ставам през ноща.Когато отидох до колата видях че одеалото се е овило около охладителната перка!Махнах одеалото и реших да проверя маслото и охладителната течност в казанчето и установих че може да е проникнало вода в картера(в маслото).Отворих дистрибуторната капачка и имаше полепнало нещо като бежова пяна(като боза),а когато вдигнах щеката имаше също някаква течност набодобяваща същото както на капачката.Също беше намалено нивото на течност в охладителната сис-ма!

двигателя е 320и,1991г.213 000км.
Моля за помощ,не съм запознат много и затова търся помощ.
Искам да разбера какво може да веща е това и какво трябва да направя?
Благодаря
Две приятелки се срещнали. Едната пита другата:
- Как взе това BMW?
- На лизинг. А ми ти този Мерцедес?
- На духинг.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: проблем при бмв е36,320и!

Мнение от ивчо3 » 13 Дек 2010, 17:59

Пукната глава от прегряване, щом бозата е и върху капачката за наливане на масло /дистрибуторна капачка има само на м40 в е36, за запалването/. А изобщо сигурно ли е че само перката е блокирала, да не се е намотало одеалото около някой от ремъците и да го е изхвърлило от шайбата на водната помпа, тогава двигателя ще прегрее за норматив. А и този двигател м50 е с чугунен блок, много чувствителен на прегряване, направо не знам.......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 13 Дек 2010, 18:05

Не мога да повярвам че се занимавате с такива простотии , като завиване на мотора с одеало. :kuku:

По въпроса - баща ти като я е палил видял ли е,кви градуси е вдигнала колата ? Или я е прегрял без да се усети ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 13 Дек 2010, 18:17

Nitrowalk написа:Не мога да повярвам че се занимавате с такива простотии , като завиване на мотора с одеало. :kuku:

По въпроса - баща ти като я е палил видял ли е,кви градуси е вдигнала колата ? Или я е прегрял без да се усети ?

И да е гледал, полза никаква. Без циркулация на охлаждащата течност, чайника кипва за "отрицателно време", а датчика не отчита реалната температура, от изпаренията.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 13 Дек 2010, 18:19

maglata2002 написа:Отворих дистрибуторната капачка и имаше полепнало нещо като бежова пяна!

Снимай тази дистрибуторната капачка на М50,че темата стана интересна.
Това с одеалото го прочетох три пъти,и не мога да повярвам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 13 Дек 2010, 19:08

Извод - просто си сипвайте антифриз в колата, а не одеало... Колега не искам да те разочаровам но ако е работила по-дълго време е вероятно да се е пукнала главата. Най-добрия вариант е да е пропуснала гарнитурата, но не ми се вярва, няма как да "пропусне" изведнъж. Огледай и ремъците както казаха... Некст тайм -> вместо всяка вечер припалване + одеало -> антифриз от най-близката бензиностанция дори е по-добрия временен вариант за теб... :yes:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Потребител
Аватар

Мнение от maglata2002 » 13 Дек 2010, 19:22

Много се извинявам за грешката ми,капачката за маслото ане дистрибуторна капачка!
Благодаря на колегите за корекцията.
Колата е работила 10мин.и не е паднал ремака.Грешката е изцяло моя че позволих да се случи този проблем!

Сега ще засека нивото на течноста в охладителната сис-ма и ще видя дали ще намалее нивото,но забелязах и друго че от задното гърне излиза бял пушек,които не знам но има миризма на бензин!

Някои от нещата имам чувството че не са от скоро,незнам.Но също като отворя капачката на маслото,о вътрешната страна има налепи(като грес),а маслото има за още 2 000км. до смяната!
- Как взе това BMW?
- На духинг.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Дек 2010, 19:28

При 10 мин с неработеща помпа направо е чудно как не е изгаснал сам :confused:
"Греста" в маслото ти е от прегряването на маслото,разлагат се съставките и стават на гъз. Белите налепи по капачката,ще ги имаш още и в конзолата на масления филтър са от охладителната течност в маслото. В това състояние по-добре не го пали,а направо сваляй главата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525D
Мечтае да кара: 535D

Мнение от sosk0 » 13 Дек 2010, 20:52

Не се притеснявай това бялото по капачката е конденз и маслени испарения и по щеката е възможно да има но по нагоре не докъдето стига маслото. И мойта пуши през ауспуха докато загрее но не ми губи антифриз ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от maglata2002 » 13 Дек 2010, 21:01

Със сигурност е станало най-лошото!
Вместо да бях взел за 30лв.концентрат на време,сега ще дам 4 по толкова за ремонт!
Много съжалямам за колата,за първи път да ми се случи да направя такава простотия.Даже неможах да и се нарадвам,а с такова желание я купих!
Незнам какво да кажа!Колко ще струва една глава и работата,поне ориентировачна цена? :banghead:
Или цял мотор?В противен случай ще се наложи или да я продам в това състояние или на части!
Но не е много сигурно някои да се наеме да я купи,все пак проблема не е малък,но ще приема съвет от вас!Благодаря! :dummy:
- Как взе това BMW?
- На духинг.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uli4nika » 13 Дек 2010, 22:23

:mhihi: :mhihi: :mhihi: това с одеялото е велико ти уби рибата бре :dummy: ,ама и баща ти да ти удисва на акъла да стане да ти я препалва за да не те буди :lol: :lol: :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 m52b20
Мечтае да кара: х5

Мнение от ceco_brusen » 13 Дек 2010, 23:13

maglata2002 написа:Със сигурност е станало най-лошото!
Вместо да бях взел за 30лв.концентрат на време,сега ще дам 4 по толкова за ремонт!
Много съжалямам за колата,за първи път да ми се случи да направя такава простотия.Даже неможах да и се нарадвам,а с такова желание я купих!
Незнам какво да кажа!Колко ще струва една глава и работата,поне ориентировачна цена? :banghead:
Или цял мотор?В противен случай ще се наложи или да я продам в това състояние или на части!
Но не е много сигурно някои да се наеме да я купи,все пак проблема не е малък,но ще приема съвет от вас!Благодаря! :dummy:

уникален си по добре като немаш пари за антифриз не караи бмв това не е лада или москвич
и кои те нау4и да си за виеш мотора с одеало
то ако беше така немаше да е измислен антифриза :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 13 Дек 2010, 23:36

Не му сипвайте на човека,ако може да сте му полезни пишете по същество.Станалото станало,вече се знае,че никога няма да повтори тази грешка и ще кара с антифриз.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Потребител
Аватар

Мнение от maglata2002 » 13 Дек 2010, 23:59

Благодаря на колегата че разбира какво е човек да изпадне в беда.Благодаря и на другите заможни колеги които не правят никакви грешки,съдя по изказванията им!

Вярно че съм направил грешка но съм пуснал темата не да ми натякват а да ми помогнат хора които разбират!Така че ако някои ще порицава по добре да си го запази за себе си!
- Как взе това BMW?
- На духинг.

Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: каруца с два коня

Мнение от VENI_E30 » 14 Дек 2010, 0:35

За колко я даваш ?
Купе или седан е ?
Изображение