обороти???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 Coupe 325tu
- Мечтае да кара: Shelbi GT 500
обороти???
Изчетох целия форум, 1 000 000 коментара но никъде не срещнах като моя проблем. Та значи, стана студено и старите ни колици започнаха да окапват една по една, и понеже съм от хората които искат да знаят какво се случва с колата му и за това четем и четем събираме инфо за да разберем как с най малко пари да си оправим колите. Та така, стана студено и колата се прецака, качвам се паля без никакъв проблем държи около 1000 оборота, след 4-5 мин започва да прескачат нещо оборотите падат, минавам на газ (колата винаги ми пали на бензин) и започва една тегава история от две три седмици се случва, оборотите играят от 1000 до може би 0, понякога дори гасне, опитвам се да поддържам оборотите с педала но вече и мощност губи. и всичко това се получава до като загрее, изправи ли се стрелката на температурата на 12 часа всичко се оправя. сменил съм свещи преди три дена, няма разлика. и всичко това се повтаря всяка сутрин.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: обороти???
Rudisan написа:да обикновена газова ловато, М43 1,6i 1996год. е колата
стъпковия мотор с отрязани кабели ли е (или просто изключен), че много газаджии така правят
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
3 години работио без проблем, не е стъпковия мотор, изключвам го по време на работа на двигателя и колата и скачат оборотите, нали това е когато вече е загряла
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
А само на бензин как е?
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Изчаквай малко по-дълго време на беззин доката загрее и тогава прехвърляй на газ.Сега в студеното е необходимо повечко врема на двигателя да позагрее.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
като запали на бензин работи перфектно, но след 3-4 мин започва да прескача падат оборотите и на бензин и започва да се дави. утре ще зачистя стъпковия мотор да го отхвърля като опция.
Последна промяна Rudisan на 11 Дек 2010, 12:43, променена общо 1 път
Ru[size=85][/size]disan написа:Изчетох целия форум, 1 000 000 коментара но никъде не срещнах като моя проблем. Та значи, стана студено и старите ни колици започнаха да окапват една по една, и понеже съм от хората които искат да знаят какво се случва с колата му и за това четем и четем събираме инфо за да разберем как с най малко пари да си оправим колите. Та така, стана студено и колата се прецака, качвам се паля без никакъв проблем държи около 1000 оборота, след 4-5 мин започва да прескачат нещо оборотите падат, минавам на газ (колата винаги ми пали на бензин) и започва една тегава история от две три седмици се случва, оборотите играят от 1000 до може би 0, понякога дори гасне, опитвам се да поддържам оборотите с педала но вече и мощност губи. и всичко това се получава до като загрее, изправи ли се стрелката на температурата на 12 часа всичко се оправя. сменил съм свещи преди три дена, няма разлика. и всичко това се повтаря всяка сутрин.
и аз имам този проблем колата ми няма газ не е от газта смених свещи чистих дузи ходих на диягностика дава че сичко е ок но не е прави на загята кола ако разбеш нещо пиши моля
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
ламбда сонда вероятно.....
другото е дебитомер или паразитен въздух
може да се провери и тоя клапан за картерните газове
Успех !
Успех !
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
BiTurbo написа:ламбда сонда вероятно.....
Успех !
ламбда сондата, каква роля играе като колата е на газ, и нали като загрее заработва нормално
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
на газ може би не ползва ламбда сондата ....имаш ли проблем със пукане примерно когато си на газ и равмомерна ли е работата на празен ход ?

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Rudisan написа:BiTurbo написа:ламбда сонда вероятно.....
Успех !
ламбда сондата, каква роля играе като колата е на газ, и нали като загрее заработва нормално
ми виж какво си написал
Rudisan написа:.....Та така, стана студено и колата се прецака, качвам се паля без никакъв проблем държи около 1000 оборота, след 4-5 мин започва да прескачат нещо оборотите падат, минавам на газ (колата винаги ми пали на бензин) и започва една тегава история от две три седмици се случва........
което за мен си значи че тва ти го прави някъде когато почне да излиза от синьото, а до тогава ламбдата не ти играе никаква роля, мотора се управлява по "твърди данни". После като излезе от синьото и почва да всима данни от сондата и като не подава правилно и почват проблемите. Вярно после пак ти прави мизерии на газ, ама ти тая кола първо трябва да я направиш да работи ОТЛИЧНО на бензин и после да видиш вече ако има проблем, то това вече 100% е в газовата.

изказвам мнение, ти вече си преценявай кво ще правиш

- Rudisan
- младши ентусиаст
-
да точно като излиза от синьото тогава започва мизериите. прекъсва дави се подема е такава тегава история, днес изчистих стъпковия мотор с WD40, и сега пак ми направи номера.BiTurbo написа:Rudisan написа:BiTurbo написа:ламбда сонда вероятно.....
Успех !
ми виж какво си написалRudisan написа:.....Та така, стана студено и колата се прецака, качвам се паля без никакъв проблем държи около 1000 оборота, след 4-5 мин започва да прескачат нещо оборотите падат, минавам на газ (колата винаги ми пали на бензин) и започва една тегава история от две три седмици се случва........
което за мен си значи че тва ти го прави някъде когато почне да излиза от синьото, а до тогава ламбдата не ти играе никаква роля, мотора се управлява по "твърди данни". После като излезе от синьото и почва да всима данни от сондата и като не подава правилно и почват проблемите. Вярно после пак ти прави мизерии на газ, ама ти тая кола първо трябва да я направиш да работи ОТЛИЧНО на бензин и после да видиш вече ако има проблем, то това вече 100% е в газовата.
изказвам мнение, ти вече си преценявай кво ще правиш
- -Юли-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин.....
- Мечтае да кара: на ток.....
- Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан
2012--2013->е36 m52b28 95г седан
2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе
2015--2016->е46 m54b30 2001г купе
2016---e46 m47TUd20 2003г компот
2019---e90 m47 2006
2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010
колега я кажи как свали стъпковия мотор ,че ми изглежда доста трудно свалянето му 

Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2