Здравейте...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: за сега колело
Мечтае да кара: БМВ

Здравейте...

Мнение от devoted » 01 Дек 2010, 23:34

... прочетох доста неща ... определено разбрах, че ДВГ 1.6 не е за мен .. спрял сим се на 1.8 или 2.0. Интересува ме:
1) 1.8i - 115 к.с. достатъчен ли е на е36 с 4(5) врати или доста трябва да се замислям когато изпреварвам :confused: .
2) 1.8is - който е 143 к.с., дава ли добри резултати с купе - компакт?! - говориме за разход и вървеж..:roll:.
3) единствената 2.0 която има в автокъща в Бургас е с метан?! - заслужава ли си изобщо да мисля за нея като вариант или директно да приема, че е тотално прецакана и пусната на пазара :dunno: .
4) освен за шум-а от бензиновата помпа, да обърна внимание на рейката, климатика (климатроника) ... какво друго е добре да погледна и проверя при самата покупка или директно да я карам в сервиза за оглед ходова част и компютър?! :conf:.
5) компакт, купе или 4(5) врати е за предпочитане (изключваме това кой колко врати иска, а като имате предвид слабите им места.

Верно, не мога да очаквам перфектен автомобил, като имам предвид ценовата зона към която съм се насочил, но .. все пак е добре някой който вече е "патил" и има опит да подскаже :help:

П.С.: Трябва да ви кажа, че до сега не бях сядал зад волана на БМВ (до днес) и бях супер изненадан как цялото табло е ориентирано само към водача, което адски ми допадна :) (малко тесничко..но до сега не съм имал кола чийто волан да не ми опира в краката :( ) и не съм и карал :oops: и реших, че само Вие може да ми отговорите на тези въпроси. До сега съм имал Алфа 145 1.6 ТС - 120 к.с. ( не знам къде мерят тия пед*лковци италианците конските сили - на колелата или на коляновия вал, ама това ако са 120 коня аз съм трамвай) и не бях впечатлен... Затова искам малко по-мощен двигател, но все пак да не се налага да търся бензиностанция на всеки 20 км. :lol:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Здравейте...

Мнение от vld » 01 Дек 2010, 23:43

Здрасти, всичко което си попитал, го има писано във форума.
Прочети важните теми в радела.
И разхода е разискван многократно...одобрих ти темата, само защото ти е първо мнение и едва ли ще обърнеш внимание на причината заради пропускането му.
След като прочетеш важните теми ако имаш някакви конкретни въпроси питай в темата за бързи въпроси, като цяло Е36 е много добър и непретенциозен автомобил, особенно ако попаднеш на добре гледана кола.
А относно мощността, под 325/328 всичко е бавно :mhihi:
Та все тая... оставям те да четеш. ;)
Изображение

Назад към E36